Téma: Hibabejelentés |
|
|
Anya |
|
Sem kijelentkezni, sem levelet írni nem tudok, mert nem találja a betát! |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Nem akarsz ott berendezni 1 kis Magyar Taizét ?? |
|
Marcona Vince |
|
Ja, és kultúrkör. Nincs kultúrkör. Remeteség van. Távol a város, közel az erdő. Csend, könyvek, magány -- és ima. Magunkért, másokért -- a világért, mert nagy bajban van. Ora et labora.
Amikor ifjú voltam, nagyjából így akartam élni. Ezt akartam elérni. 41 éves koromra elértem s most csodálkozom, hogy mennyire így van ez: az leszel, aki igazán lenni akarsz. |
|
Marcona Vince |
|
Magyar Mizó. Szlovák Tiso. Német Izé. Francia Taizé.
Szent volt testvérünk, Roger (ejtsd: Rozsé).
Hát nem vagyok én is egy igazán hívő ember???? (Na, nem mindig.... ) |
|
Rendes Kis |
|
... De ha tudsz valahol 1 jó dizájnt, azt szívesen ellopom ! |
|
|
|
|
Login |
|
Nagyon zavaró. Én felülre tenném, a fórum-kép helyére. |
|
|
Rendes Kis |
|
Bocsánat, a bétát szétbányásztam ! ... Egyelőre ne tessen tesztelni ! ... |
|
Login |
|
Beta: Warning: main(): Unable to access forum_lib-0.38.php in /disk/raid2/r/e/remekm/gondola-forum-beta.php on line 226
Warning: main(forum_lib-0.38.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid2/r/e/remekm/gondola-forum-beta.php on line 226
Warning: main(): Failed opening 'forum_lib-0.38.php' for inclusion (include_path='') in /disk/raid2/r/e/remekm/gondola-forum-beta.php on line 226
Fatal error: Call to undefined function: fejlec() in /disk/raid2/r/e/remekm/gondola-forum-beta.php on line 234
|
|
|
Login |
|
Süket vagyok. Mit lopsz? |
|
|
Login |
|
Micsináltál? Kimostad a képernyőt? |
|
Rendes Kis |
|
Most gyorsan utánanéztél, vagy csak vicc volt a "Magyar Mizé" ? |
|
|
Marcona Vince |
|
Jól van. Talán Roger Schütz is megértett valamit ebből... hiszen mégiscsak felerészt német volt. S úgy halt meg, mint a legnagyobbak. |
|
Rendes Kis |
|
Még mindig nem ocsúdtam föl ! ... Nem sikerült rásejtenem, hogy melyik az a kultúrkör, akik görögül olvassák a Bibliát, ugyanakkor nem hallottak még Taizéről ... |
|
Marcona Vince |
|
Szólíts csak Vincének. Mi Marconák már az anyatejjel szívjuk magunkba a latintudást. A görög meg magánszorgalom. A kérdés azonban az volt, nem voltak-e "pogányok" az ókeresztény görög egyházatyák. Ha ők pogányok voltak, akkor nincs kereszténység. Érdemes itt elővenni Dionüsziosz iratait. D. az volt a görög egyháznak, mint Platón a korábbi görögségnek. D. maga a "szent filozófus", hiszen magáról mondja, hogy filozófusként Pál apostol hatására tért meg. Akár így volt, akár nem, D. alakja jól mutatja a tételt: a ker. a hellenizmus csúcsteljesítménye, melynek lényege eredetileg a filozófia
Új fejlemény a nyugati skolasztika, Arisztotelész és főképpen a germán protestantizmus. Ez adta a világnak a legnagyobbat a görögség óta: Luthert, a német zenét, költészetet, filozófiát, és teológiát. Ez a Német Teológia egészében. A Német Teológia az újkor valódi vívmánya és öröksége a globalizmusnak. Ma még nem látjuk elég világosan, de ebből emelkedik ki az emberiség új alakja --
Senki nem értette meg oly mélyen, hogy kicsoda Krisztus, mint a németség. |
|
Rendes Kis |
|
Nagy ég ! ... Szólíthatlak Mesternek ? ... Émmég latinul sem tudok, nemhogy görögül ! |
|