Téma: Darwin lesöpörve!!! |
|
Rendes Kis |
|
Nem lehet, hogy azért nem látom, mert nincs ? |
|
mpd |
|
Mer nem akarsz látni. |
|
Rendes Kis |
|
Semjén dumájában nem látok evolúciótagadást. |
|
mpd |
|
Manapság az evolúciót már csak igen buta emberek vitatják, esetleg tagadják. Olyanok, mint Semjén. Te, mint itteni józan fórumozó, értelmesebb vagy nála. És ne is akard megvédeni, ha hülyeséget mond: nem muszáj neki, hallgathatott is volna. |
|
mpd |
|
Őszintén szólva nem rajongok Csányiért. Ha már magyar szaktekintély, akkor legyen Szathmáry Eörs. |
|
mediator |
|
(még annyit, hogy a Csányi könyvet nem most olvastam, hanem kb. 30 éve) |
|
mediator |
|
Kedves mpd! Szerintem ebben a témában (is) csak hitvitát tudnánk nyitni, miután nem állunk a megismerés olyan szintjén, hogy kétségtelen érveket sorakoztassunk fel pro, vagy kontra. Én egyetértettem Semlyénnel, még akkor is, ha szemléletformáló erejű volt számomra Csányi Vilmos: Az evolúció általános elmélete c. műve. Nem tartanám túl hatékony dolognak, ha most előjönnék a guglinak az "evolúció cáfolata" alatti találataival. Ennyit tudtam most a véleményem védelmében előadni. Persze érdekel a téma, de a munkám mellett esélyem sincs arra, hogy belemélyedjek a részletekbe, úgyhogy feltartott kezekkel odébb lépek a témától. mediator |
|
|
mpd |
|
Azt írja Szőnyi:
támadói pedig kínos műveletlenségről tettek tanúbizonyságot.
Pedig pont fordítva. Ő és Semjén bizonyították, hogy fingjuk sincs az evolúciós elméeltről. KATOLIKUS szemszögből nézi a cikk írója az evolúciót, pedig annak nemigen van semmilyen szemszöge. természettudományos tények és bizonyítékok vannak, az ellenérvek pedig zömmel a (bizonyíthatatlan létű) lélekhez kötődnek. |
|
mpd |
|
Hihi. T. de Chardin megpróbálta összehozni a tüzet a vízzel. Elég faramuci eredménnyel, ld. nooszféra. De ez miért is pont Semjén javára? Ez lenne az új, hivatalos dogma:
a törzsfejlődés az anyag, az élet, a gondolat és a felsőbbrendű élet fázisait felölelő célirányos folyamat, mely Jézus Krisztustól ered és benne éri el célját.
?? |
|
|
mpd |
|
Ember, te abszolúte kivétel vagy. Mondhatni, fehér elefánt. Néha nem is értelek, de ez csak rólam mond - nem túl jó - véleményt. |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Ezzel a kijelentéssel vigyáznék: "a komonisták is meg a vallások is úgy tekintettek-tekintenek mint ördög a tömjénfüstre."
Nem vagyok komonista, és az egyik legkedvesebb tárgyam a genetika volt oskolás koromba'.
Emlékszem az első ZH-mra. Megkaptuk az 5 pontból álló feladatsort, átfutottam: passz, nem készültem. El akartam menni, mondván nincs nekem arra időm, hogy 50 percet üljek az elégtelenért, de a tanár nem engedett el. Aztán még egyszer átnéztem a kérdéseket.
Kaptam egy négyest... |
|
mpd |
|
Tulajdonképpen mi a baj az emberi törzsfejlődéssel? Darwin idején volt divat hiányzó láncszemekről beszélni, manapság már azért elég sok bizonyíték került napvilágra. A genetika meg teljesen egyértelmű bizonyíték, nem véletlen, hogy arra a komonisták is meg a vallások is úgy tekintettek-tekintenek mint ördög a tömjénfüstre. |
|
mpd |
|
Most nem azért.....de ennél több komolyságot szeretnék e témában:
Idézet:
Például Utah államban Antelope Springs környékén 440 millió éves emberi lábnyomot találtak. A lábnyom tulajdonosa cipőt viselt.
ne csináljunk már viccet a dologból. |
|
|
panda |
|
ühüm, ha az isten is úgy akarja, akkor fideszes lesz .. :--D |
|
mpd |
|
Hát akkor lássuk, mire NEM vonatkozik? De olyasmiket kérek, amikre viszont a bigott darwinisták kimondottan alkalmazzák az evolúciós mechanizmust. |
|
mpd |
|
Idézet: a természet (beleértve biológia)törvényszerűségei nagyon jelentős mértékben meghatározzák az események sorának alakulását.
Mikroszinten pl. 100%-ban. De populációnyi méretekben? Nagy vonalakban persze. De, hogy ki lesz Mucsán ősszel a 2. választókörzet önkormányzati képviselője, azt azért ne fogjuk a termodinamikára. |
|
mediator |
|
az evolúciós mechanizmus nyilvánvalóan létezik, de hogy az maradéktalanul mindenre igaz lenne, azt csak Darwin és a bigott materialisták gondolják úgy
Szerintem semmi gond nincs Semjén véleményével. |
|
orosz_hussalata |
|
Most mobilnetről nem nézném meg a videót, de a leírtak alapján, még ha Semjén szerintem sem egy százas izzó. (viszont ügyesen helyezkedik, hogy a semmiből a jelenlegi státuszát ki tudta hozni)
Tehát amit idéz a zindex "a teremtés azt mondja, hogy az abszolútum, az Isten, a fejlődést beleprogramozta az anyagba, energiába, és ez bomlik ki a történelem során. De eleve benne kell lennie ahhoz, hogy ki tudjon fejlődni." , az nem cáfolható. Az előadás módjából nem következik, hogy Semjén érti is amit mond, de a lényeg, hogy a természet (beleértve biológia)törvényszerűségei nagyon jelentős mértékben meghatározzák az események sorának alakulását.
Isten ugyan nem szerencsejátékos, de a kaszinók is képesek voltak a szerencsejátékok olyan szabályrendszerét megalkotni, hogy a végkimenetel nem nagyon kétséges, de út közben akár izgalmas kacskaringók is előfordulhatnak. |
|
panda |
|
Most nyugodt építkezésre van szükség. Nem engedhetjük meg, hogy az emberek figyelme elkalandozzon a valóságról! ..
|
|
panda |
|
Szegény Galilei is milyen hülyeséget mondott annak idején ... ( Bár, nem tudhatjuk, az is lehet, hogy még mindig nem mozog...) |
|
mpd |
|
Ezt a rémületes marhaságot? Erre volt igény? És ez az ember a miniszterelnök helyettese? Hát ez hülyébb mint Bush volt. |
|
Békáscity |
|
navégre valaki ki merte mondani ... |
|