Téma: Marx Károly prófétai habilitációja |
|
Felkesz Deneverr |
|
na mondom, ezt hagyjuk, ide nem jött semmiféle Marx, hanem csak egy kifejezés jelentése... ("aposztata keresztény") |
|
Rendes Kis |
|
Ezzel tulajdonképpen nincs is gond: már Dávid király sem erővel, hanem ésszel győzte le az ellenfelet. |
|
mpd |
|
Ez is igaz. Mondjuk Vlagyimir Iljics is csak úgy volt munkás, ahogy némely politikus konzervatív: kinevezte magát annak. |
|
|
Rendes Kis |
|
A marxizmust nem Marx csinálta, hanem Timur és csapata. |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Nem csak a mediterrán övezetben, de világszerte akadtak gondolkodók, akiknek csak a homloka lett verejtékes. |
|
mpd |
|
Ez most vicc, vagy maga csak tréfál? |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem Marx nem a kereszténység ellen lázadt, hanem a klérus ellen. Abban meg teljesen igaza volt. |
|
mpd |
|
Hát én ezt nem értem. Hogyan került a lábára a kötés? |
|
Felkesz Deneverr |
|
Ja, akkor jó. Nem vettem észre, hogy lecsúszott a lábra a kötés!... |
|
mpd |
|
A Közel-Kelet népei általában nem a fizikai munkában tűnnek ki. Azóta se. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Ezt értem. ( Én még akkor olvastam ezt és egy másik URL-t, amikor még nem másoltad ide... ) Azzal nincs is gondom, hogyha önállóan áll a szó. (Sokmindent kisajátítanak emberek. )
Amikor kéttagú a kifejezés, akkor nem világos szerintem! De most nem ér annyit, hogy ezen fickándozzunk, mert amúgy érthető minden...
|
|
Rendes Kis |
|
Jézusnak sem a kétkezi munkásságát tartjuk becsben. |
|
mpd |
|
Jójó, de úgy beszélt a munkásokról, mintha egyszer is életében megizzadt volna mondjuk lapátolásban. |
|
|
|
|
mpd |
|
De. Ugyanakkor a viccedet komolyítottam és alátámasztottam. |
|
mpd |
|
„A szerencsétlen kézirat kész, de nem tudom elküldeni, mert egy fillérem sincs portóra és biztosításra. (… Ha tudsz 2 fontot küldeni, nagyon jól jönne… Jövő héten… majd meglátom, sikerül-e valamiféle pénzügyi cselt végrehajtanom. Nem hiszem, hogy valaha is írtak A pénz-ről ilyen pénzhiánnyal küzdve. A legtöbb e tárgyról író szerző meghitt békességben élt kutatásai tárgyával.”
Marx: Levél Engelshez, 1859.
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Akkor megin' baj van. Ezzel a "szeretettel" kezdődött a szocializmus is... Az izmusokkal mindig csak a baj van, mert bármelyik gyakorlatba ültetésénél sem sikerül lehántani a gyilkos részeket...
|
|