Téma: Öregedés ellen |
|
Rendes Kis |
|
Test és lélek összetartozik
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes avatta fel csütörtökön a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a Szent Lázár feltámasztása című szobrot. Az ünnepségen azt kérte, hogy a szobor figyelmeztessen mindenkit a szegények és betegek iránti kötelességére. A Szent Lázár nevét 15 éve viselő salgótarjáni megyei kórházban Semjén Zsolt szólt arról, hogy Lázár neve összefonódott a betegápolással és a gyógyítással, erre utal a keresztes hadjáratok idején a betegek istápolására létrehozott Szent Lázár Lovagrend, és kórházuk, a főként leprásokat gyógyító Lazaret is. [ 446 more words ] ... http://semjenzsolt.kdnp.hu/2016/09/test-es-lelek-osszetartozik/ |
|
katáng |
|
Kedves emlékeket ébresztett. |
|
Rendes Kis |
|
Megnéztem a bioinformatika definícióját és abból úgy gondolom, hogy talán új tudományágat találtam fel. A bioinformatika analógiákat keres az informatika és a biológia között. Én viszont nem azt mondom, hogy az elő szervezet "az olyan mint" egy informatikai eszköz, hanem hogy "az az". Ezt a tudományágat talán nevezhetnénk "bioinformikának" ? |
|
|
Rendes Kis |
|
PINCZÉSI JUDIT (1947 - 1982) :TALÁN
"Fiatalon fogsz meghalni!" - mondta egy cigányasszony a debreceni állomáson mellém kerülve, és tenyeremen futtatta vallató szemét. Tenyerem vonalai le-és felszaladtak, zihálva, harcképtelenül. Talán azért mondta, hogy én is meneküljek. Talán a rémület kínpadjára szánt. Talán csak azt akarta, hogy az értesülés birtokában csináljak azt, amit akarok. ... www.facebook.com/versek.kortarsaknak/posts/1781683858780424 |
|
Late Devonian |
|
Pom Pomot, Csukás István író legendás mesehősét ábrázolja egy fán ülve az a nagyméretű köztéri alkotás, amelyet tegnap avattak fel Kisújszálláson. Kecze István, a település polgármestere az MTI beszámolója szerint elmondta: a helyi születésű Csukás István idén ünnepelte 80. születésnapját, s ebből az alkalomból készült a szobor a Nemzeti Kulturális Alap és az önkormányzat támogatásával.
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Voltak, vannak halálosztók, de én életosztó leszek ... |
|
Rendes Kis |
|
Ügynöknek lenni szégyen és kellemetlen, node: a jó ügy érdekében ... ! Én most "életügynök" vagyok ...
|
|
Rendes Kis |
|
CSUKÁS ISTVÁN: KI ETTE MEG A NYARAT?
Ki ette meg a nyarat? Tegnap még itt volt, mértük a lázát: 37 fok árnyékban, vagyis a fák hóna alatt. Most se láz, se nyár, a fák dideregve kapkodnak a levelek után, rémes csontvázak, kiköpött halszálkák. De ki ette meg a nyarat? A kutyámra nézek gyanakodva: fejét rázza, pofáját nyújtja, eloldalog, megsértődve morog: „Megint mindent rám kennek …” A fecskéket figyelem, zsinórírást bögöztek a villanydróton, silabizálom, de nem tudom elolvasni, miről szól, kinek szól? Legyintek, á, nekik ez túl nagy falat! Macska füstöl át a kerítésen, szájában egéríz, verébíz, lopott tejföl íze, nem foglalkozik nyárevéssel, a harmadik szomszédból gúnyosan visszanyávog. Finoman megpendül a napraforgó cintányérja. Fülelek, talán tud valamit. Talán a virágok! A kertben rózsa, kannavirág, büdöske, a kifeszített madzagon hajnalka tornázik; szimatolva motyogom: „Kölnigyár, ott a nyár!” A rózsa a fejét ingatja, a kannavirág üresen kondul, a büdöske elpirul, a hajnalka tele szájjal nevet: micsoda buta kérdés! Fejemet ingatom, üresen kondulok, elpirulok, de nem nevetek, mert, nem, egyáltalán nem buta, mert hova tűnik, ami volt? S dideregve kapkodok a leveleim után, Mert nyár vagyok és fa vagyok egy boldog pillanatra, és miért voltam, hogyha eltűnök, s miért tűnök el, hogyha voltam?
... www.facebook.com/versek.kortarsaknak/posts/1780697912212352 |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
CSORBA GYŐZŐ: ISTENRŐL, ÖREGEDŐBEN
Hogyha ezerszer öregebb is, én se vagyok gyerek, tárgyalhatnánk egymással végre úgy, mint felnőtt emberek.
