Téma: Énekkar |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
"A Kodály-módszernél ma sem találni jobbat" Áder János köztársasági elnök dr. Vigh Andrea egyetemi tanárt kinevezi a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorává a 2013. november 1-jétől 2018. október 31-ig terjedő időtartamra a Sándor-palotában 2013. október 14-én. MTI Fotó: Soós Lajos ... http://www.parlando.hu/2014/2014-3/VighAndrea-Refi.htm Gerenday Ágnes: Végre!!!! Zsuzsanna Mindszenty: Nagyon érdekes nyilatkozat, olvassátok! |
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Gabriel Fauré: Ave verum - Musica Nostra Choir Énekel: Musica Nostra nőikar Zongorán közreműködik: Szekér Bernadett Vezényel: Dr Mindszenty Zsuzsánna
A hangfelvétel a kórus adventi hangversenyén készült 2012. december 9-én. |
|
Rendes Kis |
|
Kivonat Gerald Hüther professzor interjújából (az éneklésről) Az egyik legcsodálatosabb testtanulási gyakorlat az éneklés. Eközben ugyanis a gyermek agyának olyan virtuóz módon kell a hangszalagokat modulálnia, hogy hajszálpontosan a megfelelő hang jöjjön ki. Ez a lehető legjobb finommotorikus gyakorlat és ugyanakkor ez a feltétele minden későbbi, nagyon differenciált gondolkodásmódnak is.
Ráadásul az éneklés esetében egy nagyon komplex kreatív teljesítményről van szó. Hiszen a gyereknek az egész dalt fejben kell tartania ahhoz, hogy egzakt módon a megfelelő időpontban eltalálja a megfelelő hangot. És a kórusban megtanul alkalmazkodni is a többiekhez – ami a szociális kompetencia egyik feltétele.
Ezen kívül a gyerekek valami csodálatos dolgot is megtapasztalnak: azt ugyanis, hogy nem tudunk félni, ha énekelünk. Ma már tudják a neurobiológusok, hogy a felszabadult agy éneklés közben nem képes félelemérzéseket mobilizálni. Ezért énekel az ember évezredek óta lefelé menet a pincébe. Nem azért, hogy elijessze az egereket. ... www.facebook.com/zsuzsanna.mindszenty?hc_location=stream |
|
|
|
keresztkem |
|
Párkai tanár Úr talán utolsó mohikánja egy kórusvezetői "nagy generációnak" mely Kodály Zoltán Tanár Úr SZEMÉLYES közelségét még megélte-megtapasztalta--amúgy művészileg és magyarságilag-keresztényileg.Ebből a generációból megemlitendő Vásárhelyi Zoltán, Csenky Imre, Pászty Miklós, Sapszon Ferenc, Bárdos Lajos, Dr.Bárdos Kornél, Nádassy Alfonz OSB,a ciszterci Béni bácsi (Rajeczky Benjamin), a váci Vox Humana-s Makláry József, Mohayné Katanics Mária, Reményi János, Tillai Aurél. Isten áldja és óvja szent emléküket és drága munkáik kezenyomát! keresztkem |
|
onodij |
|
Május 11-én 17 órakor a budakalászi alsó templomban gitár- és énekkar koncert ! |
|
|
Rendes Kis |
|
Jótékonysági koncert a Szentistvántelepi templomban
Január 26-án szombat este koncert lesz a Szentistvántelepi templomban. Fellép: Care Voci (Kedves Hangok) Óbudai Gimnázium Kamarakórusa Az este címe: Barangolás Európa és Magyarország tájain.
A koncerten a kórus római fellépésre gyűjtenek.
Jó szívvel, szeretettel várják az érdeklődőket!
Helyszín: Szent István templom (Budakalász, Széchenyi u.51.) Megközelíthetőség: A Szent István templomot a Szentendrei HÉV -vel, a "Szentistvántelep" nevű megállóból lehet elérni kb. 5-10 perc sétával.
VPP Hirporta hir@hirporta.hu ... http://www.hirporta.hu/?hir=22405&sid= ... www.facebook.com/events/407853025964235/ |
|
|
Rendes Kis |
|
A világhírű Pier Giorgio Morandi által vezényelt Aida-produkcióban való részvételre kapott felkérést a Kodály Kórus a Művészetek Palotája részéről, a milánói Scala művészeivel együttműködésben, a nagy befogadóképességű Katara Amphitheaterbe. A meghívás két előadásra szólt, melyek fantasztikus sikert arattak, remélhetőleg lesz folytatása is…
Katarban, ebben a közel-keleti arab emírségben most fordult elő első alkalommal, hogy operaelőadást láthattak a nézők. Hatalmas érdeklődés övezte a produkciót, hiszen a jegyek a koncertek meghirdetésekor azonnal elfogytak, egy hónappal az esemény előtt már kitehették volna az Amfiteátrum bejáratára a megtelt táblát…
... http://www.kodalyfilharmonia.hu/hirek-Kodaly-Korus-a-prima-primissima-eredmen ... |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Gyermekkórus-találkozó Gyergyóújfaluban [ 2011. május 09., 12:31 ] [143]
„Eljöttünk mind, zengjen az ének!” – dalolta közel 350 gyerek a Gyergyóújfaluban szervezett XXIII . Domokos Pál Péter vándor gyermekkórus-találkozón. A rendezvény házigazdája tavaly Gyergyószentmiklós volt, jövőre Ditróban szervezik meg.
Tizennégy év után újra Újfalu, az Elekes Vencel Általános Iskola vállalta fel a gyerekkórus-találkozó szervezését. Az iskolától indult a fellépők hosszú sora a Sarlós Boldogasszony templomba, ahol http://erdely.ma/kultura.php?id=91165&cim=gyermekkorus_talalkozo_gyergyoujfal ... |
|
Rendes Kis |
|
Korábban azt hittem, hogy énekkart vezényelni könnyebb, mint zongorázni, mert - így gondolkodtam - az énekkar intelligens hangszer és míg 1 jó zongorából 1 rossz zongorista föltétlenül rossz zenét fog előhozni, addig 1 jó énekkarból 1 rossz karmester is hozhat elő jót ...
No, ebben tévedtem: a rossz beintésre a jó énekkar meg sem szólal ! |
|
|
|