Téma: Evolúció |
|
mpd |
|
Szerintem erről már beszéltünk. Mit nevezel igazságnak? A ténylegesen megtörtént dolgokat? Azok csak addig léteznek egyáltalán, amíg tanújuk van, vagy valami nyomot hagytak maguk után.
Tegnap este négyszemközt beszéltem az egyik lányommal (megkérdeztem, melyik busszal megy, és ő megmondta). Ez nyilván igaz. De, ha száz év múlva egyikünk se lesz már életben, a dolog meg se történt, mert nincs nyoma. Visszamenőleg törlődik.
Filozófiai értelemben vett igazság meg egészen nyilvánvalóan nincs, nem is lehet. |
|
Rendes Kis |
|
Szörnyeteg lehet hogy nincs, az is lehet hogy 2 van, de igazság csak 1. Például a szörnyetegek számát egyszerű számlálással megkapjuk. |
|
mpd |
|
Akkor bocs. Ne legyél ennyire implicit. |
|
mpd |
|
Idézet: ha a szörnyeteg örök, akkor nincsen, vagyis kettő van;
|
|
Rendes Kis |
|
No, elftikék, kipihentétek magatokat ?
Tehát: hány igazság van ? |
|
Late Devonian |
|
(És, nagyjából ugyanígy volt ez a kereszténység sötétebb korszakában is! Időnként jött egy Szent Ferenc, de aztán a /nemlétező/ hajára kenhette a Pápa lábcsókját .. )
|
|
Late Devonian |
|
(Amikor megölték a "mieinket", akkor már nem voltak a "mieink"! ) |
|
Rendes Kis |
|
Komolytalankodsz. Szerintem ideje, hogy nyugovóra térjünk. |
|
Late Devonian |
|
Félreértesz valamit, mert én pont azt támasztottam alá, amit mondasz! |
|
Late Devonian |
|
Az a lényeg, hogy sosem az számít, hogy a "vallásban" (izmusban) mi van ténylegesen leírva, mert a "követők" mindig találnak kiskapukat egy kis gyilkolászáshoz!
|
|
|
mpd |
|
Egy percig sem védem a kommonizmust. Nem kéne egyenlőségjelet tenni az ateizmus és kommunizmus közé. |
|
|
Rendes Kis |
|
Attól tartok, hiányosak a vallási ismereteid. |
|
Late Devonian |
|
A Gulág szigetcsoport népe is sokat tudna erről mesélni! :-(
|
|
Rendes Kis |
|
Az, hogy a marxisták hazudtak, nem bizonyítja, hogy nincs igazság. Van igazság, pontosan 1 igazság van. |
|
|
mpd |
|
Ne röhögtess. A "ne ölj" az minden vallásban csak a "mieinkre" vonatkozik.
|
|
Late Devonian |
|
ezt mondták a marxizmus-leninizmus hívei is, anno asztánnn meg kiderült, hogy 1 sincs |
|
|
Rendes Kis |
|
Azt, hogy 1 igazság van, Aurelius Augustinus (Hippói Szent Ágoston) mondta. És igazat mondott. |
|
menta |
|
betiltanád -ja.. ezt tette a gaz marxizmus-leninizmus-freudizmus és hopp! lett belőle mindössze 100 év alatt 100 millió áldozat (100 év!! nem 2500 év alatt)- és még tízszer ennyi tudathalott. https://hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunizmus_fekete_k%C3%B6nyve Ezt az ötletet tehát elsütötték már. És ebből nőtt ki a fasizmus. Furcsa, mi? erről nem beszélnek, igen, a fasizmus és hopp! sok áldozattal. És a kettő mimetikusan összetartozik egymást erősítik és a közös: a kereszténységből kivált a katolikusokból bűnbakot akarnak csinálni. És hopp! ez sikerülni is fog, jól haladnak, és nem lesz vallás, nem lesz itt semmi hiba - csak röfögés a vályúnál. Merthogy csak szakrális művészet van (a keletkezésében eredetében a szakralitás, az ihlet görög szava teopneusztosz, szó szerint 'Isten által áthatott', és az alkotó is, a befogadó is Isten által áthatott állapotban van, ez az emberi létállapot ajándéka, kegyelme, ez az, amit semmi faj- és létfenntartás nem indokol). De ez sem kell. Mert vajon miért fő tan az összes világvallásnál: ne ölj? Amikor még vallás-fölötti állapotban voltak az emberek, miért kellett ehhez törvény? De erre tart a világ.Tudomány, technika, hadiipar elég lesz. Nem kell művészet, nem kell vallás, nem kell Istenhez boldogító érzéssel közeledni. Legyen csak önzés, harácsolás, öldöklés. Meg akarok halni. |
|
Late Devonian |
|
a "darwinisták" rengeteg embert öltek meg, ja és "darwinistenről" má' ne is beszéljünk ugye? ő meg egész fajokat irtott ki a százmillió évek alatt... cselekednie kellett, mer' akkor még emberek sem voltak, nemhogy "darwinisták" |
|
Late Devonian |
|
ezt mondták a marxizmus-leninizmus hívei is, anno asztánnn meg kiderült, hogy 1 sincs
|
|
Rendes Kis |
|
Az unitus teológiának megvan az az előnye, hogy igaz. És emiatt nem tud ágazatokra sem bomlani, mert igazság csak 1 van. |
|