Téma: Stresszvilág |
|
|
|
mpd |
|
Helyesebben: Anyám tyúk, avagy az ember tragédia! |
|
|
mpd |
|
Nem is tudom már, kitől olvastam.... na mindegy, egy tekintélyes (és brit!!!!) tudósember azt mondta, mikor Károly herceg feltett neki egy kérdést, hogy: attól, hogy egy kérdést nyelvtanilag helyesen fel lehet tenni , még nem biztos, hogy a kérdésnek értelme is van.
Mint amikor Besenyő Pista bácsi megkérdezi: maga szerint a semmi az van? |
|
mpd |
|
Zárt rendszerben az entrópia veszi át az uralmat előbb-utóbb. Dehát sem a Föld, sem az emberiség nem zárt rendszer. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nem. Ez valami olyasmi mint pl. az "optimális" és a "(leg)optimálisab"... A másodiknak nincs értelme. Per definícónen... ( Amúgy, a "folyamatos" és a "fenntartható" kifejezések sem igazán cserélhetők fel, szerintem. Úgyanúgy, mint ahogy a fejlődés és a növekedés sem. ) |
|
mediator |
|
Egy zárt rendszeren belül nem is lehet folyamatos fejlődés? (nem mennyiségi jellegű, hanem minőségi jellegű, úgy, hogy a zárt rendszer zárt voltának megtartása alapvető kritérium legyen.) Akkor ez hülyeség? |
|
Felkesz Deneverr |
|
de, az lesz majd csak igazán stresszes, amikor már négy kijelzője, négy kamerája és négy mikrofonja lesz három a magyar igazság!! és egy a ráadás! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Há', én már leírtam itt, hogy a "fenntartható fejlődés" az tulajdonképpen egy oximoron...
A "fenntartható növekedés"-ről szoktak inkább értekezni, sokszor felcserélve a kifejezéseket... |
|
|
mpd |
|
Akkor pedig eleve ki van zárva hogy a fenntartható fejlődésnek bármiféle értelme legyen. Egy rendszer egyetlen eleme nem fejlődhet a többitől elszigetelten, ez így egy nagy semmi. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Hát, az eléggé egyértelmű, hogy itt most csak az ember(iség) szempontjából néz(z)(t)ük a dolgokat... Az engem hidegen hagy, hogy esetleg kiderülhetne az is hogy nélkülünk "sokkal jobb dolga" lenne a Földnek. :--D |
|
mpd |
|
Na és vajon miért csak az ember szemszögéből nézzük? Az íj feltalálása aZ embernek fejlődés, de az Amoeba proteusnak abszolút indifferens körülmény. Megfordítva, a baktériumoknak kétségtelenül fejlődés az antibiotikum-rezisztencia megszerzése. |
|
Rendes Kis |
|
Igen, a létrejövő új nem föltétlenül jobb mint a régi, csak más. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Szerintem, a fejlődés fogalmába minden olyan is beleszámít, aminek esetleg negatív mellékhatása is lehetséges... Pattintott kőszerszámokkal pl. embert is könnyebb volt ölni..
|
|
mpd |
|
Értem. Akkor az első mobiltelefon volt a fejlődés, a sok új mobil meg növekedés. De BIZTOS, hogy a mobiltelefon az fejlődés? |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Fejlődés (latinul evolúció) az, ha valami olyan jön létre, ami addig még nem volt. |
|
mpd |
|
csak egyet?
Hát ha már így szóba került, talán definiálni kéne, mi is az a fejlődés. Több mobiltelefon, az fejlődés? |
|
|
mediator |
|
Szerintem van fenntartható fejlődés, csak az adott zárt keretek között, nem mennyiségi, hanem minőségi mérce alapján. Szerintem ugyanarról beszélünk, de nem pont ugyanazt, de ettől függetlenül egyet értünk. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Az a baj, hogy kevés a fűszer. Kéne már egy Kwisatz Haderach... |
|
Felkesz Deneverr |
|
És, rossz is így ez a kifejezés, mert ez egy oximoron, szvsz. A fejlődés, ha van, az eleve fenn van tartva. A "fenntartható növekedés"-el vannak inkább gondok, mert abból származnak az "...,akkor ma már négyzetméterenként 87632 embernek kellene élnie a Földön"-féle következtetések...
|
|