Téma: Öregedés ellen |
|
Felkesz Deneverr |
|
ez borzalams, te soha nem értesz meg semmit sem, mindig mindent kiforgatsz! .... nem én tettem fel kérdést, hanem te állítottál valamit!!! eszméletlen ..
|
|
R.András |
|
Rosszul teszed föl a kérdést. Az öregség nem a naptári évek számától függ, hanem attól, hogy az ember belső órája hogyan ketyeg. Az én nagyapám 83 éves korában, "egészségesen" halt meg. Az orvosok megvizsgálták, azt mondták, nem volt semmi baja, a halál oka "végelgyengülés". |
|
Felkesz Deneverr |
|
Szerintem, teljesen világosan írtam.
Csak a lényeget hagyod ki.. A 99 az már "öreg"? ( Kisebb mint a "pl. 100" ) A 64? 73? ....
|
|
R.András |
|
Arra mondják azt, hogy "egészségesen hal meg", akinek nincs semmi más baja azon kívül, hogy öreg. Mert az öregség az orvostudomány mai állása szerint nem betegség, hanem "jelenség". |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na ja, sok "testépítő" hal meg fiatalon .... Most már csak az a kérdés, hogy mi számít "fiatal"-nak. Na meg az, hogy pl. aki 100 éves kora előtt meghal, arra lehet e azt mondani, h 'egészségesen' halt meg.... Nah, megin'csak Einstein jön a képbe: minden relatív!! |
|
R.András |
|
Elolvastad a cikknek a belsejét is ? Nem fog meghalni az öreg ? Vagy ő is csak annyit ér el evvel, hogy egészségesen hal meg ? |
|
R.András |
|
Fogadjunk, hogy tavaszra nekem is ilyen kockahasam lesz ! |
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Inkább vicc, mint komoly, a realitásokról nem is beszéve... Csak arra akartam utalni, hogyha nekünk tényleg lassabban telne az időnk (az 'ugrás' miatt), és/de visszajönnénk, akkor már nem találnánk idehaza ismerősöket, mert meghaltak addigra.... Sz'al, vicc.
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Na, igen, a hipertéren való átugrás, meg vissza, az a megoldás!!
|
|
|
R.András |
|
Nobel-díjat ért a cirkadián ritmus kutatása Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash és Michael W. Young felfedezték, hogyan alkalmazkodik a növények, állatok és emberek biológiai órája a környezethez. Modellállatként a muslicát használták; sikerrel izoláltak egy gént a rovarban, ami egy napközben termelődő, majd éjszaka lebomló fehérje működését szabályozza. Hamarosan rájöttek, hogy ennek a mechanizmusnak más fehérjék is a részesei, és ezeknek az együttműködése szabályozza az élőlények belső óráját. Ez a biológiai mechanizmus működik minden többsejtű élőlényben. ... http://index.hu/tudomany/2017/10/02/orvosi_nobel_dij_2017_index/ |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
A műsorok általában arról szólnak, ami a témájuk. ..
"Anti - Aging, avagy Anti hogyan maradhat hosszú távon fiatal? Dr.Bakanek György Jakab István vendége
VNTV - VIVA NATURA TELEVÍZIÓ Published on Jul 9, 2015 Minél jobban előrehaladunk a korban, annál többször tesszük fel a kérdést, hogy valóban szükségszerű-e, hogy megöregedjünk. Az örök fiatalság titkát még nem gyakoroljuk, bár mentálisan képesek lennénk átprogramozni önmagunkat. Azonban számos módszer létezik, amely segítségével lassíthatjuk az öregedési folyamatokat. És talán a legfontosabb, hogy az élet minőségét az utolsó percig fenntartsuk."
Foci műsorban is viszonylag ritkán beszélgetnek hosszasan pl. a Forma1-ről, vagy Katinkáról! ..
|
|
R.András |
|
Nohát ezaz: ezek a műsorok nem arról szólnak, amiről szólniuk kéne ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Mondom, ez a műsor nem arról szól(t)!!
Amúgy, rengeteg jó tanács elhangzott benne. Nem tartjuk be a 90 szálékát sem.. De nem (csak) azért halunk meg (hamarabb).
|
|
R.András |
|
Ezekkel a jótanácsokkal Dunát lehet rekeszteni. Pontosan annyit érnek, mint a hadza-diéta. Ahogyan a füves Gyuri bácsi mondja, hogy "egészségesen haljunk meg". Evvel nem vagyunk kisegítve. Egyáltalán ne haljunk meg. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Azé', elég jókat mond a doktor úr. Inkább csak életvezetési tanácsokról szól a műsor, szvsz.... |
|