Téma: kerékpár |
|
|
|
gajo |
|
...ha náluk jelennek meg akkor azok is az ő dolgaikhoz számítanak. Nem? |
|
|
|
gajo |
|
Úgy értem, hogy az arckönyv védi a solgait. |
|
Late Devonian |
|
csak nem gondolod, hogy azok mind a sajáit képeik? egy frászt azok ... |
|
gajo |
|
Szóval védik a "tulajdonukat". |
|
Late Devonian |
|
( többnyire nem is igen lehet onnan belinkelni képet ... "Bennfentes" banda!... ) |
|
gajo |
|
Megnéztem.Nemigen kattintok oda, nem szeretem a "csordát", "csürhét","nyájat". /persze egyszer változhat a véleményem/. |
|
|
|
gajo |
|
...meg jól megtömjük - feleslegesen - a mindenféle csodakütyüket gyártók zsebét! |
|
|
|
gajo |
|
Síksági paripa! |
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Ez egy trendi, kifejezetten propagandisztikus cikk sztem.
Amúgy nagyon jó, hogy egyre többet bringázunk, de azért vegyük észre, hogy egyrészt a tradíciók, másrészt a körülmények némileg gátat szabnak ennek az egyébként támogatandó tevékenységnek! Pont ezen a párizsi képen jól látható a mosolygó kerékpáros karácsonyfával a Notre Dame mögött. Szép, vállalható, követendő! Hurrá! Fejlődünk! Ők sem különbek, ez is a turistáknak szól! Itthon elintézzük, hogy a buszsávban menjenek a kerékpárosok. Jó. Ezzel a buszsofőrt és a kerékpárost is kitesszük a napi sajtó okos, megmondóembereinek, akik sem buszt, sem kerékpárt nem vezettek soha, de tudják, hogy mit kellene tenni! Pl. Rákóczi út, Kossuth Lajos utca. A Múzeum krt-on van ugyan sáv és számláló is, de mi van, ha a nyomorult át akar menni a Bajcsyról a Váci útra a Nyugati mellett? Saját naplómból tudom, hogy bringáztam székesfővárosunkban akkor, amikor tiltott volt a Körúton belüli kerékpározás a nagy gépjárműforgalom miatt, úgy '68-70körül! (Mongyuk, akkor minden más volt. A forgalom, a kocsik és a bringák is, de ez most nem számít.) Tilos volt és kész! Mostanra fejlődtünk. Sokezerszer több a bringa és sokezerszer több a kocsi is, a szabályozást meg nem tudjuk megoldani! Pl: Az Andrássy úton ugye megcsináltuk a kerékpársávot a járda és a parkolósáv között. No, ez nem jött be, erre a járda mellett lett a parkolósáv és mellette a bringaút mondjuk 5-8 éven belül. Mennyiért is? |
|
|
|
|
glens |
|
Én se szoktam megállni bringával a piros lámpánál, ha a helyzet jól átláthatóan veszélytelen. De ehhez tényleg nagyon alaposan körül kell nézni. |
|
Rendes Kis |
|
Az USA Idaho államában 1982 óta a kerékpárosokat a STOP-tábla nem kötelezi megállásra, csupán elsőbbségadásra, de ha a bringás a kereszteződéshez érve megállás nélkül meg tud bizonyosodni róla, hogy nem érkezik gyalogos, vagy másik jármű, amely számára elsőbbséget kell adnia, akkor a STOP-tábla mellett megállás nélkül elhaladhat. Ugyanezzel a logikával a piros lámpa a kerékpárosok számára a STOP-tábla jelentésével bír, vagyis a pirosnál mindig meg kell állni, de ha nincs keresztező forgalom, a piros alatt is át szabad haladni.
Tovább: http://kerekparosmiskolc.net/2015/05/bringaval-a-tilosban-vagy-megsem ... www.facebook.com/MagyarKerekparosklub?fref=nf |
|