Téma: Határterületek a tudományban |
|
|
|
pandala |
|
a határterületek veszélyesek, olyan mint a ló, melynek van túloldala ....
|
|
pandala |
|
Idézet: Az intézet programjain dolgozó tudósok 42,7 százaléka eleve más uniós tagállamokból érkezett.
|
|
|
pandala |
|
" Napi humor: Egy gépi tanulási algoritmus besétál egy bárba Ha eddig nem értetted, hogy miként működnek a gépi tanulási algoritmusok, most egy csapásra meg fog érteni.
Egy gépi tanulási algoritmus besétál egy bárba. A csapos megkérdezi tőle: "- Milyen italt kér?" Mire a gépi tanulási algoritmus: "- A többi vendég milyen italt kért?" "
|
|
pandala |
|
Idézet: Sikeresen landolt a Marson az InSight robotgeológus űrszonda kedd 12:30
[MTI] Mintegy 485 millió kilométernyi út megtétele után sikeresen landolt a Marson az InSight űrszonda közép-európai idő szerint hétfő 20 óra 54 perckor - közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.
A május 5-én útjára indított InSight az első űrszonda, amely a Curiosity 2012-es Marsra érkezése óta leszállt a vörös bolygóra. A robotgeológus űrszonda két évre tervezett missziója alatt a Mars mélyét vizsgálja, és megméri a bolygó hőmérsékletét.
https://pcforum.hu/hirek/21013/sikeresen-landolt-a-marson-az-insight-robotgeo ...
|
|
|
Walaki |
|
"Megtizedelheti a brit tudósokat a Brexit - 2018. október 23., kedd 10:40 Magazin Színes HÍR tudomány brexit Egyesült Királyság EU kutatás
A megkérdezettek szerint nem valószínű, hogy az Egyesült Királyságban maradnak.
Az egyik legnagyobb brit tudományos kutatóműhely felmérése szerint az intézet tudósainak több mint a fele a Brexit miatt nem biztos abban, hogy Nagy-Britanniában marad. Több tucatnyi Nobel-díjas tudós levelet intézett kedden a brit kormányhoz és az Európai Bizottsághoz, követelve a szoros tudományos együttműködés jövőbeni fenntartását.
A Londonban működő, globális orvosbiológiai kutatási tevékenységet folytató Francis Crick Institute 1862 munkatársának bevonásával elvégzett, az intézet szerint a tudományos élet egészére kivetítve is reprezentatív jellegű felmérése szerint a válaszadók 51 százaléka mondta azt, hogy a Brexit miatt a korábbinál kevésbé valószínűnek tartja nagy-britanniai munkájának folytatását megbízatása lejárta után."
|
|
gajo |
|
Pöcét ismerek, de mi az a pécé? |
|
Walaki |
|
például: kapálás, nem pc, erre a kis időre már minek, merjünk kicsik lenni, a todomány xart sem ér, elvis él,.... |
|
Walaki |
|
Honnan veszed h nem értem?? De, gondoltam, h talán mondasz valami értelmesebbet is.... |
|
gajo |
|
Már ezt az egyszerűt sem érted? |
|
|
|
gajo |
|
Nem tudják mit engednek el! |
|
|
|
gajo |
|
Parasztvakítás! |
|
Walaki |
|
Idézet: Műanyagevő enzimet találtak Írta: Euronews A legfrissebb fejlemények: 17/04/2018
Megoldódhat az emberiség egyik legégetőbb problémája. Két évvel ezelőtt egy japán szemétdombon olyan bogarakra bukkantak, amelyek a műanyagot is megették. Egy brit-amerikai kutatócsoport ezen a nyomon indult el, és a rovar szervezetéből kivont egy olyan enzimet, amely képes természetesen lebontani az egyik legtöbbet használt szintetikus anyagot, a PET-et.
A tudósok aminosavval gyorsították fel a hatást, így egy PET-palackot akár már néhány nap alatt el lehet tüntetni. A céljuk viszont az, hogy a vizesüvegeket, minden veszteség vagy hozzáadott anyag nélkül újra lehessen hasznosítani. Így nem lenne szükség újabb műanyag gyártására.
Világszerte percenként egymillió palackot adnak el, és ezeknek csak 14%-ából készítenek később szőnyegeket vagy ruhákat. A PET ráadásul évszázadok alatt bomlik le. A kutatók abban bíznak, hogy a mutáns enzimet sikerül tovább fejleszteniük, és néhány éven belül elterjed a használata.
|
|
Walaki |
|
Én is. Remélem, holnap is! :-)
|
|
rafiki |
|
Én egyelőre halhatatlan vagyok. |
|
|
Walaki |
|
http://lemon.hu/2015/06/08/stephen-hawking-szerint-csak-ido-kerdese-es-halhat ...
"Stephen Hawking szerint csak idő kérdése, és halhatatlanok leszünk
Az emberiség halhatatlan lesz – állítja Stephen Hawking a világ vezető elméleti fizikusa. A 162-es IQ-val megáldott, ALS betegséggel küzdő Hawking már most ötven évvel túlszárnyalta orvosai által neki jósolt időt. A tudós szerint a jövőben mindenki megteheti ezt, egy bizonyos értelemben örökké tudunk majd élni."
Neki még nem sikerült. De bízzunk a jövőben! RIP |
|
|