Téma: Nyugodjék békében! |
|
|
mackó |
|
Idézet: Kristóf Attilát vasárnap este hosszan tartó, súlyos betegség után 77 évesen érte a halál. Temetéséről később intézkednek. Kristóf Attila 1938. április 22-én született Csikvándon. 1956-1960 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-újságírás szakán tanult. 1960-tól a Magyar Nemzet munkatársa, 1983-tól főmunkatársa, 1991-1992 között főszerkesztő-helyettese volt, majd 1996-2000 között a szerkesztőbizottság tagja. 1997-2000 között a Magyar Nemzet elnökeként dolgozott. Évtizedeken keresztül írta Én nem tudom... címmel publicisztikai sorozatát. A Rózsa Ferenc- és Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjas újságíró riportjai mellett számos bűnügyi és dokumentumregény szerzője volt.
|
|
|
|
|
mandala |
|
Elhunyt Lou Reed thy rolling stone 2013. október 27., 20:15
71 éves korában elhunyt Lou Reed, a Velvet Underground alapítója, zenész és szövegíró, nemzedéki ikon.
A hírt a Rolling Stone magazin közölte a honlapján. Lou Reed, az amerikai rockzene utóbbi ötven évének egyik legmeghatározóbb dalszerzője és szövegírója volt. A halál oka egyelőre nem került nyilvánosságra, ugyanakkor ismert, hogy a zenész májusban májátültetésen esett át. : http://mno.hu/grund/elhunyt-lou-reed-1192310 |
|
keresztkem |
|
Köszönöm."Igy" rendben van a dolog. keresztkem |
|
mackó |
|
Cirus megjegyzése a megelőző napon elhunyt Horn Gyulára vonatkozott. Minden utána következő hozzászólást ennek tükrében kell értelmezni. |
|
keresztkem |
|
Számomra--de lehet, nem vagyok ölég "éleseszű"--NEM VILÁGOS, ki is volt az a bizonyos "rossz ember".Mert gróf Gyulai Edelsheim Ilona NAGYON JÓ, SŐT KIEMELKEDŐEN JÓ ember volt. keresztkem |
|
mandala |
|
Igazat: Rossz ember volt. de: RIP
|
|
mandala |
|
Computer mouse inventor Doug Engelbart dies at 88
The inventor of the computer mouse, Doug Engelbart, has died aged 88.
Engelbart developed the tool in the 1960s as a wooden shell covering two metal wheels, patenting it long before the mouse's widespread use. : http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23174052
RIP |
|
mamácska |
|
Hosszan tartó betegség után tegnap hajnalban elhunyt Arnold Mihály, a vám- és pénzügyőrség korábbi parancsnoka. |
|
mackó |
|
Nehéz indulat nélkül beszélni róla. Valahogy úgy érzem, hogy a mondás eredeti értelmét kell rá alkalmazni, azaz: halottról igazat, vagy semmit... |
|
Cirus |
|
Illetve ne is. Egy rohadékkal mindenesetre kevesebb. |
|
|
|
|
mamácska |
|
Csütörtökön, 2013. április 18-án reggel, 95 esztendős korában angliai otthonában elhunyt özvegy Horthy Istvánné, gróf Edelsheim-Gyulai Ilona.
Marosnémeti és nádaskai gróf Edelsheim-Gyulai Ilona Mária Andrea Gabriella 1918. január 14-én született Budapesten, édesapja gr. Edelsheim-Gyulai Lipót, édesanyja gr. Pejachevich Gabriella. Gyermekkorát családja felvidéki birtokán, Felsőelefánton töltötte. 1940-ben férjhez ment vitéz nagybányai Horthy Istvánhoz, a kormányzó idősebbik fiához. Házasságukból 1941-ben egy fiuk (István) született.
A kormányzóhelyettes felesége – férjéhez hasonlóan – részt vállalt a hadat viselő országra nehezedő terhekből, hiszen többek között a keleti hadműveleti területen is vöröskeresztes nővérként szolgált, amit Horthy István hősi halála után sem hagyott abba. |
|