Téma: Akiknek sikerült ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Újabb magyar film nyert Oscart! Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmje nyerte meg a kategória Oscar-díját magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Los Angeles-i díjátadó gálán - írja az Index.hu. Szabó Zsuzsanna, 2017. február 27. hétfő, 06:40
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
( És ezt akár láthatták is a magyar Telekom előfizetők, mert a'szem vissza vannak helyezve a Fox-csatornák a kínálatba... ) |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
http://mno.hu/hetvegimagazin/magyar-kutato-fejtette-meg-stradivari-titkat-138 ...
Magyar kutató fejtette meg Stradivari titkát Nagyváry József a leánykollégiumról, Einstein hegedűjéről és a hangszerek kinyílásáról Molnár Csaba, 2017. január 15., 15:31, frissítve: 15:33 Évszázadok óta csodálat övezi a Stradivari és cremonai pályatársai által készített vonós hangszereket. A legutóbbi évekig a legnagyobb szakértők is csak találgathattak, mi volt a mester titka. Mára azonban – jórészt egy magyar kutató felfedezései révén – sokkal jobban értjük a Stradivarik tökéletes hangjának forrását. Vele, Nagyváry Józseffel beszélgettünk, aki egyetemi pályafutása végeztével csúcsminőségű hegedűket készített, immár főállásban. ....
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ugyanmár, állandóan összekeveritek a szezon a fazonnal. És, elkezdtek másról dumálni... mintha, az lenne a fontosabb mindig... Az eredeti felvetés meg le van csinálva, nem érdemes vele foglalkozni...
|
|
|
missmarple |
|
Igazán nem kell. Azt hittem komolyan érdekli. |
|
R.András |
|
Én kérek elnézést tótum úr nevében ! |
|
missmarple |
|
Ojvé! És én még neked küldök linket????
Igazán bocs. |
|
|
|
tótumfaktum |
|
"Hát elég baj az, hogy nem szerepel!"
Ez egy cikk. Arról szól ami benne van, s nem arról amiről te szeretnéd. Nem tudom, hogy ez tényleg "magyar áttörés" e, vagy csak ezen ELTE-kutatók hülyék ... Lehet, kell még ötven év, hogy legyen egy harmadik elmélet is, ami áttör ( Einstein hullámocskái létezését is csak 100 év eltelte után bizonyították... )
|
|
R.András |
|
Idén ismét rekordot dönthet a magyar export Magyarország erősödik. A magyar vállalkozások is erősödnek. Idén, az eddigi adatok alapján, várhatóan a magyar gazdaságtörténet legmagasabb exportszámait tudja felmutatni a gazdaság - mondta Szijjártó Péter a Magyar export napján. Hazánk idén a világ 35. legnagyobb exportőre lett és a 2017-es exportfejlesztési világfórum rendezési jogát is elnyerte. ... www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/iden-ismet-rekordo ... |
|
missmarple |
|
Hát elég baj az, hogy nem szerepel!
Az előrehuzalozott rendszerek nem jelentik automatikusan a funkció (szimbolikus) kialakulását, csak a kialakulás lehetőségét teremtik meg. (éppen úgy mint a beszéd)
Attól még a téri reprezentációban (ami viszont biztos, hogy evolúciós) ott van a kategorizáció. |
|
tótumfaktum |
|
Hát, nemtom, és a cikkben ilyesmi szerintem nem is szerepel...
Ez a fő tétel, ha jól értem: "Az új modell szerint tehát az evolúciós rendszernek nincs szerepe a szimbolikus számmegértésben,"
Ezt én úgy értelmezem, hogy aszondják, hogy pl. a "XII" megértése nem velünk született dolog ..
|
|
missmarple |
|
Az 1. táblázat a hiperaktív és a kontrollcsoport T-próbával kapott statisztikai szignifikanciáit mutatja. Az eltérések azt támasztják alá, hogy a hiperaktív gyermekek különösen azokban a feladatokban teljesítenek gyengébben, amelyekben vizuális-téri információ feldolgozó folyamatok is részt vesznek. A képrendezés-, mozaik- és szimbólumpróbákban teljesen egyértelmû a vizuális jelzések szerepe, de a számolási gondolkodás eltérése némi magyará- zatot igényel. A magyarázat a funkció alakulásának követésével válik világossá, hiszen a számfogalom kialakulásában elsõsorban a perceptuális jelek (konkrét látvány) játszanak szerepet, ennek alapján elõször megszámlálja a gyermek a tárgyakat, majd egyfajta kategorizáció alapján az elemek számához társítja a szimbólumokat. Ehhez kapcsolódik a ké- sõbbiekben a helyi értékrendszer kialakulása, ami szintén a vizuálisan megjelenõ helyét jelenti az adott számnak. Ennek alapján a számolási gondolkodás alakulásában elsõként a képi reprezentáció alapján létrejövõ mûveletek játszanak szerepet, és csak a késõbbiekben válik hangsúlyossá a propozicionális (fogalmi) gondolkodás.
http://elitmed.hu/upload/pdf/a_rey_fele_osszetett_figura_es_felismeresi_proba ... |
|
missmarple |
|
Mert illene különbséget tenni a vizuális csoportosítás (jobb agyfélteke parietális régió), és a számfogalom (bal agyfélteke parietális régió) között.
A számolás a kettő integrációja révén alakul ki.
A képesség veleszületett, de nem egyforma a modulok mködése. |
|
R.András |
|
Kínába viszik a magyar tejet
A megfelelő engedélyek birtokában 2017 elején magyar tejszállítmányok indulhatnak Kínába, később sajt, vaj és hosszú szavatosságú ízesített joghurt szállítására is lehetőség nyílik - mondta az MTI-nek a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerdán Tatán, a szervezet 6. tejágazati konferenciáján.
Mélykuti Tibor hozzátette, vízi úton szállítanának ultrapasztőrözött (UHT) tejet, amelyet Kínában vízből és tejporból állítanak elő, és gyakran hamisítanak. A tehetősek ezért csak import UHT tejet vásárolnak, prémium áron. ... http://gondola.hu/hirek/196824-Kinaba_viszik_a_magyar_tejet_.html |
|