Téma: Választások 2014 |
|
mpd |
|
Eeegen. Raskó igen előkelő helyen áll a kártevők listáján. |
|
alexander |
|
Nem feledem el, hogy 89-ben Antall történeti kárpótlást adott a elrabolt birtokok alapján, így kaphatott Haynau unokája földkárpótlást. Ép elméjü nemzeti vezetés nem hoz ilyen meghasonlást előidéző intézkedést történelmi időkben! |
|
keresztkem |
|
"..Ezt a tízsemilliós országot - ........... - 80 %-ban szarnép lakja." Ezzel a megállapítással NEM TUDOK EGYETÉRTENI! Föleg azzal nem, hogy "80%-ban".Én inkább azt vélelmezem, hogy, mondjuk így: "nagyobb" sorainkban--magyarok soraiban--azok száma, akik : 1.) Nem eléggé állhatatosak,ill.: 2.) Hajlamosak az ÉRZELMI CSAPONGÁSRA. Mindemellett ugyanezek az emberek, akik a fönti negatív tulajdonságokat hordozzák, még igen sokszor sok-sok pozitiv jellemzővel és adottságga IS(!) rendelkeznek--tahát 'pont UGYANŐK. Ezért NEM(!) nevezhető "szarnépek"-nek az "ilyen ember"--szerintem legalábbis! Minden "ilyenfajta" visszataszító tulajdonság ellenére SEM! keresztkem |
|
Rendes Kis |
|
Az jó kérdés, hogy miért ilyen a népünk. Azt hiszem, Kádárnak nagy bűne van ebben. Mert '56-ban még voltak, akik a jó ügyért halált is vállaltak. '89-ben már 1 sem akadt. De a romlás már régebbi. Nemeskürty tanár út elkeseredett könyvében (Mi történt velünk?) rámutat, hogy nem lehet pusztán az elmúlt 40-60 évet okolni. Már a háború előtt, már az előző háború előtt is mérgezték lélekben a népünket. És ugye a kuruc-labanc világ is a testvériség helyett a pártharcokról szólt. Mohácsnak is árulók és strómanok ágyaztak. Muhi is a romlott erkölcsök miatt történt. Koppányék sem zokszó nélkül vették az irányt Európának. Attilának is akadtak rosszakarói. Végsősoron, Ádám-Éva ivadéka farkasfog-vetemény. Ezzel együtt nem tudom elfogadni az "olyan-amilyen" érvelést. Van ilyen is, olyan is. Vannak kevés igazak és vannak igen sokan ázalékok. |
|
mediator |
|
Elhamarkodottnak tartom az értékítéletedet, annak ellenére is, hogy engem is letaglózott a 2004-es eredmény. Ne ne felejtsük el, hogy egy, a történelem során soha nem látott hatékonysággal működő tudatbefolyásoló mátrixban élünk... A népünk olyan, amilyen. Persze, lehet róla bármilyen véleményünk, de ezt csak azért tudjuk artikulálni, mert - ezer kihívás közepette - mégis képes volt ezer éveken át megújulni, és fészket biztosítani számunkra. |
|
Rendes Kis |
|
Ne félts. Elég az embernek maroknyi jóbarát, a szarembereket meg magasról sajnálom. Való igaz, 2004 óta jövevényként élek ebben az országban, érdeklődéssel tanulmányozom a szarnép életét. De ez nem rossz így, a lehetőségekhez képest így a legjobb. |
|
Rendes Kis |
|
Ez bölcs önmérséklet. A mi családunk is tartalmaz nyomokban liberális egyedeket, de velük gondosan kerüljük a politikai témákat. Való igaz, hogy "attól még" (mert szarpártra szavaz), lehet rendes ember. Ezt nevezzük kognitív disszonanciának. |
|
orosz_hussalata |
|
"A 2004-es népszavazás azért volt nagyon jó víz-szar elválasztó, mert NEM pártszimpátiák mentén tették föl a megválaszolandó kérdést."
