Téma: Vectrix |
|
gajo |
|
Igen, valami ilyesmit olvastam. |
|
gajo |
|
Valahol olvastam, hogy az áram előállításánál keletkezik ez a "kompenzáció". |
|
|
|
pandala |
|
( És akkor még arról nem is esett szó, hogy valójában - a globális felmelegedés szempontjából - nem is a CO2 a fő probléma, hanem az egyéb üvegházhatású gázok! /Metán,..../ ) |
|
pandala |
|
De, szvsz, összességében mindenképpen jó az egyenleg, mert ha az elején esetleg nem is javul a globális helyzet, viszont nem is romlik! Ha meg a "koszos" erőművek leváltódnak tisztábbakra, akkor ráadásul már "központilag" lehet javítani a globális helyzeten!! Miközben az emberi településeken már megjavult helyzet állt elő!! Ebben a cikk-ben (is) vannak érdekes számok : https://alapjarat.hu/el-mondo/az-autogyartok-menthetik-meg-foldet Ez alapján, nekem úgy tűnik, hogy röviden úgy lehet összefoglalni a helyzetet, mint ahogy eddig írogattam itt. .... |
|
pandala |
|
Lokálisan egész biztos, hogy nem igaz a kijelentés! Kicsit nagyobb körben azonban, már lehet számolgatni... Mondjuk ország szinten. Például, Németország. Amíg nem sikerül leszerelniük a széntüzelésű villanyos-erőműveiket (is), addig nem sok sok jót igér az egyenleg.. |
|
R.András |
|
"A villanyos legalább annyira szennyez mint a hagyományos".
Ezt honnan veszed ? ... Ezt az olajlobbi mantrázza ! |
|
pandala |
|
Egy bicigglista, az eszedet?? Áááá, nem hiszem!
|
|
gajo |
|
Abból is csak a maffia akasztana nagyot! A villanyos legalább annyira szennyez mint a hagyományos. 10 százalék áfa, megfizethető benzin
|
|
gajo |
|
Meg az eszünket! |
|
R.András |
|
Javasolom, hogy villanyautóra az kapjon állami támogatást, aki lead a bontóba 1 benzinest ! |
|
R.András |
|
Igazad van, legjobb ha a kardunkba dőlünk ! |
|
pandala |
|
áááá, rengeteg co2-őt bocsát ki egy biciggliző ember! .... na meg, elissza a vizünket is .. :-( |
|
|
|
gajo |
|
Ebben teljesen egyezik a véleményünk! |
|
R.András |
|
Persze, a legzöldebb közlekedés a gyalogszer ! |
|
gajo |
|
Rajtad spóroltak! |
|
gajo |
|
Valahogy nem bízok ezekben az autókban, persze ez lehet az én egyéni butaságom, hibám, esetleg valamiféle "félelem", idegenkedés az újtól,
Azt a "lovat" szeretem amelyik -20 fokban, a hófúvásba rekedve sem hagy cserben. |
|
R.András |
|
Budapest, 2020. január (Ezen az útszakaszon még a benzinesek is ingyen parkolhatnak !) |
|
R.András |
|
Spórol. A gazdagok vannak abban a helyzetben, hogy spórolni tudnak. Anno azon akadtam ki, hogy még a gazdagok sem vettek tőlem Vectrixet ...
|
|
gajo |
|
Idézet: üzemeltetése olcsóbb lesz, mint az előző autója.
Spórol! Majd iszunk egy pohár vizet a pandalizmus nevében! |
|
|
|