Téma: AI - mesterséges intelligencia |
|
|
|
|
|
|
R.András |
|
Self-Taught AI Shows Similarities to How the Brain Works Self-supervised learning allows a neural network to figure out for itself what matters. The process might be what makes our own brains so successful.
Algorithms that learn on their own have become highly successful at modeling human language and image recognition. To some neuroscientists, these artificial networks are beginning to reveal some of the actual methods our brains use to learn. (From 2022) ... www.facebook.com/QuantaNews/posts/pfbid024tp3VMx7eEETp4F4riPQhzE7N7fqS2t81NSr ... |
|
|
pandala |
|
nem annyira.... ugyanis, egyelőre, még csak ott tartunk, hogy "hozott" anyagból tud csak "dolgozni" ... És, a "hozott anyag" dugig van jobalsi "écákkal" .... |
|
pandala |
|
Szegény, abnormális, mérhetetlenül debil gajo! Többnyire, sosem tud semmit, de azért megpróbál hozzászólni mindenhez ... holott, pölö, még az "Eurázsia" fogalmával sincs tisztában! Nem lenne nagy baj, ha nem lennétek túlságosan sokan!! ... H.A.R.P.!! |
|
gajo |
|
Jó hír az álhír? |
|
|
|
|
R.András |
|
Az mégiscsak örvendetes, hogy az újságíróknak nem kell sajátszájúlag hazudniuk, ezt a gép megteszi helyettük !
|
|
pandala |
|
nem érted, mi?? te szerencsétlen okosember! |
|
gajo |
|
No, lehet örvendezni mecsoda fejlődés!!!Éjjen a tudomány! |
|
pandala |
|
nah, a németeknek már csak ez hiányzik .... nem elég, hogy a ződlibsiszocik szétcseszték az országot seperc alatt .. nem csak a migránsoknak nem fognak tudni munkát adni, hanem az echte 'németeknek' sem ... ha szét akarsz kapni egy országot, ereszd rá a "progresszíveket"!! :-(( |
|
|
|
|
R.András |
|
Beszélgettél már a mesterséges intelligenciával? Engem meglepett pl. hogy milyen szépen, helyesen beszél magyarul. Az is, hogy mennyire tájékozott. Rengeteg dolgot tud, tényleg az egész internet tudása a „fejében” van – minden valódi és ál-információval együtt persze. És hogy mindenről van véleménye is! Tisztán mint az embereknek általában . Természetesen arról is, amit nem biztos, hogy jól tud. „Természetesen hibázhatok.”- írta az AI, mikor megkérdeztem, hogy biztos-e benne, hogy jó az a válasz, amit adott. (Ezt mondjuk könnyebben elismerte, mint az emberek általában. ) Tesztelgetjük az AI-t matekfeladatokon is. Kíváncsian nézzük, hogy mit tud, milyen kérdésekre milyen válaszokat ad. Érdekes a viselkedése: az egyszerű feladatokat nagyjából meg tudja oldani: levezetéseket és indoklásokat ad hozzá, és többnyire jól (előfordul azért hiba ilyenekben is). Ám határozottan és egyértelműen mond megoldásokat olyankor is, amikor hülyeségeket beszél. Matekverseny-feladatok pl. határozottan nem mennek neki, de azokra is megoldást ír – rosszul. Vagyis nem mondja azt, hogy „ebben nem vagyok biztos, de szerintem ez a megoldás:”, hanem leírja a rossz megoldást, mintha az lenne a tutti. Ezt tehát jó tudni, minden esetben, ha az AI által adott információt használod: többnyire igaz, amit állít, de nem biztos! „ÉRDEMES-e matekot tanulni?” - kérdeztük. AI : „Szerintem igen, érdemes matekot tanulni, mert a matematika nem csak a feladatok megoldásáról szól, hanem a logikus gondolkodásról, a kreativitásról, a problémamegoldásról és a világ megértéséről is. A matematika sok más tudományhoz és művészethez is kapcsolódik, és sok érdekes és hasznos alkalmazása van. Én csak egy segédeszköz vagyok, aki megmutat lépéseket, de a te feladatod, hogy megértsd és alkalmazd őket. A matematika tanulása fejleszti az agyadat és a képességeidet, és sok örömet is okozhat. ” Még a smiley is benne volt a válaszában, igazán kedves! Neked mi a véleményed? ... https://www.facebook.com/MatekMindenkinek.hu/posts/pfbid02U8foaQ4SZArS2xYzQKn ... |
|
pandala |
|
nemtom, néhány nagy koponyát sem ért manapság senki ... mé' pont az AI-t kellene? .. |
|
|
|
pandala |
|
" AI's Hardware Problem Jon Y, Apr 26, 2023
I worked on this video long before ChatGPT blew up the world so it had yet to come to my attention. But since then, AI has become a way bigger deal.
I have been thinking of a good follow up to it. Got any suggestions? Reply to this email or shoot me an email at jon@asianometry.com
Recently, I was listening to a podcast interview with OpenAI chief scientist Ilya Sutskever and one of those things that I found interesting was that he doesn’t think that hardware compute is a limitation for AI research. He also touches on the concepts mentioned in today’s newsletter, the bottleneck between logic and memory. " - https://asianometry.substack.com/p/ais-hardware-problem
|
|