Téma: Romantika ... |
|
katáng |
|
Régen hallottam. Jó, hogy ide találtál. |
|
gajo |
|
Áprily Lajos
ÜZEN AZ ŐSZ
Minden hegyet felhő takar, hideg záportól hűl a föld. A mennydörgéstelen vihar völgyünk felett végigsüvölt.
|
|
Rendes Kis |
|
Akkoriban volt olyan időszak, hogy ennek a fórumnak a forgalma meghaladta a kékét ...
... 2006 elején kis híján bevezették ezt a kék helyett ... de aztán mégsem ...
... oszt a fórumozók zöme mégiscsak visszaszivárgott a kékre ... |
|
|
|
búzavirág |
|
Szia, látom itt már sokan vagyunk. Talán akkor nem jártam fórumozni, amikor ez létrejött. |
|
|
|
búzavirág |
|
Csukás István HIDEG SZÉL FÚJ
Hideg szél fúj, hogy az ember majd megdermed. Kinek jó ez? Csak a kövér hóembernek!
Szeme szénből, az orra meg paprikából, lába nincs, de minek is, ha úgysem táncol.
|
|
katáng |
|
Áprily Lajos: Őszelő
Szeretnél napfényben ragyogni még? Késő. Ma gyászba öltözött az ég. Madárraj sír a nyírfán: őszapók, s a réteket beszőtte mind a pók.
|
|
gajo |
|
Áprily Lajos
Őszi tükör
A bükkösnek már rozsdafoltja van, rozsdállik már a fű a réteken. Nézem az őszi tükörben magam: jaj, csupa rozsdafolt az életem.
|
|
katáng |
|
Áprily Lajos: Üzen az ősz
Dúsabban jön s korábban az erdőszélek éke: fagyallomb bíborában iszalag szőkesége.
|
|
|
gajo |
|
Pereg az ősz, pereg, Színre színt festeget.
|
|
gajo |
|
Bezony működik:
|
|
katáng |
|
Azt válaszolnám: Hopp! Itt a föld, működik a gravitáció. |
|
gajo |
|
"S azt mondanám: Pirosodik a vadszőlő-levél"
|
|
katáng |
|
Szép! A hangulata percekig "elvitt" a valóságból. |
|
katáng |
|
Valami hasonló Erdélyben:
|
|
gajo |
|
* Dsida Jenő
Szeptember
Pirosodik a vadszőlő-levél. Most megint régi leveleket olvasok. Délután hideget fúnak a völgyre a halaványkék havasok.
A hunytszemű, kisanyás békességet most újra meglelem, a békét, melyet úgy megédesít krizantém-illatával a végső sejtelem.
Ha most jönnél, kezem csak így maradna, ahogyan itt a térdemen henyél. S azt mondanám: Pirosodik a vadszőlő-levél. (1934.)* |
|
gajo |
|
Vissza az őszhöz:
|
|
gajo |
|
Felborítom a harmóniát:
|
|
|