Téma: Fradisták szabadon bármiről 1 |
|
onogur |
|
Szerinted a zselézett hajú celebjátékosaink (Szalai, Németh Kriszti, Huszti, Dzsudzsák) elfogadnak majd egy nemzetközi tapasztalatoktól nem befolyásolt Pintért főnöknek, vagy még ma lemondanak a válogatottságról? |
|
orosz_hussalata |
|
Én azért Pintérnél jóval nevesebb edzőt reméltem, de az az igazság, hogy a rendelkezésre álló játékos keret miatt felesleges egy nagy mágust megfizetni. Nálunk nem az a cél, hogy a finomhangoljanak egy kihegyezett csúcskategóriás motort, hanem csupán működésre kell bírni egy gyenge-közepes alapmodellt. Egy top edző olyan (nem csak anyagi) elvárásokkal állhatna elő, amit a hazai viszonyok mellett nem lehet teljesíteni. Az "eredményesség" nem a taktikán fog múlni hanem azon, hogy ugyan ne vesszen már össze a legjobb játékosokkal, tisztába legyen a kerettel, a válogatásnál ne vegyen figyelembe anyagi érdekekre alapozott szempontokat stb. |
|
lorinc82 |
|
Ez mindennek a legalja.
Ennyit Csányiról, nemrég még azt nyilatkozta, hogy nemzetközileg elismert szakembert fognak hozni. Na ja.
Pintér, az ősbunkó. Azt hittem, rosszul látok. |
|
onogur |
|
Az MLSZ közleményéből arra következtetek, hogy Csányi vonul kifele a labdarúgásból. Az MLSZ kasszája nem áll túl jól, Csányi meg se a saját, se az OTP zsebébe nem hajlandó nyúlni azért, hogy külföldi kapitányt vásároljon. Mondjuk a hatalommal se éppen felhőtlen a viszonya. Részlet:
"E folyamat során hamar beigazolódott az a félelem, hogy a jövőbeli csapat lehetséges tagjainak megismerésére, a remélt eredményesség elérésére minden külföldi edző hosszabb időt kért a szövetségtől. Ez a jelenlegi helyzetben nem fogadható el, amikor – talán két felkészülési mérkőzést követően – szeptemberben már a 2016-os Eb-kijutás küzdelmeire készen álló csapattal kell rendelkeznie Magyarországnak. Ez önmagában elegendő érv volt a visszakozásra, amire ráerősített, hogy a komoly, felkészült külföldi szakemberek javadalmazási igénye, és az MLSZ fizetési hajlandósága között lényeges eltérés van. A szakemberek korrekt módon engedtek volna a Nyugat-Európában megszokottnak számító igényeikből, melyek erőfeszítések árán megfizethetőek lettek volna. Ugyanakkor a mai magyar labdarúgás gazdasági helyzetében, a jogos erkölcsi elvárások mellett a szövetség nem írhat alá felelősen nagyobb összegű szerződést." |
|
orosz_hussalata |
|
Rájöttem! Erre is biztos lehetett fogadni, és a hazai labdarúgás hozza a szokásos tippmix meccset. Bár tulajdonképpen mindegy, már egészen leszoktam a fociról. Tulajdonképpen minek dobjunk ki egy csomó pénzt szövetségi kapitányra, mikor látjuk miből válogathat. Szarból nem lehet várat építeni. Azzal kéne kezdeni, hogy a hazai bajnokin (bár nemzetközi kupákban nem nagyon veszünk részt) max 3 légiós. Ha ugyanannyi pénzt szánnak rá, akkor az legalább minőségibb lenne, és nem a délszláv/brazil zs osztály maradéka. |
|
mackó |
|
Első bemutatkozó szavai: ööööö |
|
mackó |
|
Nagy tradícióval rendelkező, nemzetközileg elismert külföldi neves szakember. Keresem, hogy melyik illik rá. Szóljatok, ha megtaláltátok... |
|
|
mackó |
|
Csak nem hagy nyugodni a dolog, még mindig reménykedek abban, hogy ez csak a Sass-kabaré felvezetése... |
|
mackó |
|
Azt hittem, csak viccelnek. Elsőre jót röhögtem. Aztán tényleg ő. Ledöbbentem. |
|
mackó |
|
Pintér Attila
Szerintetek? |
|
mackó |
|
Hivatalos:
Véleményt nem tudok formálni, a puding próbája az evés... |
|
|
onogur |
|
Nem is annyira, ha jól olvasom, jön Thomas Doll. Hatalmas játékos volt, edzői kvalitását megmutatta a Hamburgnál. Jó választásnak tűnik, reménykedjünk.
|
|
|
mackó |
|
Várjuk az új edzőt, közben Dani lett a Nike reklámarca:
|
|
lorinc82 |
|
Én a támadó futball helyett beérem eredményekkel is.. |
|
onogur |
|
Persze a statisztika az csak statisztika. A Fradi egyetlenként Magyarországon soha, sehol nem állhat be védekezni és kontrajátékot játszani. A közönség elvárja a támadó futballt, körülményektől függetlenül. |
|
mackó |
|
Az is sok. De mint a Vidi elleni meccs is igazolja, arra kell törekedni, hogy egy góllal többet rúgjunk. De egyetértek. |
|
onogur |
|
Nekem a 17 meccsen bekapott 26 gól tűnik soknak. A kiesőhelyen álló MTK 21 gólt kapott. |
|
mackó |
|
Az ősz góljai. Hiányzik a büdzséből vagy 15 gól. Annyival az MK-ban még talpon lennénk és az NB1-ben meg a dobogón:
|
|
|
profi |
|
"Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!"
Szerintem ebben a rövid idézetben a fogékonyak számára minden zsinórmértékszerűen benne foglaltatik.
Szervusz Barátom. Megyek, mert ma még mehetek, és ma még van hova. |
|
mackó |
|
Ettől függetlenül ismersz már: naív vagyok, mert hiszek az igazságban. Hiszek abban, hogy az ember alapvetően jó, csak olykor-olykor megremeg a keze, olykor-olykor meghajlik a dereka, s ilyenkor nem magára dühös, hanem a Világra. Olyannyira, hogy tettét, cselekedetét, szavakba öntött önigazságát megpróbálja másra kenni, felvállalva, hogy Isten előtt még számonkérés következik, pláne ha most fennen hangoztatja, hogy ő ateista.
És igen, minden bizonnyal lezajlik ez a VB-is, annak rendje és módja szerint. Irányítottan. S unokáink egy szép napon olvasgatják a doppingon, a sorsolási csaláson stb. fennakadt sporttörténelmet. Gazdasági válságokat. Emberi disznóságokat... Esetleg okulnak belőle. |
|
profi |
|
Macko. Néhány elenyésző kivételtől eltekintve ez az egész, bennünket körülölelő világ manipulált mára. Ebben kell élnünk. Mostanában egyre gyakrabban jut eszembe a pusztai nagyapám mondása, amikor az eső ellenére visszaküldött a szántóra az ott felejtett dolgainkért.. -Erigy fiam. De hát el fogok ázni...-mondtam én. -Dehogy ázol el, szaladj az eső sorja között...-)
Szerinted? Megpróbálhatunk a manipulációk "sorja között szaladni", de reményünk csak annyi, mint anno nekem volt az esőben...
|
|