Téma: Gondolkodj! (agytorna) (2) |
|
panda |
|
Hoppsz, a "magyarázat" nem igazán jó... Csak az első mondat a helyes.
Valójában arról van szó, hogy mivel kötött a pozíciójuk a kulcsoknak, csak az elsőt kell megjelölni, mert utána már mindegyik azonosítható simán csak a pozíciója alapján! Tehát egy darab eltérő színű sapka kell csak, és a többire meg valami más színű. Sőt, valójában azokra nem is kell sapka
|
|
panda |
|
Ha mindegyikre kötelező sapkát húzni, akkor 2 szín elég. Ha nem kötelező mindegyikre sapkát húzni, akkor meg két darab azonos színű sapka is elég. Hiszen, csak 4 kulcs van.
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Szerintem 3 szín kell. A 2 egyforma színű legyen egymás mellett, és aszerint lehet őket megkülönböztetni, hogy melyik színű mellett vannak. |
|
orosz_hussalata |
|
Szóval a meghatározás hiányos.
A kulcs szimmetriájától függően megoldható 0,1, vagy 2 jelöléssel.
A régi kéttollú kulcsok két, az újabbak pedig egy sík mentén szimmetrikusak. |
|
katáng |
|
Ha nem szerepel, feltételezzük, hogy nem is lehet. |
|
orosz_hussalata |
|
Csak ha a színes karika lehet aszimmetrikus. Ez nem szerepelt a specifikációban. |
|
|
|
|
katáng |
|
Négy kulcs van felfűzve egy karikára. A kulcsok ránézésre megkülönböztethetetlenek, és két oldaluk egyforma. A kulcsokat szeretnénk megkülönböztetni, ezért mindegyikre egy-egy színes sapkát húzunk. Hány színre van szükségünk, ha a lehető legkevesebb színt használjuk fel? |
|
|
|
panda |
|
Azér' van, mert nem agytornászolsz. Azt kéne! És, itt is. |
|
alexander |
|
idevágó közmondás: aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók! Lauderék stzáz milliárdot követelnek, pedig az egész egy csapda volt a kezdetektől... |
|
panda |
|
talajtorna, az itt az ádekvát válasz |
|
alexander |
|
BALJÓS ÉVFORDULÓK: 2014
Ősi bölcselet: Nem az vagy, mid van, hanem mit másnak adtál...
Lehetsz megbecsült agg, vagy csak elkaszált félember, megöl a sisera had...
|
|
alma |
|
Ez a piros pötty engem Matolcsy mondására emlékeztet. ( Isteni nők fórumának rajongói már a puszta történettől elélvezhetnek, amit most természetesen nem közlök. ) |
|
mandala |
|
De, Salié az érdem és a petty! Én csak összefoglaltam.
|
|
|
|
mandala |
|
Mondjuk, kihagytam az (1 1 36)-ot. De az okoska ezt biztos rávágta volna azonnal, hogyha a hássszám 38.
|
|
|
|