Téma: Ballib médiapatkányok |
|
Rendes Kis |
|
A sajtó hőskorát nemcsak Magyarországon jelzi a hűtlen kezelés, a hirtelen nagyra nőtt hatalommal való visszaélés. Így volt ez világszerte, és így volt ez elsősorban Amerikában, ahol a napi sajtó a legnagyobb mértékben vált a mindennapi élet minden mozzanatának nemcsak tudósítójává, de irányítójává is. John Swinton, a New York Times egykori szerkesztője megbotránkoztatta a sajtóvilágot, amikor 1914-ben nyugalomba vonulása tiszteletére bankettot rendeztek, és ott valaki poharat emelt a független sajtóra. Swinton válaszként a következőket mondta:
„Olyasmi, hogy »független sajtó« – nincs! Van esetleg a vidéki városkákban – ezt önök tudják, én is tudom. Önök között nincs egyetlenegy sem, aki le merné írni az őszinte véleményét, és ha mégis megtenné, jól tudja előre, hogy az soha nem fog nyomtatásban megjelenni. Engem itt ennél az újságnál heti 250 dollárral fizettek azért, hogy bármilyen őszinte véleményt elutasítsak ebből az újságból. Önöket hasonló fizetéssel, hasonló feladatokra tartják itt, és ha bárki önök közül olyan ostoba lenne, hogy leírná őszinte véleményét, kint találná magát az utcán, másféle munkát keresni. Az újságíró feladata megölni az igazságot, habozás nélkül hazudni, zülleszteni, rágalmazni, és alázatosan hízelegni a Mammon lábainál, csak azért, hogy a mindennapi kenyeréért elárulja a fajtáját, elárulja a hazáját. Önök is tudják ezt, én is tudom, hogy micsoda dőreség ez a pohárköszöntő: Független sajtó! Mi csak eszközei, vazallusai vagyunk a függönyök mögötti gazdagoknak. Zsinóron rángatott bábuk vagyunk, ők húzkodják a zsineget és mi táncolunk. A tehetségünk, a lehetőségeink és az életünk is más emberek tulajdona.”
... http://tdyweb.wbteam.com/Tisztulo_mediavilag.htm |
|
Rendes Kis |
|
A 2014-es választások után lassan semmivé válik a balliberális megmondóemberek befolyása és évtizedek óta tartó szellemi terrorja. A kánont állító ballib csapat emblematikus alakjai évtizedeken keresztül hivatottnak érezték magukat arra, hogy eldöntsék, ki szalonképes, és ki nem, ki az, aki sztárolható, sőt sztárolandó, és ki az, aki nem. Nos, a „tévedhetetlenek” most végre elveszítik tekintélyüknek azt a kevéske maradékát is, amit az idei tavaszig egyesek szemében még meg tudtak őrizni. ... http://flagmagazin.hu/politika/schmidt_maria_a_mult_fogsagaban |
|
|
|
glens |
|
Hát... Molnár egy kicsit más ügy - szerintem -, mint Sneider. Annakidején volt néhány vérszegény jobboldali újsághír, hogy a BIT (Baloldali Ifjúsági Társulás) szállította a szkinhednek öltözött fiatalok egy részét balhézni a Gönz beszédre, meg utána a Szabadság térre. És ugye onnantól nyugodt szívvel lehetett fasiztázni és köpködni a teljes jobboldalra, hiszen a mindeki által nagyrabecsült Árpi bácsit fütyülték ki a szemét jobbosok.
Nem lehet, hogy pl. Molnár egy sima kis provó volt? |
|
|
panda |
|
látom, ki is buggyan belőled... folyton-folyvást... :--D
( És, mondtam már, ilyesmiben nem számíthatsz rám. Inkább tanújj, rád férne! ) |
|
panda |
|
esztet se nészted meg ...
|
|
Zsíros B. Ödön |
|
Igazad van.
Engem csak a tollba kapaszkodás zavart (Dési Jánosos, Vicsek Ferences, Kajmán Olgás) meg az, hogy a riportalany szavába nagyon sokszor belevágott (Dési Jánosos, Vicsek Ferences, Kajmán Olgás). |
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Nem baj! "Egy újszülöttnek minden vicc új"
(Ludas Matyi mottója az 50-60-s évekből.) |
|
panda |
|
persze, hisz' te egy sokkgenerációs értelmiségi vagy!
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Ezek nekem is elfogadhatatlanok, de merd mondani, hogy a "pitty"-et nem ismerted! |
|
negyven rabló |
|
Ma olyanok mondanak határozott, megkérdőjelezhetetlen véleményt egy korszakról, amiben nem is éltek. |
|
tiszavirág |
|
Azt is utálom. Csehbe megyünk, Görögben voltunk fél 2 magasságában jól érzem magam a bőrömben és hasonlókkal a világból ki lehetne kergetni stb. De ez a pttty is baromi nevetséges. |
|
tiszavirág |
|
Várjál még azzal a hugyozással, mert még meg sem halt.... |
|
negyven rabló |
|
Bödön, kedves barátom, sztem ezt most elqrtad!
Krakkó Ákos Császárral együtt volt tulképp tárgyszerű újságíró, aki akkor, azok között a körülmények között tudósított! Ott voltam, mindkettővel találkoztam nem láttam annyi történést mint aki TV-n nézte, de ez a két pasas pont annyit tett a köz tájékoztatásért, amennyit a szakmája megkövetelt! Az idézett riport hsz-aiban pedig azt látom, hogy lezsidózzák, hazaárulózzák anélkül, hogy észrevennék a valódi mondanivalót! Korábban sokszor írtam már, hogy a tömeg (szinte) mindig bunkó. Mindig be is jön! |
|
panda |
|
de hozzátennék még egy kis pontosítást : Egyesült Abszurdisztán, 2014. :--D |
|
|
|