Téma: Hallottátok ? ( 5.) |
|
|
alexander |
|
Horthy levél: A Szövetségesek tegyék lehetővé, hogy Magyarország kiugorjon a tengelyhatalmi blokkból
Nem a véletlen műve, hogy ezt most osztom meg veletek. Jegyezzétek meg, hamar értelmet nyer e cselekedetem!
Egy kis történelem.
1943. a II. Világháború tombol.
Magyarországon Horthy kormányoz. Átgondolja az ország akkori helyzetét, néhány hozzáértővel meg is tanácskozza, így nem lehet azt mondani, hogy hirtelen felindulásból vezérelve, levelet fogalmaz.
A levél címzettjei az angolszász nagyhatalmak. A tartalmának lényege pedig az, hogy a Szövetségesek tegyék lehetővé, hogy Magyarország kiugorjon a tengelyhatalmi blokkból.
A levél F.O.371/34498./C.120351 sz. alatt került nyilvántartásba a brit levéltár archívumába a kísérő dokumentumokkal együtt.
Horthy levél: A Szövetségesek tegyék lehetővé, hogy Magyarország kiugorjon a tengelyhatalmi blokkból</b></font>
Egy bizonyos Haimer professzor a Zsidó Tanács nevében kifejezésre juttatta azon aggodalmát, hogy a kérés teljesítése esetén, az a 800.000 zsidó, akit Horthy védő szárnyai alá vett, a kiszámítható és okkal valószínűsíthető azonnali német megszállás következtében végveszélybe kerül.
Minő váratlan fejlemény, a grémium elfogadta a zsidó nagytanács kérelmét és nem engedte a magyarokat kilépni a háborúból.
Az angol referens név szerint dr Randall saját kezű írással a következőket írta a dokumentumra:
"E kérdést megkülönböztető figyelemmel kísérjük, s ezért nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné."
1944. március 19 én bekövetkezett német bevonulást követően kezdődtek meg a zsidók munka táborokba történő deportálása a német hadvezetés akaratának megfelelően.
Amikor a háború kimenetele fordulatot vett, a szövetségesek, mint az "utolsó csatlósra" küldtek ránk pusztító szőnyeg bombázásokat és mértek az ország népére és földi javaira megsemmisítő csapásokat.
Kérdéseim:
1. Miért kell nekünk a mai napig a zsidóknak háborús kártérítést fizetnünk, amikor nálunk leltek átmeneti nyugalmat, óvtuk, védtük őket, ameddig tehettük?
2. Mikor és ki téríti meg nekünk azt a felfoghatatlan mértékű, a jelenlegi államadósságunkat többszörösen kitevő kárt, ami bennünket, a magyar népet ért, azért, mert megakadályozták, hogy kilépjünk a háborúból?
A kérdések persze költőiek. A választ csak egy valódi rendszerváltás adhatja meg, vagy netán egy új államforma.........?
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Amerikai Egyesült Államok
Pearl Harborba látogat a japán kormányfő
Megérkezett hétfőn Hawaii szigetére a japán kormányfő. Abe Sinzó amerikai katonák emlékműve előtt rótta le kegyeletét. Kedden Barack Obama amerikai elnökkel közösen látogat el Pearl Harborba.
A történelmi jelentőségű látogatásra 75 évvel azután kerül sor, hogy japán repülőgépek támadtak a Hawaii szigetén lévő amerikai támaszpontra. Az Egyesült Államok ezt követően lépett be a második világháborúba.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Nem tudom, hogy mennyit kap végülis, de jobb is talán... Olyan magasságokban van számomra az összeg, ami "felfoghatatlan". A 'semmiért'. Magánháborúk. És, valakik még ki is termelik a megvívásuk kőccségeit. Tényleg megérett a világ a pusztulásra ... Amúgy, a puncira gondoltam, de hát, ki nem?? :--D
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Akkor most Steven Seagal jön! Állampolgárságot már megkapta, úgy tom ...
|
|
menta |
|
Haj! hány évig lehet elnök Oroszországban valaki? 2 ciklusban, de egy összefüggés, amit eddig nem tudtunk: az orosz vezetők már a cár óta hajas-kopasz-hajas-kopasz sorozatban követik egymást. (cár hajas, Lenin kopasz, Sztalin hajas, Hruscsov kopasz, Brezsnyev hajas, Andropov kopasz, Csernyenko hajas, Gorbacsov kopasz, Jelcin hajas, Putyin kopasz, Medvegyev hajas, Putyin kopasz) |
|
menta |
|
Hogy? Ezt nem értem. Lecsúszott? |
|
Felkesz Deneverr |
|
talán nem jó helyen mosott vele azért csak 3,5 milka csokit kap havonta |
|
menta |
|
állítólag tévhír volt, nem fog annyit keresni, avagy hatott a korpásodás elleni sampon |
|
|
alexander |
|
Milyen honlapon szerepel Sz. Ildikó és S. Endre? Szívesen olvasnék tőlük a különös gyilkosságokról a 2vh végén? |
|
|
|
menta |
|
jó, de azért még nem kéne netto négymilliót keresnie |
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Kemény lány vagy! Ezt így kell elvárni!
Vizsgára: - zakó, vasalt ing, nyakkendő, szoknya, nem gyűrött blúz, semmilyen sapka! - a vizsgáztató nem partner - qrva jófej vagyok, haver a tanár, - nem tudom mi az, hogy ő tanít engem és nem én őt! Gőze nincs a mai világról! - Nem értem, hogy miért olyan genya, hogy nem jön el velem sörözni! - kirúgott, mert a hülye kérdésére nem tudtam válaszolni!
Kérdés: Mire jutsz? |
|
Felkesz Deneverr |
|
Meghalt a merényletben az ankarai orosz nagykövet MTI2016.12.19. 17:27269 Fegyveres merényletben életét veszette hétfő este Oroszország ankarai nagykövete. Az orosz diplomatát egy kiállításmegnyitón lőtték le. A támadó egy szolgálaton kívüli helyi rendőrtiszt volt, Ankarában dolgozott. Szemtanúk szerint a lövés előtt azt kiáltotta: "Bosszú Aleppóért!".
|
|
|
menta |
|
Aj. Nagykövetet meglőni súlyos lépés, főleg olyan országban, ahol nincs háború. |
|
|
|
|
|