Téma: Olvastátok? (16.) |
|
mackó |
|
Közismert baloldali szekértoló. |
|
mackó |
|
Elég mellbevágó ötlet. Nem tartom valószínűnek. |
|
mamácska |
|
Én Patai Mihályt hallottam emlegetni.... |
|
onogur |
|
Megtaláltam. 2012 január elsejétől kivezették a rendszerből. |
|
mackó |
|
Halvány gőzöm sincs. |
|
onogur |
|
Mi lett azzal a gordonblőd libásnak "köszönhető" törvénymódosítással, mely szerint képviselők, miniszterek 5 évvel korábban mehetnek nyugdíjba és a fizetésük 100 százalékát kapják nyugdíjként? |
|
mackó |
|
Vizsgáljuk meg a kérdést! 55-ös születésű, ami azt jelenti, hogy 6 év múlva nyugdíjas. Nyilván, az általa eddig kívánatosnak tartott monetáris politikát képviselni tudná. A jelenlegi kormány utolsó évét a lehetőségekhez igazodva megfelelően tudná támogatni. Talán nem kell attól tartani, hogy pálfordulást kövessen el.
Pl. Varga Mihály egy későbbi időben akár gazdasági-, akár fiskális-monetáris téren bármikor elővehető, mert hiteles, nyugodt szakember. Matolcsy - tudom, sokan nem így vélitek - szerintem remekül lavírozott az elmúlt 3 évben, szinte mindent kihozott abból a trutyiból, amit örökségül kapott, ám - érdemeit még a mi oldalunkon is megkérdőjelezve - leharcolta magát. Törvényszerűen. Így én is egy jó és járható megoldásnak találnám személyét erre a posztra. Ennek ellenére szerintem nem ő a kiszemelt. |
|
mpd |
|
(Csak nem Matolcsy?)
|
|
mackó |
|
Szerintem igen. Egyetlen előnye van: ha bődületes hibát nem vét az elnök, 6 évig elmozdíthatatlan. Egyben hátrány is: szinte biztosan lejár a mandátum 6 év után.
Gondoljunk bele: van két alelnök, megannyi tanácsadó és nem utolsó sorban egy kormány, ami elvárásokat fogalmaz meg vele szemben. Szerencsés esetben olyan a kormány, amit ő szeret, illetve azonosak az elképzeléseik. Ekkor sima, gond nélküli a munka. Ellenkező esetben ott tesz keresztbe a kormánynak (egy bizonyos kulturális szint alatt, mint a jelenleg regnáló), ahol csak tud, s ehhez nem kell mást tennie, mint politikai támogatóinak tanácsát megfogadva ítélkezni. Nem véletlen a rossz minősítése (EU-s összehasonlítás) Simor úrnak. Ennek ellenére nem mondták meg neki finoman Brüsszelből, hogy távozzon, mikor kiderült turpissága (magán)pénzügyi manővereiről. |
|
|
mackó |
|
Szerintem Varga Misit keményebb feladatra tartogatják. Az MNB elnöki pozíciója nem terhel le egy Varga Misi kaliberű koponyát. |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem Varga Mihály. Az IMF-fel épp végzett ... |
|
Rendes Kis |
|
Értettük, hogy ki "az" offshore-lovag ! |
|
mackó |
|
Pontatlan voltam, offshore-lovagból van egy pár. Természetesen az MNB leendő elnökének kilétéről érdeklődök. |
|
mackó |
|
Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy offshore-lovagunk utódját (március 3-án jár le a mandátuma) március 2-án nevezi meg. Túl azon, hogy a ballib most egy hónapig rágja majd a kefét, a különböző jelekből kitalálhatjuk, hogy ki lesz az utód.
Várom a tippeket, valamint a magyarázatot is. (Nekem van egy határozott tippem.) |
|
mpd |
|
Akkor semmi baj! Miniszterelnökünk Soros-ösztöndíjjal tanult annak idején Oxfordban. |
|
panda |
|
Amerikai segítség a Hallgatói Hálózatnak WL Forrás: Magyar Nemzet 2013. január 28., hétfő 04:45
Az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a Hallgatói Hálózat (Haha) tagjait. A szakemberek a többi közt abban adnak támogatást a diákoknak, hogy miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra. A Magyar Nemzet birtokába került a Haha belső levelezése, amelyből az is kiderül: februárban újabb tüntetésekre, valamint kormányhivatalok elfoglalására készülnek a diákok.
A Magyar Nemzet birtokába került a Hallgatói Hálózat (HaHa) belső levelezése, amiből az derül ki, hogy az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a hálózat diákjait. A szakemberek a többi közt arra készítik fel a hallgatókat, miként gyakoroljanak hatékony nyomást a kormányra, vagy hogyan szerveződjenek. Az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak. A diákok szombaton egy négyórás zártkörű tréningen vehettek részt. http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/amerikai-segitseg-a-hallgatoi-halo ...
|
|
tiszavirág |
|
http://www.femina.hu/hirhatter/diakok_megis_tuntetnek
Az ellenzék nyomatja a Hahát, abban látják a lehetőséget egy kis kormányfingatásra.
Jobban ki kellene fejtenie a Fidesz kommunikációnak, hogy miért nem akarja a 16 szakon az ingyenes oktatást biztosítani. Szerintem rengeteg ember nem tudja, hogy azokon a szakokon iszonyat mennyiségű ember végzett már, ugyanakkor nincs rájuk az országnak szüksége, azaz potenciális munkanélküli képzők, és a képzés is számtalan helyen megy és roppant gyenge. Szerintem nem hangoztatják eléggé. |
|
mackó |
|
Csendőr kézikönyv
Idézet: Oktató füzet őrsparancsnokoknak A szöveg helyesírását a mai szabályokhoz igazítottuk, az alcímek, kiemelések az eredeti szövegben találhatókkal megegyeznek.
|
|
|
|
|
lámpás |
|
Kedves Fórumtársak! Segítsetek, nagyon szeretnék a kékre visszamenni. A belépési jelszót persze rég elfelejtettem, vagy összekevertem az ezer jelszóval, amivel élnem kell. Regisztráljak újra? Lehet? Nekem nem jön be a firefox-szal, a másikhoz meg kéri a jelszót. Ráadásul a jelszót már 2x újra kértem és nem kapom meg rá a választ. Remélem, nem borítottam nagyon föl ennek a topiknak a rendjét! |
|
onodij |
|
Nekem tegnap este magától bejött. |
|
mamácska |
|
Az Internet Explorerrel simán bejön most. Igaz,csak néhány topik van csak benne. |
|