Téma: Ejha! (3) |
|
mpd |
|
Korrekt. Egyedül ez a "mindig is" zavar kicsit. Mindig is, azaz 1990 előtt is? |
|
Rendes Kis |
|
A posztkommunista Magyarországon lehetett 0-ról indulva, becsületes úton is nagy vagyonra szert tenni. Egy gimnáziumi osztálytársam, református papnak az unokája, ami ugye a lehető legrosszabb pedigré volt a kádárizmusban, mérnöki diplomával, egy osztrák cég alvállalkozójaként kezdte, majd önállósodott, végül annyira bejött neki, hogy a Csalagút tűzoltórendszerét az ő cége készítette. A vagyoni helyzetének ismertetésével inkább nem borzolom a kedélyeiteket. |
|
tiszavirág |
|
Nem értelek. Azt mondod pengeéles esze van, a szülei kőgazdagok, akkor? Csak olyan emberek lehetnek a közszolgálatban, akik kellően középszerűek és 80 nm-es panelban laknak?
Ez a krapek az elmúlt 4 évet nagyjából a repülőtereken és a tárgyalóasztalok mellett töltötte.
|
|
tiszavirág |
|
Hasznos tevékenységet csak az végez, aki kubikol?
|
|
Időszakos Állat |
|
Szijjártó szülei mindig is kőgazdagok voltak, még a diplomája is alig lett meg, máris egy luxusaudit toltak alája. Úgyhogy én el tudom hinni, hogy ezt a pénzt nem lopta. Viszont hogy 35 évesen ekkora és ilyen házzal rázza a rongyot, az olyan mértékű fosprimitívség (már bocsánat a kifejezésért), hogy ezzel ez a ficsúr, akit egyébként egy kifejezetten pengeéles eszű gyereknek ismertem meg, elvágta a politikai pályáját. Ha nem mond le a külügyi posztról, rajtunk marad ez az egész szégyen. |
|
mpd |
|
Édesapjának van egy vasúti hídépítő cége, úgy néztem. Abból biztosan úri mód megélnek, de nemigen adogat tucatnyi milliókat a csemetéjének. anyukája pedagógus..... |
|
orosz_hussalata |
|
Kb. erről van szó. Az árnyalja a képet, hogy tudomásom szerint Szijjártó szülei igen jómódúak, így nem küzdött a szokásos indulási nehézségekkel sem. |
|
mpd |
|
Akkor foglaljuk össze. Itt van ez a Szíjjártó gyerek. az iskolapadból egyenesen a politikába avanzsált. Életében hasznos tevékenységet nem végzett (esetleg nyári munkán diákkorában). Erreföl összelopott-korrumpálódott egy palotáravalót. És beleröhög a képünkbe. És ez a fasza gyerek. Itt tartunk. |
|
mpd |
|
Jó név ez. De miért kis F? |
|
orosz_hussalata |
|
Megnéztem mekkora a Szíjjártó család, aminek ez a ház kell. Ez van a wikipedián
Nős (2009), felesége Szilvia (1975) pedagógus. Két gyermekük van: Péter (2011) és fiú (2014).
A második gyerek neve elég érdekes. |
|
mpd |
|
nem egy nagy szám. Manapság mindenki kap ilyet a szüleitől. |
|
|
mpd |
|
Hiába vette meg az év elején, még nem költözhetett be Dunakeszi otthonába Szijjártó Péter külügyminiszter, korábbi külgazdasági államtitkár. A házat ugyanis felújítják, május óta dolgoznak rajta a szakemberek - írja a Blikk.
A lapnak Horváth István, az Együtt PM polgármesterjelöltje azt mondta, a házban három fürdőszoba volt, de ezt kevesellték, és ötöt alakítanak ki.
A keddtől külügyminiszterré kinevezett Szijjártó Péter vagyongyarapodására nagyon kíváncsi az ellenzék, a héten újabb vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek vele szemben.
Szijjártó a Blikknek elmondta, hogyan jött össze a pénz a házra:
79 milliót kapott a szüleitől, amelyből 34 millió ajándék, 45 millió pedig kölcsön; 10 milliót kaptak felesége szüleitől; 10 milliót felesége megtakarításából; 68 milliót pedig saját megtakarításából fedeztek.
Szijjártó szerint jelenleg 11,1 millió van a számláján, ebből fizetik a felújítást, de számít még szülői segítségre. A Blikk emlékeztet, a politikus sose tagadta, hogy nagyon jómódú családból származik. |
|
|