Téma: Rohatt hideg van |
|
mackó |
|
Be kell gyűjteni nyáron a meleget, s ilyenkor magától leolvad a hó. No lapát no cry... |
|
Gyöngy |
|
... és hogy mennyire rohatt hideg van:
"A halo (lásd legutóbbi cikkünket) olyan légköri fényjelenségek gyűjtőneve, melyek a cirruszfelhők jégkristályai nyomán jönnek létre a Nap vagy a Hold körül. A jelenség a Napot vagy a Holdat körülvevő fehér, esetenként vöröses színben pompázó gyűrű. Lapkristály és oszlopkristály is létrehozhatja. A jégkristályok oldallapjain bejutó fény hatására jön létre. A Nap körül is megfigyelhető, de a Hold gyengébb fénye miatt sokkal többen láttak már ilyen „holdudvart”, mint a Nap körüli halót."
http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/02/ujra-lathato-volt-a-hold-udvara-szegedr ...
|
|
Gyöngy |
|
De miért marad ki a Kárpát-medence mélye? Ennyire "védettek" vagyunk?
|
|
mpd |
|
Ezt én nem érdekességnek nevezném, hanem rohadt nagy kib...ásnak! |
|
Rendes Kis |
|
Hetven embert evakuálni kellett lakhelyéről, tizenkettőért pedig helikoptert küldtek a szerb hatóságok, közülük kilencen egy temetésről nem tudtak hazatérni a jegessé vált utakon. A mentés egyik résztvevője szerint a hótakaró vastagsága a környéken néhol az öt métert is eléri. A hó és az alacsony hőmérséklet – egyes helyeken mínusz 36 Celsius-fokot mértek – az ország többi részén is fennakadást okoz a helyi érdekű közlekedésben és az áramellátásban.
... http://erdely.ma/hatranyban.php?id=109828&cim=szaszharminc_felett_a_fagyok_ha ... |
|
Gyöngy |
|
Észak-Borsodban már megvan a -19 . |
|
tiszavirág |
|
Nekem is ilyen van. Most például azt mutatta, hogy; Óra:23:18 Bent:+22,8 fok Kint:-5,5 fok Pára:35 |
|
Gyöngy |
|
Érdekes, a Dél-Alföldön várható a legtöbb hó:
[img |
|
huszárló |
|
Kaptam pár éve egy nagyon jó kis műszert, az kint is mér, meg bent is mér meg sok ilyesmi, csak legyen benne duracell elem. |
|
Gyöngy |
|
Nálunk is felhőtlen, szikrázóan kék égből ragyog alá a Nap. Nekem nincs hőmérőm, így nem tudom, mennyi van az ablak alatt.
|
|
huszárló |
|
Itt még nem. A Nap világít ezerrel,-7,6 fok van az udvaron árnyékban. |
|
Gyöngy |
|
Bologna-ban ömlik a hó, a járművek alig bírnak közlekedni. Most nézem az olasz tv-n.
|
|
|
Rendes Kis |
|
Érdekes: a Bükk 2 oldalán, egymástól 20 km-re van a Csonkaország leghidegebb (Borsodnádasd, -14,3) és legmelegebb (Felsőtárkány, -1,2) pontja ... |
|
mpd |
|
(Úgy érti, annál már csak jobb lehet majd.)
""A hótól csak nagyobb hideg lesz, mivel a fehér talaj nehezebben melegszik. ""
Ez akkor igaz, ha a Naptól várjuk a felszín melegedésén keresztül a levegő melegedését. De, ha jön egy langyos déli légáramlat, akkor már nem. |
|
orosz_hussalata |
|
A hótól csak nagyobb hideg lesz, mivel a fehér talaj nehezebben melegszik. |
|
Gyöngy |
|
Nekem vasárnap óta majd lefagy a lábam. Ideje lenne már, hogy megjöjjön a havazás. Utána jobb lesz.
|
|
huszárló |
|
Nálunk ma már enyhült tegnaphoz képest,-8 fok, oszt jónapot. Jön a 20-30 centis hó? Hűhó... |
|
|
huszárló |
|
Vannak olyanok is, akik szeretik a remete életmódot. Nekik az a büntetés, ha rendes lakásban kell éljenek. Nekik a sivatag, a barlang vagy az erdő való. Persze, nem ők a többség, de van ilyen is. |
|
Gyöngy |
|
Még nincs, de már igérik:
Mindenki készülhet: dermesztő hideg lesz
" ... Pénteken érkezik a hó
Péntektől havazásra, délkeleten akár 30-35 centi hóra is lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedden az MTI-vel. Török László azt mondta, péntekig folytatódik a száraz, hideg időjárás, napközben átlagosan –5 és –10 fok közötti hőmérsékletekkel, éjszaka pedig –10 és –15 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála. Havazásra péntektől lehet számítani, amikor egy mediterrán ciklon eléri az országot, és először délkeleten kezdődik kisebb havazás, majd a hétvégén ez átterjed az ország jelentős részére. A hó mennyisége Török László elmondása szerint egyelőre bizonytalan, északnyugaton 5, délkeleten akár 30-35 centi hó is lehullhat.
Pintér lépett
Pintér Sándor belügyminiszter a rendkívüli és várhatóan tartós hideg miatt intézkedéseket hozott a rászorulók, köztük a hajléktalanok, az idősek és az egyedül élők védelmében – jelentette be Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. ..."
No, ilyenkor szökik a fejembe a vér: Civilizációnk jelen állapotában hajléktalanok. Rohaggyon meg az is, aki azzá tesz bárkit, bármilyen ürüggyel, módon ! |
|
|
|
negyven rabló |
|
Laskagomba keresztezése egy porcelán gyümölcsöstállal. Hiába, no, tudott ez a Micsurin! Gyurcsányt nem kérek! |
|
gajo |
|
Csak ne dicsérgesd Gyurcsányt! |
|