Téma: Távközlési adó |
|
Rendes Kis |
|
Neelie Kroes örül Orbán bejelentésének
Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, pénteken szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy „a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".
Kroest örömmel töltötte el az, hogy – szavai szerint – „meghallották a magyar nép hangját".
Neelie Kroes a minap élesen bírálta az új magyar adónem tervét, tiltakozásra buzdított ellene, és azt hangoztatta, hogy az internethasználatot ösztönözni kell. Szerinte nem a helyes irányba mutat, ha ezzel ellentétes intézkedéseket hoznak.
„Büszke vagyok arra, hogy az Európai Bizottság pozitív szerepet játszott az európai értékek és a digitális Európa megvédésében" – fogalmazott most Neelie Kroes. ... http://erdely.ma/vilag.php?id=175374&cim=neelie_kroes_orul_orban_bejelentesenek |
|
tiszavirág |
|
Hát aztán. Jut is marad is. Azt gondoltad, hogy már soha nem fog emelkedni a kenyér ára? Ábrándozás az élet megrontója.... Bár én is szoktam, például, hogy nyerek a Lottón, aztán mégsem, de újra veszek szelvényt, nem is egyet. |
|
mpd |
|
Nem feltétlenül. Majd kitalálnak valami mást. |
|
fokos |
|
Márminhogy egy későbbi időpontban mégis... ? |
|
mpd |
|
Hja kérem..... láttam én már karón varnyút. |
|
|
|
|
mediator |
|
Az igaz, csak a kihátrálás így jobban kommunikálható formát ölhetett volna... - de OV. ezt egyenesebb módon oldotta meg. |
|
mediator |
|
"Miért kéne kihátrálni egy ilyen minden szempontból kiváló adóból ?" "Mi lett volna a jó kommunikáció ?"
A választ végül is OV. adta meg... |
|
fokos |
|
Azért érdemes megvitatni az álláspontokat, mert ez serkenti az agyműködést. Ezúton is köszönöm! |
|
|
Rendes Kis |
|
Nem, ha az állam sajátmagának fizet adót, azzal se nem nyer, se nem veszít (egyik zsebéből átrakja a másikba). Ezt nevezhetjük udvariassági kör futásának. De lehet, hogy ezt a kört érdemes megfutni, mert különben magára vonja azt a vádat, hogy önmagával kivételt tesz. Meg az ilyen-olyan kivételek beépítése túlbonyolítja a rendszert. |
|
fokos |
|
MPD (azé írtam nagybetűvel, mert te vagy a király) hallod ezt? (bocs látod) |
|
fokos |
|
Nemá! Logikai kapu! Befizetésemmel generálom mások befizetéseit, ezzel még több adóbevételhez jutok? (konyhásnénik ki lesznek rúgva) |
|
mamácska |
|
Visszavonják az internetadót – ezt Orbán Viktor mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
A miniszterelnök kiemelte, mivel az emberek megkérdőjelezik az új adó ésszerűségét, az új terhet nem lehet bevezetni. Az adótörvényeket pedig módosítani fogják. A miniszterelnök azt mondta: az ünnepek után, januárban nemzeti konzultációt kezdeményeznek az internet szabályozásáról.
– Olyan szokott lenni, hogy az emberek akarata ellenére is egy adót bevezetnek, itt azonban sokkal súlyosabb helyzetről beszélünk. Most az a helyzet, hogy megkérdőjelezik az emberek ennek az egésznek az ésszerűségét. A józan ész alapját kérdőjelezik meg. És nekem az a véleményem, hogy ilyen körülmények között ezt nem lehet bevezetni. Semmit sem. Az én véleményem az, hogy helyre kell állítani a vita alapjait. Ezek ma nem lehetségesek. Túlszaladtak ezen az események. Ez a vita félrecsúszott, és ilyen körülmények között szerintem, függetlenül attól, hogy a kormánynak mi volt a szándéka, és hogy ez helyes volt-e, ezt egész egyszerűen nem lehet bevezetni. Ma ez a helyzet – fogalmazott a miniszterelnök. |
|
Rendes Kis |
|
A villanyerőművek is fogyasztanak elektromos energiát. És a konyhásnénik is ebédelnek. |
|
fokos |
|
Vagy az állami szervekre ez nem vonatkozik? |
|
fokos |
|
Ja, aztán a NAV lesz a legnagyobb befizető! |
|
fokos |
|
Hát örülnék, ha így lenne! |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem nem kell ennyire szétágaztatni a dolgot. A net messze a legolcsóbb kommunikációs módszer. Simán elbír egy kis adót. |
|
fokos |
|
Azért itt vannak egyenlőbbek! Van akinek kötelező, meg van akinek nem. Akinek nem, abból is van kettő: akinek szükséges a munkájához vagy tanulásához, meg akinek nem. Akinek nem, abból is van kettő: vásárol online, meg aki nem. Aki nem, abból is van kettő: aki letöltéssel, reklámrakattintással, lájkolással vagy egyéb módon támogatja a hirdetőket, meg aki nem. Aki nem, még abból is van kettő: Távol vagyunk egymástól, de szeretnénk tartani a személyes kontaktusból eredő kapcsolatunkat, meg aki nem. Na azokat kellene igazán adóztatni, mert minek? |
|
fokos |
|
Nem kárhoztatom a gyerekeimet. Energiamegmaradás törvénye . Mindenki törekszik az energiaminimumra. Viszont a kalandparkban a kötélen lógva a kiccsávónak nem jut eszébe böngészni, viszont jót röhög, ha az apja bénázik, mert bevág a beülő. |
|
Rendes Kis |
|
Az állampolgári kötelességek közé tartozik az adózás is. Alant mediator kolléga levezette, hogy a távközlési adó milyen ideálisan osztaná szét a terheket. |
|
|