Téma: Magyar terméket a magyaroknak! |
|
tiszavirág |
|
A te felszólításodra nem nézek, világos? De ha nem az, nekem úgyis jó. |
|
hulot |
|
Ha nem nézel, nem is látsz...te kis dacos...
|
|
|
hulot |
|
A magyar termelői piac egy minoritás ahhoz képest, hogy mit és mennyit fogyasztunk. Amíg a "teszkóban" a felébe kerül minden, addig nincs piac. Arról nem is beszélve, hogy az un. őstermelői igazolvány az adócsalás alapja.
Nézz utána!
|
|
tiszavirág |
|
...meg zöldséget, meg gyümölcsöt, meg savanyúságot, meg mákot, diót, meg húst, meg sonkát, meg tejet, meg halat, meg mindent, amit megeszünk. |
|
hulot |
|
Na igen. Az egészhez képest (képletesen) két gerezd fokhagymát...
|
|
alma |
|
Sebaj, majd termel Kína. |
|
tiszavirág |
|
A piacon az őstermelőtől magyar terméket lehet venni. |
|
hulot |
|
Szinte nincs is már magyar termék. Magyarország nem termel.
|
|
|
|
mamácska |
|
Február 11-13. között Budapesten, a Millenáris épületében 102 kiállító mintegy ezer magyar terméket kóstoltat és árusít a Kézműves Magyar Ízek Vására nevű rendezvény keretében.
Becslések szerint a kiállításon megvásárolható termékekből évente mintegy 500-550 milliárd forint értékben vásárolnak Magyarországon.
Pap Krisztián a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője elmondta: Debrecenben áprilisban nyitják a Kézműves Magyar Ízek bolthálózat első üzletét, a tervek szerint magyar élelmiszereket árusító boltokat nyitnak majd Budapesten kívül az összes megyeszékhelyen. Hamarosan elindítják az internetes kereskedést is, ahol az ország összes részéből és a határon túli magyarságtól érkező magyar termékeket is árusítják.
Érdekes egybeesés, hogy épp a napokban került nyilvánosságra, hogy január végén megszűnt a hasonló profilú Koppány bolthálózat.A tulajdonos azért döntött a bezárás mellett, mert esélytelennek ítéli a multiláncokkal szemben a hazai termelők élethalálharcát.
Az ország legnagyobb magánkézben lévő szürkemarha-állományával rendelkező Megyesi Zoltán két évvel ezelőtt vágott bele a Koppány-hálózat építésébe, miután a nagy áruházláncokkal nem tudott megegyezni szürkemarha-, bivaly- és mangalicahús-termékei forgalmazásáról. Bolthálózatában saját termékei mellett más hazai termelők minőségi áruit is forgalmazta, s tavaly már nyolc üzlete működött a fővárosban és Pest megyében. |
|
mamácska |
|
Nem szeretem a Mc Donald's termékeit. Nemigen szoktam ott vásárolni. Szívesebben veszek jó fokhagymás lángost, vagy valami sütőipari terméket.
|
|
iszalag |
|
Németországból származó húst árultak a McDonald's-ban
Lapunkhoz több panasz érkezett olvasóinktól, és valamennyien arról számoltak be, hogy nem lehet a McDonald's éttermekben sertéshúsból készült ételeket vásárolni. Bár az ajánlatban szerepelnek ezek a termékek, mégsem kaphatók. A gyorsétteremlánc nem is próbálta tagadni, hogy a hiány azért keletkezett, mert ki kellett vonniuk a forgalomból a német eredetű disznóhús-pogácsákat. http://www.helyitema.hu/Hirek/Nemetorszagbol_szarmazo_hust_arultak_a_McDonald ... |
|
mamácska |
|
Sajnos,ez így van! A magyarokat csak rabszolgaként használják, a jó magyar termékeket már alig lehet kapni az üzletekben.Pedig biztosan sokan vagyunk,akik ezeket vásárolnánk szívesen. Remélejük,hogy hamarosan eljön az idő, amikor ez lehetővé válik! |
|
Rendes Kis |
|
mpd | 2010. április 09. 07:32 | Sorszám: 2535 Én vettem olyan zöldpaprikát, amin rajta a logó: magyar termék. Otthol nézem, származási hely: Jordánia. Nyilván itthon tálcázták, ettől aztán magyar termék lett. ___________ Kommentár: Ha a termelő kevesebb mint 50 %-ot kap az eladási árból, akkor végülis a tálcázás képezi a munkának a nagyobb részét, nem ?? |
|