Ő nyilván sokkalta tudósabb számára több dolog természetes, sőt túl-túl szimpla is tán, ami nekem titok.
Bár így, romlandó testben élni, alázva, dicstelen, hogy mit jelent, azt nála én közelebbről ismerem.
... www.facebook.com/versek.kortarsaknak/posts/1779260495689427 |
|
Rendes Kis |
|
Nagyanyámmal ültünk a verandán ketten az életéről beszélt , és én hallgattam csendben . Olyan jó volt látni szeme csillogását minden benne rejlett bánat , és boldogság . Két kis ráncos kezét az ölébe fektette bizony az élet őt , soha nem kímélte . Annak ellenére a sorsot nem okolta a Jó Isten a gondját mindig megoldotta . Amikor a munka őt kifárasztotta , még akkor is, megbékélt lélekkel gondolt a holnapra . - Kislányom mondta , soha nem felejtem , a szavai most is itt csengnek fülemben . A jóság , és szeretet munkálkodjék benned még ha néha bizony komisz is az élet . Haragot ne táplálj senkivel sem szemben ha kővel megdobnak , dobj vissza kenyérrel . Drága kicsi lelkét visszasírom sokszor törékeny kis testét megölelném százszor . Az a sok - sok kérdés , ami itt maradt még bennem , választ kérnék tőle , s megnyugodna lelkem . Magamra maradtam , egy üres székkel a verandán minden szép elmúlik , az élet gyorsan elszáll . Tűnődöm magamban miközben a kósza felhőket nézem drága jó nagyanyám , örökké míg élek szívemben élsz nékem. ... www.facebook.com/186282521422040/photos/a.187072828009676.57932.1862825214220 ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Jorge Luis Borges: Pillanatok
Ha újra élhetném az életemet, a következőben igyekeznék több hibát elkövetni. Nem próbálnék olyan tökéletes lenni, lazább lennék. Bolondabb lennék, mint voltam, igazából kevés dolgot vennék komolyan. Kevésbé lennék higiénikus. Többet kockáztatnék, többet utaznék, többször merengenék a naplementén, több hegyet másznék meg, több folyóban úsznék. Többször mennék olyan helyekre, ahol sohasem jártam, több valódi problémával törődnék és kevesebb képzeletbelivel. Azok közé tartozom, akik értelmesen és termékenyen töltötték életük minden percét; voltak persze boldog pillanataim is. De ha elölről kezdhetném, azon igyekeznék, hogy csak jó pillanataim legyenek. Mert ha nem tudnátok, ebből áll az élet, kizárólag pillanatokból; ne veszítsd el a mostanit. Azok közé tartozom, akik nem mennek soha sehova lázmérő nélkül, melegvizes palack nélkül, esernyő és ejtőernyő nélkül; ha újra élhetnék, kevesebb poggyásszal utaznék. Ha újra élhetnék, mezítláb járnék kora tavasztól míg csak véget nem érne az ősz. Többször ülnék a körhintára, többször merengenék a naplementén, több gyerekkel játszanék, ha újra előttem lenne az élet. De hát látjátok, 85 éves vagyok és tudom, hogy meghalok. Fordította: Tóth Éva ... www.facebook.com/alabirint/photos/a.1059243414110694.1073741827.1059240617444 ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Áttörés a génterápiában az öregedés ellen Azt gondoljuk, hogy az öregedés visszafordítása, vagy legalábbis megállítása olyan jelenség, ami csak a mesékben és a sci-fi irodalomban fordulhat elő. Könnyen lehet, hogy ez a véleményünk rövid időn belül megváltozik, azoknak az eredményeknek a fényében, amiket a Bioviva USA nevű orvosi cég ismertetett a közelmúltban. ... www.toptalq.hu/cikkek/2016/04/26/26/attores-a-genterapiaban-az-oregedes-ellen |
|
Rendes Kis |
|
Méhes György 100 Önéletírás részlet "Élek, s hogy meddig, nem tudom, meghalok, bár nem akarom, megyek s egész utam titok: csoda, hogy jókedvű vagyok." - mondogatom magamban a tizenötödik századi Magister Martinus sorait. Igen, jókedvű vagyok, az is voltam egész életemben, még akkor is, amikor nem volt okom rá. Jókedvű voltam és az is leszek utolsó leheletemig, annak ellenére, hogy többé- kevésbé kiismertem már az emberi világot, már amennyire az a lélegzetvételnyien rövid élet alatt lehetséges. ... http://magyarforum.hu/cikk/2341/Mehes-Gyorgy-100/ |
|
|
|
|
|
|