Téma: Európa jövője (csak erős idegzetűeknek !) |
|
fokos |
|
Miért pont Franciaország?
Egyébként most hirtelen kiderült, hogy már több merényletkísérlet volt... |
|
orosz_hussalata |
|
lesz-e az eseten gúnyolódó sárliebdó karikatúra? Mikor jelenítik meg először Merkel mutit testén bombár viselő öngyilkos merénylőként?
kinek az érdeke ..... ? |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Dull Szabolcs 25 perce Ez a negyedik rendkívüli állapot a francia történelemben
A mostani a negyedik alkalom, hogy a kormány rendkívüli állapotot hirdet ki Franciaország területén. A Le Monde által készített összefoglaló ismerteti, hogy az 1955-ben született törvény alapján az akkor még nem független Algériában hirdettek ki rendkívüli állapotot, de a Francia Köztársaság területén csak három alkalommal: .... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Dull Szabolcs 1 órája Mozgósítják a katonaságot
A Párizst ért példátlan terrortámadások miatt a francia főváros körül mozgósítják a katonaságot - jelentette be François Hollande francia elnök péntek éjjel, miután válságtanácskozást tartott a belügyminisztériumban. Az elnök azt is elmondta, hogy a biztonsági erők megrohamozták a támadások egyik helyszínét. |
|
|
mpd |
|
Magyar Testvérem, a (109)-ből szerintem fehéren-feketén kiderül, hogy jelen esetben a pápista szektáról van szó. A mucsai kálvinistáknak nemhogy orgonája, még egy triangulumja sincsen (ellenben övék a város legnagyobb iskolája, meg egy óvoda). |
|
Rendes Kis |
|
Azért talán megérne 1 misét istentiszteletet ... |
|
mackó |
|
Gondolom nehéz ügy. |
|
Rendes Kis |
|
(Azért szvsz nem ártana elszámoltatni a főnökséget, hogy hova költik a pénzeket ...) |
|
mackó |
|
Azt nem tudom. Az egyházkerületeknél csapódik le, hogy onnan mi az útja? De azt is hozzá kell tenni, hogy az állami támogatásunk is nagyságrenddel alacsonyabb, mint a katolikus egyházé. A hívők arányában ... Falunkban teljes mértékben magunk pénzéből és munkájából építettük a templomunkat, s mellé a mindenkori lelkész és családjának házát. Ki a cementet hozta, ki festett, ki pénzt adott, ki a kaput ácsolta ... A lelkész feleségének van jövedelme, a lelkésznek is, de csak annyi, amennyit a perselyben talál ... Tisztességgel nevelik két gyermeküket, kocsira és egyéb úri mulatságokra nem futja, de sosem panaszkodnak. A segítség viszont elkél. |
|
|
mackó |
|
Nálunk mi dobjuk össze a lelkipásztorunk téli fűtési számláját is ... |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Az egyháznak (református) annyi pénze van, amennyit a hívek adnak. |
|
Felkesz Deneverr |
|
"Vasárnap 12 menekült érkezett a madridi reptérre. A 11 eritreai és egy szíriai menekültből álló csoport az első, amelyet Spanyolországba helyeztek át az újraelosztási tervek részeképpen." |
|
|
tiszavirág |
|
Szerintem nagyon jól megértettem, amit mondani akartál. |
|
mpd |
|
Aztán meg gorombáskodik. |
|
|
Rendes Kis |
|
Nem szégyen az, ha valaki gazdag ... Én is voltam régebben és remélem még leszek is ... |
|
mpd |
|
Te meg stílszerűen a templom egere mi? Tudom, tudom, még a Kodályba se tudsz leruccanni.... Pedig a mostani is jó volt, ez a Namianeve karmester abszolút kiváló egy dirigens, az Akadémia fiataljai meg meglepően nagyon jól szóltak. A pianista Váradi László tehetséges, de még korai neki egy Liszt zongoraverseny, fizikálisan is meg mentálisan is. De helytállt. |
|
|
mpd |
|
Szép és tiszteletre méltó. A híveknek mindenképp elismerésem. De az egyház miért is nem tud kiköhögni 600.000 forintot? nem vagyok gazdag ember, de ha megszorítanak, összeszedek a párnacihákból annyit. |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Másik Mucsán a gyülekezett adott össze 2,5 millió forintot... |
|