Téma: Öregedés ellen |
|
negyven rabló |
|
Meghalunk, megyünk a semmibe ha eljött az időnk, oszt kész! |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem 100% eséllyel meg tudjuk állítani az öregedést. A kérdés csak az, hogy a mi nemzedékünk az utolsó, akik még meghalnak, vagy az első, akik már nem. |
|
negyven rabló |
|
Dolgozom ezen, bár 0% esélyem van. Anyukád, feleséged és a papok tévednek! Nekem három ember ígérte meg, hogy feltétlenül jelentkezik, ha teheti! Apám, nagynéném és a keresztapám. Apám volt az egyedüli, aki jelentkezett álmomban egészen extrém helyzetben, de lássuk be: Ez a saját agyunk még működő funkcióit mutatja. Utána egyszerűen nincs semmi, ahogy a születésünk előtt sem volt! |
|
Rendes Kis |
|
A sose meghalást még ne vedd készpénznek: azért még meg kell dolgozni ! Ami a családtagokat illeti: sajnos az én Anyukám és a nejem is becumizta a papok meséit és a halál utáni boldogságra vágyik !
|
|
negyven rabló |
|
Miután én már tudom, hogy sosem halok meg, a családom tagjait is erre próbálom rávenni. Eddig öléggé eredménytelen voltam! |
|
Rendes Kis |
|
Az nem jó ! Én nem hiszek a szellemjárásban ! |
|
gajo |
|
Rendben, áll a fogadás! Ha előbb elmegyek, éjféltájban felkereslek. |
|
Rendes Kis |
|
A halálról elmélkedni ezután is lehet majd. A halálról semmivel sem fogunk többet vagy kevesebbet tudni, mint az előttünk élők. |
|
|
Rendes Kis |
|
Mi legyen a tét ? Kiértékelés: 3016. okt. 11-én. Ha én már korábban unatkoznék, akkor azonnal beismerem a vereségemet ! |
|
|
|
|
|
gajo |
|
Ammán örök és nem csak hosszított. Szerintem az első ezer évben már nagyon unnád. |
|
Rendes Kis |
|
Idézet: The collention of molecules carries out a program, the end result of which is the reproduction of the program and the self- perpetuation of that collection of molecules.
Lehninger-Nelson-Cox: Principles of Biochemistry, 4.o. (Kiemelés tőlem: R.K.) |
|
Rendes Kis |
|
Négymilliárd év múlva gondban leszünk, amikor fölfúvódik a Nap. De addig csak kitalálunk ez ellen is valamit ... |
|
Rendes Kis |
|
Végtelenségig hosszított Tévedsz: az egyházi műfajok Isten dícsérete körül forognak. A hitetlen emberek nem tudnak magukkal mit kezdeni, még a rövid életükkel sem. Unatkoznak. Szórakoznak (az ördög, a diabolosz: a szétszóró). Mulatoznak (hogy múljék már el végre az az irgalmatlanul sok szabadidő). Eltompítják a tudatukat (hogy ne kelljen szembenézniük az élet rettenetes értelmetlenségével). Ezzel szemben a hívők számára kifogyhatatlan teendő Isten dícsérete. |
|
Rendes Kis |
|
Az volt a kérdés, hogy hogyan tudjuk eldönteni, hogy Chappie-nek van-e tudata. A válasz az, hogy sehogy. Turing-teszttel sem. |
|
gajo |
|
Nem örök élet csak hosszított! Az egyházi műfajok is az élet és halál körül forognak! Csak kibúvót keresel, mert igazából nem tudsz mit kezdeni még a hosszított élettel sem. Ez egy igen keserű élet lenne. |
|
Rendes Kis |
|
Ilyen átírásra eddig nem volt példa. Nincs vesztenivalónk. Ha nem próbáljuk meg az átírást, biztosan meghalunk. Ha megpróbáljuk, akkor vagy meghalunk, vagy nem. |
|
Rendes Kis |
|
Sajnos, az örökéletre érvényesek Jézus szavai: hogy ott már nem nősülnek és nem házasodnak. Ez furcsa lesz. A szerelemnek is csak a plátói formája marad. Az írók, költők bajban lesznek, hiszen 2 fő témájuk kiesik: szerelem és halál. Újból föl kell éleszteni az egyházi műfajokat. |
|
gajo |
|
Szerintem az emberiség, minden eddigi "átírásból" jószerivel roggyantan masírozott ki, és itt a teljes bolygót értem. |
|
gajo |
|
Szóval a most gyermekkorúak nem ismerhetik meg az anyaságot, vagy apaságot? |
|
Rendes Kis |
|
Az ilyen károgásra nem kell odafigyelni. Ez a felső határ akkor volna érvényes, ha érintetlenül hagynánk a belénk kódolt öregedési programot. Dehát éppen ezt akarjuk most átírni. |
|