Téma: Öregedés ellen |
|
gajo |
|
40 év múlva? Por és hamu, mi más? Föl ne merj támasztani! Te! Mindenreképes!!! |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
(( Namostez, vagy áprilisi tréfa, vagy nagyon éredekes lesz a végkifejlet .. )) |
|
Felkesz Deneverr |
|
Dacol a fizikával az új csodaakkumulátor Február végén kutatók bejelentették, hogy új, fejlett akkumulátor technológiát fejlesztettek ki, amely minden eddiginél hatékonyabb. Az autógyártóknak ez megváltást jelentene, de a kezdeti lelkesedés egyre több tudós beszél arról, hogy nincs áttörés. Szabó Dániel, 2017. április 1. szombat, 15:47 Nincs olyan periodikusan működő gép, úgy nevezett elsőfajú perpetuum mobile, mely hőfelvétel nélkül képes lenne munkát végezni
- így szól a termodinamika első főtétele, ami miatt sokak szerint az elmúlt hónapok egyik legjelentősebb technológiai áttörése valójában nem is létezik. Pontosabban nem is létezhet. Korai a pezsgők durrogtatása, nem lesz forradalom az akkumulátorok - és ebből kifolyólag az elektromos autók - piacán.
Pedig a csaknem 90 éves John Goodenough, a jelenleg használt lítiumionos cellák atyja bejelentette, hogy kidolgozott egy olyan fejlesztést, amely öt-tízszer hatékonyabbá teheti a jelenleg használt akkumulátorokat. Három társszerzővel együtt publikálta is a kutatását, számításokkal alátámasztva elméletét. Ez vezetett oda, hogy a tudósok egyik fele most a fent idézett törvényre mutogat, míg a másik tábor amellett érvel, Goodenough van akkora szakember, hogy valószínűleg nem téved.
|
|
gajo |
|
...hát, egy napot megint öregedtünk! |
|
|
gajo |
|
...és ha hülye akkor miért akarod a halálát? Ez az örök élet. |
|
|
|
|
|
R.András |
|
Hízelgő, hogy összetévesztesz Istennel, de nem én vagyok az, én Isten szeme és Isten keze vagyok, akárcsak Te. Ha hülye vagy, haljál meg. Ha nem vagy hülye, akkor ne haljál meg.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Akinek az értelmi színvonala ilyen magas mint a tied, hogy nem ért meg egy sima hozzászólást, az meg minek él?? ... Amúgy meg, nem vagy te Isten, hogy halálról dönts/javasolj!... :-(
|
|
|
R.András |
|
Aki hülye, haljon meg. Aki nem hülye, az ne haljon meg ! |
|
|
|
|
|
|
R.András |
|
A paradigma és a paradigmaváltás fogalmát Thomas Kuhn: A tudományos forradalmak szerkezete (Structure of Scientific Revolutions) c. műve tette ismertté az 1960-as években. A tudás a fejlődése során új ismeretekkel bővül, olykor megoldhatatlan kérdések képződnek. Önmagában ez a tudomány természetéhez tartozik, az anomáliák jó része ugyanis idővel megoldható a koreszme (paradigma) keretein belül. Mi történik akkor, ha nem? Ilyenkor a koreszmébe (paradigmába) vetett bizalom meginog, változásra van szükség. Az új koreszmét (paradigmát) azonban nem könnyű felismerni, a merész újdonságok gyakran sarlatánságnak tűnnek. ... www.facebook.com/ujgurmagyar/posts/1520634831302682 |
|
|
|
|
|