Téma: FÖLD |
|
mandala |
|
2013. október 3. Így kell pesti kislánnyal állami földet nyerni
Folyik tovább a földosztás, de attól még, hogy sokszor sulykolják, még sokszor nem helyi gazdákhoz jut a föld. Babócsán a helyi téesz vezetői taroltak, azzal a nem túl rafinált trükkel is, hogy a családtagjaikkal, illetve a másik cégük nevében pályáztak. Pályázott a nagymama, és a budapesti egyetemista lány is nyert 50-100 hektárt. Mondjuk a meglévő 3000 hektárjuk mellé túlzásnak tűnik még több állami föld, pláne, hogy helyi gazda nem is jutott területhez. Persze van, akinek még simlire sem volt szüksége több sikeres pályázathoz. : http://www.mezogazdasaginfo.hu/?tag=fold
|
|
mpd |
|
Olvasd hozzá Panda (22)-jét. Tudom, még két eset is kevés. Huszonkettő is. Kétszázhuszonkettő is. |
|
mpd |
|
Na!!! Megzavartak és lám klónozódtam.
|
|
mpd |
|
Neeem-nem. Véletlenül se vonjál le belőle semmit. Én vagyok a hülye, hogy azt hittem. Bocsánat. |
|
Rendes Kis |
|
Én kérek elnézést, hogy ilyen csökevényes az általánosító képességem. |
|
mpd |
|
Neeem-nem. Véletlenül se vonjál le belőle semmit. Én vagyok a hülye, hogy azt hittem. Bocsánat. |
|
mpd |
|
Ne is. Még megtudhatnál valamit. Keress valami finom homokot és dugd bele a fejed. |
|
mpd |
|
Tart a nyomozás.....majd megszűnik. |
|
tiszavirág |
|
Ránézek a pofára és rögtön kiver a verejték.... már el sem olvasom a cikket. |
|
mandala |
|
Még tart a nyomozás az állami földek hasznosítása kapcsán 2013. október 15. 18:01
A Bükki Nemzeti Park által kezelt állami földek hasznosítása kapcsán egyelőre folyik a nyomozás, az ártatlanság vélelme mindenki megillet - reagált Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (MV) állami földprogramért felelős államtitkára az MSZP-Együtt-PM képviselőinek keddi sajtótájékoztatójára.
Az ellenzéki képviselők közlése szerint a Fővárosi Főügyészség magánokirat-hamisítás gyanúja miatt az Egri Járási Ügyészséghez továbbította a Bükki Nemzeti Park által kezelt állami földek hasznosításának ügyét. Harangozó Gábor MSZP-s politikus szerint már nemcsak az ellenzék, hanem az ügyészség álláspontja is az, hogy a földbérlet-pályázati rendszer visszaélésekre ad lehetőséget. : http://ujfoldtorveny.kormany.hu/meg-tart-a-nyomozas-az-allami-foldek-hasznosi ... |
|
|
|
alma |
|
A termés-eltitkolás, a belvíz-aszály-jégkár minden évbeni kicsalása (persze a kockázati alapba történő bármilyen befizetés mellőzésével!), a csempészett GM-kukorica elvetése, majd 'mindent tagadni"-alapállása... Ezért is mondtam mindig, hogy nem kell félteni a parasztot. Tüntet a nagyobb árakért, aztán meg a John-Deere traktorból az aszfaltra önti a termést, ám nem engedi a jónépnek, hogy az felszedje. |
|
Rendes Kis |
|
Ez egy. Ettől visszhangzik az egész ország. Ebből az egy ügyből kellene levonnunk a "mindenki mindenkitől mindent elvesz"-t ? |
|
|
mpd |
|
