Téma: Lehninger-Nelson-Cox: Principles of Biochemistry |
|
pandala |
|
És ezért van az, hogy a bioinformatika nem is az, amit Rendes Kis (viccesen!?) leírt! És, alapvetően nem is a biokémiához kapcsolható, hanem a biológiához, genetikához .... A lényeg, szerintem, egyébként eleve fordított! A biológia irányából mutat. Némileg hasonlóan mint ahogy a matematika esetén van.... a matek csak egy "tool" a rengeteg todomány számára!! Szvsz. |
|
negyven rabló |
|
Jó duma. Az informatikus mindent tud az emberről. Talán egyet nem ismer: A józan ember gondolkodásmódját! Nem tudja, hogy ez az ember az évtízezredek óta rögződött viselkdésmódok szerint él! |
|
R.András |
|
Bioinformatika az, amikor egy informatikus megérti a biokémiát. |
|
pandala |
|
University of Pennsylvania
Állítólag, Elon Musk is ott tanult .... |
|
pandala |
|
"A megértés vágya - online beszélgetés Dr. Karikó Katalin biokémikussal Premiered Mar 13, 2021 Kisújszállás, Szeged, Philadelphia, Mainz – A megértés vágya. Beszélgetés Dr. Karikó Katalinnal, a University of Pennsylvania biokémikus professzorával, a BioNTech alelnökével a Dugonics Társaság szervezésében. ...." https://www.youtube.com/watch?v=U31Sjrk-BGA&t=163s
|
|
pandala |
|
A jövő "organikus" űrhajója is így néz ki, legalábbis elméletben .. )) |
|
R.András |
|
AZ EMBERI SEJT Valahányszor a NASA kiad egy képet a varázslatos kozmoszról, az emberek napokig nem győzik csodálni az Univerzum szépségét. Pedig ha lélegzetelállítóan gyönyörű, összetett struktúrákat akarunk látni, nem kell olyan messzire menni... Az emberi sejt eddigi legrészletesebb ábrázolása, melyet radiográfia, magmágneses rezonancia és krioelektron-mikroszkóp segítségével nyertek. #emberisejt #humancell #csodalatosemberitest ... www.facebook.com/eva.tamasi.7/posts/4082935231750815 |
|
|
|
|
|
|
pandala |
|
Nem nagy dolog. Csak épp' vigyázni köll, hogy ne keverjük össze 2.-at a 3.-al .... mer' különben felborul az egész!! |
|
|
|
pandala |
|
Én javítottam meg. Csak megbirizgáltam a 3. kallantyút, és meglendítettem egy ingát. Kész! |
|
|
|
|
R.András |
|
generalizáció
For the generalized reaction "A + B ⇌ C + D" (4–2) an equilibrium constant can be defined in terms of the concentrations of reactants (A and B) and products (C and D) present at equilibrium. ... http://a-aa.vectrix.hu/bioinfo/?o=412#412 |
|
|
pandala |
|
Hümmm, tulajdonképpen a nanorobotok ilyenek!.... Csak egy kicsit talán még "túl nagyok"! ..
Elkészültek a tumorokat pusztító nanorobotok 2018. április 24. Kifejlesztették az első, teljesen autonóm DNS robotrendszert, mely a jövőben nagyban hozzásegíthet többféle precíz gyógyszer- és rákterápia megvalósításához.
|
|
|
pandala |
|
Hű, tényleg, olyan vírust kéne kitalálni, amely az élet meghosszabításán "dolgozna", s ilyenkor azzal kezdené a munkát, hogy előbb az "ellenséges" vírusokat takarítja el a zútból! |
|
|