Téma: Fradisták szabadon bármiről 1 |
|
|
profi |
|
Bukarest, és a válogatottunk "égése"? Hol van az már... Olvasgatom, hallgatom, nézem a szakértői nyilatkozatokat, és mintha a hét második felére, igaz óvatosan, csínján, csak úgy hm vékonyan, de mégis egyre több orgánumban találkozni a nálunk jól ismert elméleti matekszakosokkal. Sőt! A sporttévében láthatóan gondoltak egy igazán merészet, és nosza, leküldték a "házmestert" (Várhidi Peti) a pincébe, hozná már fel ismét, és porolná már le a régebben gyakran használt mágnestábláját, oszt mint a népszerű, szabadegyetemi előadásokon szokás, eme hagyományos, kézi segédeszköz segítségével tartson már a magunkfajta, a tévé előtt ülő, mazochista magyar foci fanok számára egy kis taktikai oktatást, egy kis előzetes stratégiai fejtágítót a labdarúgás rejtelmeiről... Egy élmény nézni, és hallgatni ezt a Palit, azt ahogyan a színes korongocskákat mozgatva a mágnestáblácskáján előre felvázolja nekünk a csapatok általa várható, (javallott?) stratégiai alakzatát... Osztán a tökéletes tervezés után, már csak abban kell bíznia, reménykednie, (magyar csapatokról, magyar focistákról lévén szó) e derék sporttévés szabadegyetemi oktatónak, hogy... Nehogy bekövetkezzen a második percek rémálma, az aktuális Guzmics(ok) végzetes labdavesztése mert akkor kész, akkor vége mindennek, és mint egy kártyavár egy egészségesebb csecsemő tüsszentés hatására, úgy omlik össze a valódi, a szíp ződ gyepen minden, a mágnestáblán előzetesen még hibátlan tökéletességgel elővezetett stratégiája... Egy élmény volt ma ez a műsor, ez a Mezeket fel magazin na. Már csak azt nem értem, hogy sok illetékes eftárs, a labdarúgásunk kliensei közül, miért csodálkozik, ha a magyar szurkerek a hasonló műsorokon olyannyira kiokosodottá válnak a játék olvasásában, hogy aztán már a lelátókon képesek sztárokat megríkatóan kritikussá válni....-) De végül is jól van ez így, mert mint ahogy mondani szokás, a remény hal meg utoljára, már jócskán a szurkolók, a tévét is néző szurkolók után ugye? No de akkor... No de akkor, ki fogja kikapcsolni a televíziót..?.-) Áááááááááá, de ez kész őrület, kezdődhetne már a mérkőzésünk Pápán.-) |
|
lundqvist |
|
Nálam Nyíl már akkor "leírta" magát, amikor hívták hozzánk az utánpótlásba, és még oda sem akart jönni.. Sajnos én kimaradtam már életkoromból fakadóan a játékából, de amit minden héten művel a celeb félidőben az kéééész.... Minősíthetetlen nálam...
|
|
profi |
|
Szervusz(tok) Mindörökké Magyarország, és Ferencváros.
Nem eredeti, nem új történet, (tanmeseféle?) csak az én szavaimmal elmondva.
Történt, hogy az egyszeri tanyasi parasztnak megbetegedett a lova. Mit volt, mit nem tennie, annak rendje, és módja szerint kihívta az állatorvost. Az állatorvos megvizsgálta a lovat, majd emigyen szólt a paraszthoz: - Gazduram. Adtam ennek a pacinak egy jó erős gyógyszereket tartalmazó injekciót, ez talán majd használ, de ha 3 nap múlva nem gyógyul meg, akkor sajnos el kell altatni. A malacka, aki mindent hallott ebből a párbeszédből, siet, és mondja a lónak: - Kelj fel te ló! De a ló fejét sem mozdította, csak feküdt tovább. Második nap a malacka újra meglátogatta a lovat és mondotta: - Kelj fel gyorsan te ló, mert baj lesz! De a ló még mindig túl fáradtnak érezte magát és meg sem mozdult. Harmadik nap a malacka megint meglátogatta, és most már nagyon komoly hangon mondta a lónak: - Kelj fel te ló, mert ha ma sem kelsz fel, amikorra ideér az állatorvos, akkor el fognak altatni! Ezt hallva a ló, ijedtében hatalmas erőfeszítéssel, többszöri próbálkozás után, végül nagy nehezen mégis saját lábára állt. Nemsokára érkezett is a paraszt, és amikor meglátta a kedvenc lovát amint a saját lábán áll, hát nagyon megörült, de annyira, hogy kitörő örömében kurjongatni kezdett az asszonyának: -Asszony, asszony gyere mán de gyorsan, mert ezt látnod kell. Jött, szaladt is az asszony. -Mi vón he? -Nézd mán asszony…-szólt a Gazda -Nézd mán, csoda történt. Isteni csoda meggyógyult a Pejkó.. -kiáltozta kitörő örömében miközben földöntúli boldogság sugárzott az orcájáról… -Asszony szedd össze a családot, iparkodj, mert ezt a csodát meg kell ünnepelnünk. -És meg is ünnepeljük: -Levágjuk a malackát.
