Téma: Baloldal 2014. (csak erős idegzetűeknek !) |
|
keresztkem |
|
1969 forró júliusa volt, a helyszin Déry Tibor író balatonfüredi, de inkább arács-tamáshegyi nyaralójának a tóra néző kertje. A kert végében BALUSZTER-nek nevezett kicsúcsosodó, Balaton felé nyúló csónakalakzata--friss élővirágokkal körülövezve. A baluszteren elhelyezve egy fényes fedőlapú, a kártyalapok jó csúszását lehetővé tevő kártya-, és sakkasztal,s mitteszisten: az asztal mellett 3 férfi ultizik. Úgymint a házigazda, a kb.83 éves Déry Tibor ül az "asztalfőn", tőle balra Csurka István, fiatal nagyon tehetséges író, jobbra Aczél (Appel) György pártfőmufti, akkoriban az MSZMP Központi Bizottságának ideológiai-, és kultúrális ügyekkel foglalkozó titkára. Láthatóan összeszokott a társaság, cigarettáznak, nem sokat, csak a legszükségesebbeket beszélik--szavakkal. Hirtelen autó fékcsikorgatás hallatszik, s megáll a kertkapu előtt egy teljesen közönséges--zöld-fehér szinezetű--Trabant-Combi.A kocsiból kiszáll két farmeres "jabranc", "tiszteletem, benézünk ide is egy kicsit" szöveggel: Latinovits Zoltán sötét napszemüvegben, s féltestvér-öccse, az akkor 'skorpiós Freinreisz Karesz.Leülnek ők is az asztal mellé, Böbe asszony--Déry felesége--friss hideg sört hoz nekik, rágyújtanak....Mire egyszercsak megszólal aaaaaz Aczél: "Barátaim! Hallottatok a woodstock-i szuper popfesztiválról? Jóbuli lehetett mi?" Mire Déry: "Én megírtam a hepaj-t, ott van a kézirata a nappaliba, Böbike hozdmá' ki!" Bámulnak nagyot a Latinovitsok, mi lesz ebből? Folytatná az Aczél imígyen: "Megkéne csinálni valami hasonlót nekünk is a KISZ KB felügyelete mellett természetesen, a Tibor már nagyjából el is készitette a vázát, nézzék át.....EL ...ELVTÁRSAK! A zenét a Freinreisz elvtárs..kompo...."" Mire megszólal Latinovits "Piku": "Nabazdmeg!" Mire a Karesz: "Nahúzzunk el innét Zozó mihamarabb!" S odaveti Aczélnak: "Maj' megcsinálja maguknak a Presser! Naalászógájjja!!!" Kb. ez volt a vígsziházi "Képzelt riport...." igazi genezise. keresztkem |
|
mamácska |
|
Az MSZP-s Józsa István cége 2002-2010 között 6,6 milliárd forint megbízást kapott a Paksi Erőműtől. Ugyancsak a Paksi Erőmű felügyelő bizottságának tagjaként ugyancsak MSZP-s Harangozó Tamás 3,3 millió forintot kapott.... |
|
Békáscity |
|
Nos akkor itt az ezévi topic... mi is volt eddig ? 1. Simon Gábor bécsi 240 milliója 2. Gyurcsány öszödi beszéd kiszivárogtatása (a végén kiderül hogy a beszédet nem is ő, hanem Orbán Viktor mondta ...) 3. Hová tünt Mesterházy ? 4. hová tünt Bajnai ? - süllyedő hajóról menekülnek a patkányok ? 5. Magyar Bokros Lajos színre lép 6. ... folytassa ... aki akarja (én már sajnos a tv-t is alig bírom nézni, mindig ezek folynak - még a vízcsapból is, bármelyik adón) |
|
|