Nem tudom, nekem van több jó ismerősöm is, aki balos, de amúgy jó ember, és én nem mertem (most sem merném) megkérdezni hogyan szavazott, mert tartok a csalódástól/kiábrándulástól. |
|
mpd |
|
És szeretik a fővárosi viszonyokat általánosítani az egész országra. |
|
orosz_hussalata |
|
Ja tényleg, a budapestiek nem szavaznak. De mégis, ők adják a szavazók ötödét, és rendszerint nagyobb arányban mennek el. |
|
mpd |
|
Csak barátilag javasolhatom: vigyázz ezzel. Főleg magad miatt. Ebbe bele lehet csontosodni és megkeseríted a saját életedet. (Rossz esetben a családét is) |
|
Rendes Kis |
|
Nem politikai nézetekről van szó, hanem arról, hogy valaki erkölcsi hulla-e vagy sem. A 2004-es népszavazás azért volt nagyon jó víz-szar elválasztó, mert NEM pártszimpátiák mentén tették föl a megválaszolandó kérdést. Ahhoz ragaszkodom, hogy szarember, aki a testvérétől a segítséget megtagadja. |
|
mpd |
|
Ezzel nagyon nem értek egyet. Egy népet nem lehet kettéválasztani ilyen idétlen alapon, mint a politikai nézetek milyensége. Erre SENKI nem érezhet felhatalmazást. Egyszer megpróbálta IV. Iván, de az se nagyon jött be. Egy nép van. Nem a nép a szar, hanem AKI MEGOSZTJA. Aki választás elé állítja: korona vagy kard? Széna vagy szalma? Aki nem azon dolgozik, hogy az EGY nép EGYFELÉ húzzon! Minden nép rétegződik, csoportokra oszlik természetesen. De ezek EGYÜTT a nép. Az a kétmillió, akit nemszar-nak tartasz, egyrészt éhenhalna a másik 8 nélkül. Másrészt CSALÁDI KAPCSOLATBAN van a kettő! Szarnak nevezzem a feleségemet, mert el nem tudja viselni a fideszt? Vagy ő engem, mert gyűlölöm az operettbaloldalt? Ezt gondold át mielőtt belecsavarodsz, mert az lesz a vége idővel. Némely kartácsokon már látom is a jeleit: két láb jó, négy láb rossz!!! És ha mások a fülek mérete, vagy a fehérvérsejtek száma alapján kíván osztályozni? Kapaszkodj meg: abban a kétmillióban, akit nemszar-nak tartasz, van egy csomó bűnöző, erőszaktevő, adócsaló, korrupt gazember! nem számít? csak az, hogy kire szavaz? Veszélyes vizek ezek barátom. |
|
Rendes Kis |
|
Ezt a tízsemilliós országot - ezt legkésőbb 2004-ben észre kellett vennünk - 80 %-ban szarnép lakja. OV 2002-ben megtanulta, hogy mivel kell a szarnépet etetni ... |
|
|
|
mpd |
|
Hova valósi vagy Sali báttyám? |
|
orosz_hussalata |
|
75000 szavazó jut egy körzetre. Ez már elég magas, hogy a helyi ismertség jelentősége csökkenjen. Legutóbb csak feleekkora körzetek voltak, ott jobban számított a helyi ismertség, és mégis tarolt a fidesz, holott nem mindhol volt biztosan jobb jelöltje.
A helyi szinten kedvelt jelölt fontosságának szerepe csak mese. Azt sokkal inkább gondolom, hogy vannak helyi szinten megutált jelöltek (de ez egy cserével kezelhető) pl. kiskirálykodás miatt. |
|
mpd |
|
Ezeknek a közvéleménykutató parasztvakításoknak a jelentősége a megyei lista megszűnésével nullára redukálódott. 106 egyéni képviselő, és minden körzet más és más. lehetetlen ezeket megjósolni a jelöltek ismerete nélkül. Amire jósolhatnak az az országos lista. Semmi más. |
|
|
|
mpd |
|
Ezek szerint orbánistább vagyok a fideszeseknél is...
Hiába vezeti a Fidesz a közvélemény-kutatásokat, a közelgő választások előtt nem lehet hátradőlni, mindenkinek keményen kell dolgoznia – az Index információi szerint erről beszélt a visegrádi frakcióülésen Orbán Viktor. A kormányfő a 2002-es választásokat hozta fel példaként, amelyet az akkor ugyancsak kormányzó Fidesz elveszített, annak ellenére, hogy a pártot tekintették a választás esélyesének. |
|
|
mpd |
|
Ezt végképp nem lehet tudni. Egy tízmilliós, állandóan változó külső hatásoknak is kitett sokaságról semmiféle jóslatot, előrejelzést nem lehet tenni, nemhogy hat-hét évre, de hat hétre sem. |
|
Rendes Kis |
|
Már megint pesszimistán fogod fel a dolgot. Ha 2006-ban győznek, akkor most Fletó vagy a Libás uralogna ... |
|
|