A földéhség a harácsolás egyik legvisszataszítóbb, undorító formája. Ott van két nagy gazdaság, szomszédjuk volt ez a kis mintagazdaság. Egyszerűen nem tűrhették, hogy ott rontsa a levegőt, mikor nekik is kéne még föld - még, még, elvenni bárkitől bármi áron! A legocsmányabb kulákhagyomány, a mezsgye-elszántás, a karó-odébbrakás, a dűlőút elcsipkedése, a meliorációs csatorna betemetése és beművelése méltó párja. A termés-eltitkolás, a belvíz-aszály-jégkár minden évbeni kicsalása (persze a kockázati alapba történő bármilyen befizetés mellőzésével!), a csempészett GM-kukorica elvetése, majd 'mindent tagadni"-alapállása..... áhhhh, ezek miatt hagytam ott a mezőgazdaságot. Minden bűnös megjátszotta tavasszal is a hülyét: óóóóó, én nem tudtam, hogy ez nem szabványos vetőmag......mindenről a kereskedő tehet.... de nem is emlékszem, kitől vettem..... a számla meg már nincs meg..... Hányás. |
|
mpd |
|
Az egész egy kicsinyes, faszarági bosszú: Ángyánba rúgnak egyet vele. Igaz, hogy összedűl a mintagazdaság is - de megéri, nyilván. |
|
|
|
|
|
alma |
|
A föld azé, aki megműveli! |
|
mpd |
|
Úgy látszik, a magyar földművesek másik magyar földművestől vesznek földet - EL. Nagyszerű. Gratulálok. 1100 éve vártunk erre a csodálatos eredményre. Megvédik a magyar földet - még a magyaroktól is. Praktice mindenki mástól megvédik, aki nem brancsbeli. Betájolt kartácsok, nincsen vélemény? |
|
alexander |
|
KISHANTOS közelebbről!
Értékelés: A kormányzati nyilatkozatok valótlan állításai miatt jó hírneve megsértéséért bírósághoz fordult a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Az NFA döntése alapján november 1-tõl a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság elveszíti 21 éve bio módon mûvelt földjeit, vagyis megszûnik. A döntést a Kormány a céget lejárató, valótlan állításokkal próbálta igazolni a közvélemény elõtt, ezérta Kishantosi Vidékfejlesztési Központ jó hírnevének megsértése miatt bírósághoz fordult. Nem felel meg a valóságnak, hogy cégünk „jelentõs bérleti díj hátralékot halmozott fel". 1998. óta soha, semmilyen „elmaradásunk" nem volt. Társaságunk gazdálkodása átlátható és nyereséges, ráadásul mindezt nonprofit jelleggel végezzük. A nyilatkozatban említésre került a 2004. óta 452 hektárra kapott 163 millió Ft területalapú támogatás is. Ezt a támogatást minden gazdaság kapja, ezért a szomszéd gazdaságokkal érdemes összevetni - a Mezõfalvai Zrt. esetében ez 3,25 milliárd Ft (9000 ha), a másik szomszéd, a Simon Kft. esetében 1,05 millárd Ft (2900 ha).
A kormányzati nyilatkozat szerint „ az NFA 8 kisebb helyi gazda gondjára bízta Kishantos sorsát" . "Helyi gazda" lett például a mezõgazdasági tevékenységgel egyáltalán nem foglalkozó salgótarjáni székhelyû építési vállalkozás mutációja. A legnagyobb nyertes pedig egy ifjú hölgy, akinek férje és apósa a 2900 ha-os Simon Kft. tulajdonosai, tehát a valódi nyertes ez a nagyüzem, mely több, mint kétszeresen haladja meg a pályázati maximum 1200 hektárt. A szintén nyertes mezõfalvi polgármester feleségével együtt éppen ennek a cégnek felügyelõ bizottsági tagja és a másik cég tulajdonosának fõnöke.
Íme a Fidesz maffia, amelyet kétharmaddal szavaztunk a Parlamentbe, és most arra készül, hogy arcátlanul kiárusítsa az ország maradék kincseit a zsidó befektetőknek 2014-ben! |
|
alexander |
|
Ordító stigma! Kishantoson a MAFFIA szétrabolta a bio, nonprofit, mintagazdaságot. A helybeliek csak nézték, hogyan vitték el a földet cégek és strómanok. No, most láthatni, mi lesz itt 2014-ben, amikor a zsidó befektetők fidesz hollokaszt liberója "szabad a gazda" vásárt élvez a magyar ugaron. Feltámad 1514 főnixe Dózsa hamvaiból, ahogyan az 500évenként várható is. |
|
|