Téma: Mécs és Bencsik párhuzamos életrajza |
|
vanna7 |
|
Érdekes.....meg mertem volna esküdni, hogy a hölgy nem más mint Anasztázia Romanov....inkognitóban. |
|
john batky |
|
Ő ítélte el Torkos Matildot és Wekler feleségét is. Simán nem kérte be a látleleteket, mint bizonyítékot. |
|
iszalag |
|
Magyar Fruzsina, Mécs Imre, Mécs Mónika, a férj Mesterházy és Mónika fiatalabb képe 1987-ben megnősült, felesége Magyar Fruzsina színházi dramaturg. (5 gyerek)
/Előző házasságából 3 gyerek született, pl. Mónika (1967), aki Mesterházy Ernő felesége
|
|
iszalag |
|
Idézet: „Magyar Fruzsina vagyok. Édesanya. Feleség. Dramaturg. És zsidó. Édesanyám családja révén, akiket 1928-ban Erdélyből kizavartak. Édesanyámmal 1944 november 6-án gödröt ásattak. Mesélte, gyönyörűen sütött a nap, ő aznap volt 18 éves. Azt gondolta, egy ilyen napon nem történhet baj. Akkor, ott nem történt. Szerencséjük volt. És én zsidó vagyok.„Magyar Fruzsina vagyok. Édesanya. Feleség. Dramaturg. És zsidó. Édesanyám családja révén, akiket 1928-ban Erdélyből kizavartak. Édesanyámmal 1944 november 6-án gödröt ásattak. Mesélte, gyönyörűen sütött a nap, ő aznap volt 18 éves. Azt gondolta, egy ilyen napon nem történhet baj. Akkor, ott nem történt. Szerencséjük volt. És én zsidó vagyok.
|
|
|
iszalag |
|
Bencsiket Cserni ítélte börtönre..úgy emlékszem |
|
iszalag |
|
Idézet: szalonna 24 olvasás | Válasz | 2005. december 01. 21:52 | Sorszám: 361 Sajnos megegerősödött bennem a meggyőződés, hogy Mécs nem most kezdett együttműködni a Párttal, hanem jóval a rendszerváltás előtt.
Egész életútja ezt sugallja.. A 60-as vévekben, miután a börtönből szabadult, jólfizetett bizalmi állása lett. |
|
|
|
|
iszalag |
|
Mécs Imre, mszp..
Idézet: Életrajz
1933. szeptember 4-én született Budapesten, vallásos középosztálybeli családban. A pécsi Jezsuita Kollégiumban tanult az államosításig. 1951-ben Budapesten érettségizett, villanyszerelő szakmunkás lett, majd a BME Villamos Karán tanult.1956-ban részt vett a forradalomban, munkás felkelőtársaival szervezte az utóvéd-ellenállást. 1957-ben abszolvált, júniusban letartóztatták. 1958. május 22-én halálra, másodfokon 1959 február14-n életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 1963-ban az "ENSZ amnesztia" révén több ezer társával szabadult. 1975-ben védhette meg jeles oklevelét,. 1995-ben euromérnöki diplomát szerzett. 63-tól szövetkezetek, és 90-ig a Ganz K.K. kutató-fejlesztőmérnöke. Találmányai nemzetközi díjakat nyertek. Tudományos társaságok tagja. Négyszer Kiváló Feltaláló kitüntetést,95-ben Európai Érdemrendet kapott, 97-ben a Francia Becsületrend tisztje lett. Aláírta a Charta 77 nyilatkozatát. 80-ban az ország vezetőitől alkotmánybíróságot és szabad választásokat követelt, bajtársa temetésén forradalomnak nevezte 56-ot, munkahelyéről ismét elbocsátották.84-89-ben a Duna Mozgalom tagja, népszavazást kezdeményezett, az ellenzék akcióit szervezte. 88. márciusában az SZKH, november 13-án az SZDSZ alapítója. A TIB egyik alapító-vezetője, kiharcolta, hogy Nagy Imréék temetése a Hősök terén legyen, ahol kivégzett társai nevében beszédet mondott. Az Ellenzéki és Nemzeti Kerekasztal tárgyalásain a forradalmat és az SZDSZ-t képviselte. Bár sok sérelem érte, nem kívánt bosszút állni, szeretné elősegíteni a nemzet katarzisát. Küzd a gyűlöletkeltés ellen.90 óta képviselő, a n.biztonsági, a honv. és az inf. bizottságok tagja, alelnöke, elnöke. Azóta következetesen küzd a forradalom szellemiségének és a demokratikus jogállam normáinak érvényesítéséért. Elérhetőségek
Levelezési cím: 1012 Budapest Vérmező út 4.
Portréoldal: http://mszp.hu/tagok/mecs-imree] |
|
iszalag |
|
8 gyermeke van..
Idézet: Mécs Imre, SZDSZ, 1997 1933. szeptember 4-én született Budapesten. Édesapja, Mécs Imre (1897-1977), egy felvidéki szlovák falu magyar kántortanítójának fia, orvos volt. Édesanyja, Lengyel Irén Klára (1912-1994) felvidéki nemesi családból származott. Nyelvtanár volt, gyermekeit nevelte. Testvérei: Bernadette (1935) orvos, Klára (1940) röntgenasszisztens. Nõs (1986), felesége Magyar Fruzsina színházi dramaturg. Két házasságból született gyermekei: 1.Mónika (1967) fõiskolai hallgató, 2.Imre (1970) banktisztviselõ, 3. László (1973) egyetemi hallgató, 4. Máté(1987), 5. Anna (1988), 6. Bálint (1990), 7. János (1991) és 8. Dávid (1994).
http://209.85.135.132/search?q=cache:xw7CYs8QG_8J:www.parlament.hu/kepviselo/ ... |
|
missmarple |
|
Szegény, szegény Mécs. Most mi lesz vele? Legutóbb is azt mondta, hogy neki 5 gyereke van gondoskodnia kell róluk..... |
|
|
|