Téma: Mit eszünk ma ? |
|
pityhaitt |
|
Nem tudom, hogy a tócsni recept honnan jött, de oda üzenem, hogy a dranyiki és a kartofelnie alagyji máshogy készítendő és más ízű krumpliételek, tehát a kettő nem ugyanaz. |
|
onodij |
|
Én már feladtam ! - de jól tettem ! |
|
Gyöngy |
|
Amikor aktív dolgozó voltam, rengeteget ettünk üzemi étkezdében, menzán, hétvégén, ha nem volt időm, energiám főzni, étteremben. Annyira elegem volt a nem az én szájízem szerint készült ételekből, hogy nem sajnálom a fáradságot a főzéstől. Amíg bírom, mindig lesz saját főzt az asztalon . |
|
onodij |
|
Hűűű de jó dolog ez a hozatott kaja ! micsoda terhet vesz le gyenge vállaimról... Persze azért hetenként 1-2x főzök, de a mindennapi mókuskerék... brrr - az nincs! |
|
Gyöngy |
|
Dehogynem, csak már megettük . Petrezselymes krumpli volt sült virslivel, hozzá jégsaláta tejfölös fokhagymás dresszinge mártogatva. A sort őszibarackból készült gyümölcssaláta zárta.
|
|
onodij |
|
Most csináltam lecsót 5 szem paprika, 1 paradicsom és 1 fej vöröhagyma felhasználásával + libazsírral ! Mai ebéd: paradicsomleves, túróstészta |
|
onodij |
|
Na éhen már nem halunk... a héten legalább is ! Mai ebéd : rántott csirkemell + jázminrizs, meggyleves + banán (189 Ft/kg!), dinnye, fagyifélék, csokik, kexek. Ja és vettem Ajvár és Padlizsán krémeket nagyon takaros üvegekben á 849,- Ft ... naná hogy az üvegek miatt ! |
|
onodij |
|
Hol vagytok régi barátok ? - senki nem eszik semmit ? |
|
onodij |
|
Mai ebéd: sárgarépa-főzelék, szilvalekváros dereglye |
|
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Belátom én, hogy szegényes, egysíkú ismereteim vannak erről a kajáról, mindenesetre szeretem! Lehet, hogy nem, mert akkor azt írta volna. Azért a málnalekvár sztem stílusos hozzá, nem? |
|
gajo |
|
"Tócsni 2007.08.29. 14:14 BeckZsu
Nem hiszem, hogy van még ilyen étel, ami ennyire elterjedt, és egyszerűségében ilyen változatos tud lenni. Hát még a nevei! Csak amiket én ismerek; tócsi, lepcsánka, lapcsánka, harula, cicege, hremzli, krumpliprósza, gánica, és ez még csak Magyarország különböző tájain. Oroszul dranyiki vagy kartofelnije olagyji.
Az alaprecept: 1 kg nyersen megreszelt krumplihoz két tojás, 2-3 evőkanál liszt, só.
Van olyan változat, hogy tojás helyett tejfölt tesznek bele.
Ízesíteni szokás fokhagymával, borssal, vöröshagymával, ritkábban mustárral.
Én fokhagymásan, kanállal olajba adagolva, kissé ellapítva sütöm, leggyakrabban tejföllel megkenve esszük.
Szokták kisebb vagy nagyobb palacsintasütőben vastagabb palacsinta módjára, de lehet tepsiben, sütőben is.
És a ráadás húskedvelőknek (mint én is), amikor szelet húst bundázunk bele a szokásos panír helyett, és úgy sütjük.
Szóval... egyszerű és nagyszerű"
A medvetalpat ő sem ismeri! |
|
katáng |
|
Dehogy kellene! Ahány ház, annyi szokás. |
|
negyven rabló |
|
Püff neki! Most hogy fogom tudni rávenni magam, hogy ezután ó-val mondjam? |
|
|
|
gajo |
|
Én "medvetalp"-ként is ismerem. Kellemes, "könnyű" kaja! |
|
negyven rabló |
|
Na jó, ehet ő is egy kicsit!
Szóval, tócsni, vagy tocsni? Te hogy ismered? |
|
katáng |
|
Javítani? Hagyunk neki is! |
|
katáng |
|
Kitettél magadért, bőven elég lesz vacsorára. (Hozom a sajtot!) |
|