Téma: Énekkar |
|
|
Rendes Kis |
|
Gyermekkórus-találkozó Gyergyóújfaluban [ 2011. május 09., 12:31 ] [143]
„Eljöttünk mind, zengjen az ének!” – dalolta közel 350 gyerek a Gyergyóújfaluban szervezett XXIII . Domokos Pál Péter vándor gyermekkórus-találkozón. A rendezvény házigazdája tavaly Gyergyószentmiklós volt, jövőre Ditróban szervezik meg.
Tizennégy év után újra Újfalu, az Elekes Vencel Általános Iskola vállalta fel a gyerekkórus-találkozó szervezését. Az iskolától indult a fellépők hosszú sora a Sarlós Boldogasszony templomba, ahol http://erdely.ma/kultura.php?id=91165&cim=gyermekkorus_talalkozo_gyergyoujfal ... |
|
Rendes Kis |
|
Korábban azt hittem, hogy énekkart vezényelni könnyebb, mint zongorázni, mert - így gondolkodtam - az énekkar intelligens hangszer és míg 1 jó zongorából 1 rossz zongorista föltétlenül rossz zenét fog előhozni, addig 1 jó énekkarból 1 rossz karmester is hozhat elő jót ...
No, ebben tévedtem: a rossz beintésre a jó énekkar meg sem szólal ! |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Kihalás fenyegeti Afrika egyik legnagyobb testű madarát a vb miatt 2010. június 9. 07:38
A kihalás fenyegeti Afrika egyik legnagyobb testű madarát a labdarúgó világbajnokság miatt, mert a hiedelem szerint a keselyű agyának füstölésével megjósolhatók a mérkőzések eredményei. Legalábbis a muti varázslók és híveik szerint. A dél-afrikai szerencselovagok közül sokan hisznek abban, hogy a keselyűagy füstje természetfeletti előrelátással vértezi fel őket, és kiváló "totójósok" lesznek tőle - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. A keselyűknek mindazonáltal nagyobb ellensége a focinál a táplálékhiány, az, hogy sokan szándékosan megmérgezik őket, és a villamosvezetékek is jó párat agyoncsapnak közülük.
... http://www.gondola.hu/hirek/134119-Kihalas_fenyegeti_Afrika_egyik_legnagyobb_ ... |
|
|
Rendes Kis |
|
POR EL MAR - habanera - by the Chamber Choir of Pécs MarySarfy November 30, 2008 In the summer of 2007 the Chamber Choir of Pécs participated in the 53rd International Contest of Habaneras and Polyphony in Torrevieja, Spain and won third place in the category of Polyphony.
Conductor: Aurél Tillai |
|
Rendes Kis |
|
Füldugót a zenetanároknak
Füldugóhasználatra buzdítja a brit egészségügy a zenetanárokat. A fő ok: a kezdő zenészek általában jóval hangosabban játszanak, mint a haladók és halláskárosodást okozhatnak tanáraiknak. A legveszélyesebb a kürt, amely akár egyetlen fülrepesztő fújással is tönkreteheti a hallást. A második helyen is fúvós hangszerek állnak, az oboa, a szaxofon, a fuvola, ezek nagyjából negyedórányi irgalmatlan zenélés után vezetnek tartós halláskárosodáshoz. A brit egészségügyi hatóság 80 decibelben szabta meg a még nem egészségtelen zaj erősségének felső határát. Embereik iskolai látogatásaikon ugyanakkor 140 decibelt is mértek kürtórán. Összehasonításul: egy légkalapács - amely ugye szintén nem csendes - 100 decibel erősségű zajjal jár, persze a közelében (és működtetésekor). A 140 decibel vetekszik egy repülőgép felszállásának zajával - jegyezte meg az Ananova brit hírügynökség ... http://gondola.hu/hirek/89110 |
|
|
negyven rabló |
|
Én sem szégyellem, de iszonyú, ha a fürdőszobában ordítok! (Néha)
Anyunak gyönyörű hangja volt -nem tudta!-, apám hegedülni volt kénytelen (utálta), de volt hozzáértése! Nagyapa hegedült rendesen, nagymama csöndben volt, mert nem értette. Ilyen elődökkel egyszerűen egy zenei korcs lettem! |
|
|
Jácintia |
|
én is lecsúsztam a mezzoszopránból a pincébe ... |
|
Rendes Kis |
|
Antonio Vivaldi - Carolyn Sampson, Joanne Lunn, Joyce DiDonato, The King's Consort & Choir, Robert King - Gloria RV589 (Hyperion CDA66849) (AVRO Klassiek Baroque) |
|
Bátky János |
|
(Egykor tenor voltam, de sokesztendőnyi év során lebaritonosodtam.) |
|
Bátky János |
|
Nagyszerű, akkor a legközelebbi talin ketten elfújjuk Mozart-tól a kilencediket! |
|
Rendes Kis |
|
A nagyapámnak nagyon jó hangja volt, használta is, ezért aztán én sem szégyellek énekelni ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Csak Pilátust !
Azt is csak akkor, ha 1 terccel lejjebb énekelik ! |
|
Rendes Kis |
|
Kicsi a világ !
... Vagy nagy a Purcell Kórus ! |
|