No tehát. Én pedig tartom, hogy a mi hosszú Nyolcasunk, minden szakmai munka gyakorlása nélkül eltöltött év ellenére, igenis alkalmas volna a feladatra. De érteni vélem a vele kapcsolatos kétségeidet, ki sem mondott aggályaidat, annak ellenére is hogy nem bontottad ki részletes indoklásban. A lényege talán az lehetne, hogy a Nyíl mint már annyiszor, továbbra sem vállalná a „malacka” szerepét… És ebben speciel, még igazat is adok neked Barátom. Mert az utóbbi évek az Ő megnyilvánulásait, állásfoglalásait tekintve belátom, hogy téged igazolnának. Pedig kár, nagy kár ezért. Mert hitem szerint, kinek - kinek a saját képességeinek megfelelő helyen igenis vállalnia kell, még a „malacka” szerepét is. Ha nem jól olvastam volna a ki nem mondott gondolataidat, akkor elnézést Barátom.
|
|
tutetem11 |
|
0-3 Kisricso 1-2 Lundqvist 0-6 Jegemac (Mészárláááááááás! :-) 1-3 Profi 1-2 Tutetem11 X-X Karesz X-X Dani X-X Góbé X-X JM8H 1-3 mackó X-X Gulya X-X Janny 0-3 Papm X-X gajo X-X SAs1899 0-2 Lorinc82 |
|
|
lundqvist |
|
Na át őőő... Ha a nickem tulaja jönne, komolyan leütnék egy ifi kapust ellopnám a mezét és beállnék az edzésre 8) Kiprusoffot én valami miatt sosem tartottam nagy kapusnak... Lehet egyébként már túl sok a nagy nevű kapus... De arra emlékszem hogy az A csoportba ellenünk ő védett és 2t bepiszkáltunk neki Vernon nálam már kimaradt, túl korán hagyta abba... De ma már minden kapusra a "klasszist"alkalmazzák... A 3 klasszis az Nhlben(jelen és elmúlt 10 év): Lundqvist(8)), Hasek, Brodeur.
|
|
|
Papm |
|
0-3 Kisricso 1-2 Lundqvist 0-6 Jegemac (Mészárláááááááás! :-) 1-3 Profi X-X Tutetem11 X-X Karesz X-X Dani X-X Góbé X-X JM8H 1-3 mackó X-X Gulya X-X Janny 0-3 Papm X-X gajo X-X SAs1899 0-2 Lorinc82
|
|
|
mackó |
|
A hivatalos honlapról eltávolították a videót. Hogy mi lehet az oka, nem tudom! |
|
mackó |
|
De legyen igazad!!! |
|
jegemac |
|
Lombard Pápa Termál - Ferencváros (Szeptember 14. 20:00)
0-3 Kisricso 1-2 Lundqvist 0-6 Jegemac (Mészárláááááááás! :-) 1-3 Profi X-X Tutetem11 X-X Karesz X-X Dani X-X Góbé X-X JM8H 1-3 mackó X-X Gulya X-X Janny X-X Pamp X-X gajo X-X SAs1899 0-2 Lorinc82 |
|
jegemac |
|
Pedig amit lorinc82 ír "aki tizenegynéhány éve nem gyakorolja a szakmáját, nem biztos, hogy a legjobb választás." az igaz. Nyilasi ikon, persze, hogy a mi Nyílunk, de szövetségi kapitánynak alkalmatlanná vált. Nem ragozom tovább, mert igen hamar kikötnék a harmadik félidőnél... |
|
lundqvist |
|
Megvan a hiba.. A linket raktam be és nem a video beszúrását. Mea culpa 8) |
|
mackó |
|
Akkor lássuk:
Jelen esetben így kell bepötyögni:
|
|
|
|
|
mackó |
|
Az UEFA most vizsgálja a román-magyar bukaresti mérkőzésen történteket. Röviden: az 50.000 román "szurkoló" Himnuszunk alatt végig fütyült. A mérkőzés alatt a magyarok becsmérlése, megsemmisítésére felhívó rigmusok sora hangzott el, nem csak szórványosan. Az UEFA helyszínen tartózkodó ellenőrei ezeket jegyzőkönyvbe is vették, rövidesen terítékre kerül a büntetés mértéke. Erősen gyanítható, hogy kapnak egy zártkapus mérkőzést... Legalábbis nagyon remélem. |
|
mackó |
|
A rúgótechnikája és lövőereje miatt bőven elkel a Fradiba, remélem a térde bírja a terhelést. |
|
mackó |
|
A "nagy' kéziseink mind létszámban (megfelelő erősségű kispad), mind játékerőben kezdenek BL-győztessé érni (nem azt mondom, hogy megnyerjük, de a lehetőség adott). Ehhez párosul egy roppant szimpatikus és remek szakember Elek Gábor személyében. |
|
mackó |
|
Hajrá Fradi! Akkor bejegyezzük...
Lombard Pápa Termál - Ferencváros (Szeptember 14. 20:00)
0-3 Kisricso 1-2 Lundqvist X-X Jegemac 1-3 Profi X-X Tutetem11 X-X Karesz X-X Dani X-X Góbé X-X JM8H 1-3 mackó X-X Gulya X-X Janny X-X Pamp X-X gajo X-X SAs1899 0-2 Lorinc82 |
|
profi |
|
Bárki elérheti, de hadd legyen meg itt is, e szerény hajlékában a nyilvánosságnak. Egy nem tegnapi összeállítás a "Qjupier-es" időszakából...
És egy másik remek összeállítás...
|
|
profi |
|
Egy rövid összefoglalót láttam valamelyik sporthírekben. Az alapján, a szpíker elmondása szerint, nem állítottak bennünket nehéz feladat elé, és a békéscsabai fellépésünkkel ellentétben, most még komolyan vettük a védekezést is... |
|
|