Téma: Nemzeti -nyelv- nyihaha-ha... |
|
|
gajo |
|
Nem olvastam, és nem is akarok beleolvasni! |
|
Omniscient |
|
Szegény, magyarhonba szakadt hazánkfia, ő már csak tudja! .... Még a szia szavunkkal is "baja" van. Röhej. Nagyobb kárt okoztok ti, mint a kritizált jelenségek. Konyha. Fújj, ezt a szót is eltörölni!! |
|
gajo |
|
"A maga memoárja jobb mint az enyém"
Betelefonálós műsornyihaha-ha |
|
|
|
gajo |
|
Hogyne, mindenkinek jogában áll azt mondani amit akar,vagy tud, viszont a nemzet államának nincs joga szabadon engedni a nyelvi duhajkodást. A nyelvbotlás, baki, nem azonos a nyelv tudatos rontásával. |
|
menta |
|
ez itt pusztába hányt borsó |
|
gajo |
|
"Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyákba"
pohárba a nyílt kártyákkalnyihaha-ha
|
|
gajo |
|
Hazug nyelvek szerint 10 havonta cserélődnek az igazgatók. 10x5 milkó=50 millió, igazán nem rossz fizu. A mekósok meg éjfélre járnak dolgozni, így ne kell a munkáltatónak pótlékot fizetni.No, ez is nagynyihaha-ha
|
|
menta |
|
Posta 2017 december: Na adja fel! Mi feladtuk. |
|
|
gajo |
|
"Vagy két esztendővel ezelőtt egy Budapesten megjelenő, angol nyelvű lap magyarnak született munkatársa azt kérdezte tőlem, hogy veszélyesnek tartom-e a magyar kereskedelmi, közgazdasági nyelv gyors angolosodását? Nem tudom, miért éppen engem nézett ki ez a hermafrodita újságíró. Kérdésében kétségtelen volt valami kihívó fölény, egyenesen pimaszság, a nyelvi imperializmus biztonsága, a pénz gőgje. Nem elegendő nyelvünk legyilkolása, még az is érdekli, hogy fáj-e, s mennyire fáj ez nekem. ... Ma sem értem, hogy az elegáns és állítólag 'toleráns' angol lap miért nem közölte soha a válaszomat..." (Beke György, 1997, Védekező anyanyelv, Budapest: Magyar Nyelv és Kultúra Társasága, 167-168)
10 év! Véresre dörzsölné a kezét örömében! |
|
gajo |
|
"A mi nyelvünkben kirívóbb az idegen szó ... s ez okból nekünk többet kell gondolni a nyelv tisztaságával..." /Kosztolányi Dezső/ |
|
gajo |
|
"high tech"
Új, szép, korszerű, csúcsteknológia biztos jó ott dolgozni! Az átadón, híradóban, műsorokban nyomatják ezerrel a nemzeti nagyságoknyihaha-ha
-chatekinoloje yapamwamba -công nghệ cao
mindig találnak egy kinyalható hátsót
"Vedd el a nemzet nyelvét, s a nemzet megszűnt az lenni, ami volt: nyom nélkül elenyészik, beleolvad, belehal az őt környező népek tengerébe."
|
|
|
gajo |
|
"Trackman"
"Hív a vasút! Vár a MÁV!"nyihaha-ha
|
|
gajo |
|
"My project hajléktalanoknak"
Televíziós hirdetés, valamikor idén nyáronnyihaha-ha
|
|
Omniscient |
|
Összetett mondat. Ez sem mond neked semmit? |
|
gajo |
|
"lecsatornázták"
Még csak nem is az utcát, hanem az elfogadott törvényt, le a pór néphez!nyihaha-ha
|
|
|
Omniscient |
|
"... ugyanakkor informatikai és szakmai támogatást kaphassanak egy – védőnői szakmai, módszertani, informatikai tudásbázisra épülő – információs központon, a projekt időtartama alatt létrehozott Contact Center-en keresztül."
Ha ezt tényleg nem érted, akkor tényleg nyihaha vagy.
|
|
gajo |
|
"a projekt időtartama alatt létrehozott Contact Center-en keresztül."
A /Nemzeti?/ ÁNTSZ honlapján! nyihaha-ha
Hűha! Majdnem nyolcszázmillió nyihaha-ha
|
|
gajo |
|
"...a Tisza leszennyezett..."