Téma: Tanárok - tüntetés |
|
mpd |
|
Az a javaslatom, hogy Pukli fikázásáról nyiss egy új rovatot. Nevezett effendi előéletének, jellemének nem sok köze van az oktatási válsághoz.
Inkább olvasd ezt:
Idézet:
A MÖSZ szerint, ha valami megbukott, az a Klik A Magyar Önkormányzatok Szövetsége visszautasítja Palkovics László államtitkár által mondottakat
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) az önkormányzatok nevében visszautasítja Palkovics László államtitkár nyilatkozatában mondottakat, miszerint a 2012. előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott. Az önkormányzati szövetség szerint az igazság az, hogy a 2013-tól működő Klik bukott meg és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására – áll a MÖSZ 2016. március 3-án kiadott nyilatkozatában.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyilatkozata
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége:
- visszautasítja az önkormányzatok nevében Palkovics László államtitkár nyilatkozatában mondottakat, miszerint a 2012. előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott. Az igazság az, hogy a 2013-tól működő KLIK bukott meg és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására.
A MÖSZ álláspontja, hogy:
1990 óta az önkormányzatok fenntartása alatt a közoktatás összességében jól működött mindaddig, amíg az állam 2002. után fokozatosan csökkentette és vonta ki a szükséges forrásokat a rendszerből, amivel valóban nagyon sok helyen – elsősorban a kistelepüléseken – ellehetetlenítette a közoktatás fenntartását.
A MÖSZ szerint:
- az önkormányzatok döntő többsége a finanszírozási nehézségek ellenére kiválóan megteremtette az összhangot a gyermekek, szülők, pedagógusok, technikai munkatársak között, pártpolitika-mentes, biztonságos hátteret biztosított a nevelő munka végzéséhez;
- elismerés és köszönet illeti az önkormányzatokat azért, mert 2012 előtt sokszor más feladataik terhére pénzügyi erejükön felül teljesítve biztosították helyben a közoktatás működését.
|
|
|
mpd |
|
Elképesztő, hogy az ötletelés zavartalanul folyik a háttérben:
Idézet: a többi természettudományos tárgyhoz hasonlóan a földrajz is sok száz középiskolás osztály órarendjéből kerülhet ki, ha valóra válik egy napokban napvilágra került törvénytervezett. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma március végén mutatta be a Köznevelési Kerekasztalnak a szakgimnáziumoknak szánt kerettantervét
|
|
|
mpd |
|
Igen, a dotációról nem szabad megfeledkezni. Te szívesen és önként túlóráznál, ha tudnád, akármennyit túlórázol, nem kereshetsz 265 bruttónál többet? Mert a feleségem 26 éve tanít és ennyit keres. |
|
tiszavirág |
|
Amit az ember boldogan csinál, attól nem lesz beteg. Mindig többet dolgoztam, mint 8 óra, mert valami hajtóerő működik bennem. Állítólag maximalista vagyok (a kollégáim mondják), de nem szenvedek tőle, hanem tovább sarkall. Sok ilyen embert ismerek, a környezetemben is dolgozik néhány. Ha jó a közösségi szellem, akkor a munkatársak is szívesen dolgoznak, akár többet is, mint 8 óra. Persze a dotációról sem szabad elfeledkezni. Én nem szoktam. |
|
|
mpd |
|
No. Ennek szerinted mi értelme? Csodálkozunk, hogy sok a a pszichésen beteg ember. Ugyanakkor agyonhajtjuk magunkat és másokat is. A rák kialakulásának legbiztosabb útja az állandó, folyamatos stressz. Van elég ember mindenre, miért kell ötnek állandóan túlórázni, csak hogy a hatodiknak ne jusson munka? És amit a 9., 10. vagy 11. órában csinálsz, az ugyanolyan értékű, mint amit az elsőben, másodikban? El ne higgyem mán. Nagyon szarul van ez kitalálva.
|
|
|
tiszavirág |
|
Mind ezt ugatja. Ez a semmi került nekünk vagy 300 milliárdba. Menjenek a jó büdös francba! |
|
tiszavirág |
|
No persze! De a legtöbb nyomoronc éppen így gondolja. |
|
tiszavirág |
|
Amióta az eszem tudom, örökké túlórázom. Nem azért, mert annyira jó, hanem azért mert eredményt akarok elérni. |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Azért a lejátszásban még verjük a gépet: |
|
|
Rendes Kis |
|
És ehhez ma már nem is kell 3 emeletnyi masina, mindezt már tudja 1 körömfeketényi csippben. |
|
|
Rendes Kis |
|
A művészek is alulmaradnak a gépekkel szemben, így új művek nem is fognak keletkezni. |
|
mpd |
|
Az lesz a baj, hogy nem lesz, aki az új művekről szakmailag korrekt elemzést készítsen, amit majd a jövő diákjai letöltögethetnének. Így a világirodalom véget ér a jelenlegi irodalmár-nemzedék kihalásával. Nem lesz a neten egy műnek elemzése, így az NEM IS FOG LÉTEZNI. |
|
Rendes Kis |
|
Jelenits úr már évekkel ezelőtt rezignáltan bejelentette: lemondott arról, hogy a diákjaitól önálló műelemzéseket várjon. Mit tesz a diák: irány a net, előkeres 5, a témába vágó elemzést és azokból összeollóz egy 6.-at. Jelenits úr belátta, hogy ez ellen tehetetlen: műelemzés helyett műelemzések elemzését fogja kapni. |
|
mpd |
|
Eggyetértek. Már egyetemeken is lehet internetes vizsgát tenni - otthonról. Ez szerintem sajnálatos, bár talán elkerülhetetlen. De, hogy hova vezet ez a folyamat, azt szerintem száz öregasszony se tudja. |
|
Rendes Kis |
|
A fő-fő baj az, hogy csak a gépesíthető (rabszolga-) munka időigényét lehet pontosan megbecsülni. A hivatalnoki munka ilyen, sajnos, a pedagógusi munka is egyre inkább ilyen lesz. A hivatalnokok is, a pedagógusok is vesztésre állnak a gépek elleni versenyben. A hivatalnokokból számítógépes adatrögzítők lesznek, a pedagógusokból gyermekmegőrzők. |
|
mpd |
|
No az első megállapítás már nem nagyon igaz. Újabban minden hivatalban elvárják a túlórázást - természetesen ott is ingyen. És persze önkéntesen. És a pedagógus is túlórázott mindig is, hiszen dolgozatot javítani vagy éppen dolgozatot öszeállítani, bizonyítványt írni, felkészülni az új anyagból eddig is kellett. De ez benne volt a pakliban. Most EZEKEN FELÜL kötelező ingyen túlórázni, olyan tevékenységekkel, amiket eddig fizettek.
Ezt nem érti ez a menedzserszabású. |
|
Rendes Kis |
|
Egy állami hivatalnoknak péntek d.u. 3-kor kifordul a kezéből a körömreszelő kalapács. Nem értem, mi alapon várják el egy pedagógustól, hogy ingyen túlórázzék. |
|