Téma: Határterületek a tudományban |
|
gajo |
|
Kérhetsz menedékjogotKína, É-Kórea, Kuba |
|
mackó |
|
Remélem sokan vagyunk... |
|
mackó |
|
Á, én egy anyaföldhöz kötött lélek vagyok, nem megyek én innen sehova, csak a föld alá. Ha kiérdemlem. |
|
mandala |
|
Szóval, te is azt mondod, hogy el lehet menni innen kéremszépen, csak tessék!? ..
|
|
mackó |
|
Úgy gondolom, előbb a szocializmus alapjait kell úrja lerakni. Vagy hogy mondták... |
|
mandala |
|
Határ. Terület. Disszidálók ültetvénye.
Mit tegyen az, aki disszidálni szeretne? Ma már minden magyar ki van rekesztve ez alól??? |
|
Bátky János |
|
Apropó, hova tűnt a kékről Klaus? Vegy el se tűnt, csak más néven ír?... |
|
Bátky János |
|
Emlékezz Szent Tamás esetére. Nincs senki, akit ne lehetne megfogni valamivel, ebben biztos vagyok, nincs leveszett lélek Még ha Klaus Matefit írtad volna, elgondolkodnék... |
|
szalonna |
|
Gondolj a tékozló fiúra és szállja magadba, fiam. |
|
gajo |
|
Közben meg Honfi atyeistát pátyolgatod. |
|
|
Bátky János |
|
Odaát küzdök fogcsikorgatva az istengyalázó, Jézusszomorító, vad materialista, szemi-ateista népekkel, minden tudásomat beleadva... |
|
|
|
HAME |
|
Szerintem később aztán már azt is megbánta, hogy egyáltalán üdvözölte Sartre-t. |
|
|
Jácintia |
|
Matematikai Nobel-díj az a valami ! |
|
Bátky János |
|
Azt hiszem, éppen Bunuel üdvözölte azonnal táviratban Sartre-t, amikor megtudta, hogy Sartre visszautasította az irodalmi Nobel-díjat. |
|
HAME |
|
Most képzeld el, ha az urak orvosi Nobel díjban lennének érdekeltek... |
|
|
|
Bátky János |
|
Mackó, Te láttad Bunuel Tejútját? Ez pont az egyik jelenetre emlékeztet:
A pápa elmegy egy szent csontjainak ünnepélyes exhumálására, ahol beszédet mond:
Évszázadokon át hittük és terjesztettük tanaidat, iskolákban tanítottuk, nagy szigorral jártunk el azokkal szemben, akik nem hittek benned, háborúkat indítottunk, emberek százezrei pusztultak el, a tanaidban kételkedő milliókat kínzókamrákban térítettük jobb belátásra!
És most kiderült, hogy amit tanítottál, nem igaz, becsaptál minket!!! |
|
mackó |
|
Szóval legalább ekkora veszteségre gyúrsz? |
|
Bátky János |
|
Ez a balrang, igen.
Tegnap olvastam az mn-ben, hogy az amerikai gazdasági válságot az 1997-ben közgazdasági Nobel-díjas Robert C. Merton és Myron S. Scholes elmélete tette lehetővé. Ez lehetővé teszi a jelzáloghitel kötvényként szerepeltetését, ha jól értettem.
http://nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/1997/
A pénzintézet, ahol dolgoztak, később egy év alatt 5 milliárd dollár veszteséget termelt.
Rossz szakmát választottam... |
|
Jácintia |
|
Bátky doktor! Etologia azaz viselkedéstudomány - barlangösztön. Étterembe eleve mindenki igyekszik úgy ülni, hogy a háta védve legyen, ergo középen üres asztalok vannak (amíg)... |
|