Téma: Világ-árnyékkormány |
|
mediator |
|
Kedves András, nem vagyok címzett, de el akartam mondani, hogy mindenben egyetértek Veled! (én is ott voltam '89-ben a Hősök terén és szaporán vettem a levegőt, ami ott eléggé sűrű lett...) Azt azonban vitatnám, hogy ez az oltakozás el lett volna szúrva. Szerintem, a legtöbbet hozták ki a helyzetből, amit csak lehetett. Ha így, akkor így. Más országokban ezen intézkedéseknek a töredékét sem tették meg a körültekintésről, szervezettségről, szakszerűségről nem is beszélve. Az élet védelme ab ovo nem lehet politikai stratégia része! A kormány az eredményeire csak egy működőképes országban hivatkozhat sikerrel. |
|
R.András |
|
Helyesbítek: a vakcina a posztkommunisták agyagba döngöléséhez kell ! |
|
R.András |
|
Nem. A vakcina egyedül a külföldi turisták behívásához kell. A külföldi turisták elmaradása miatti bevétel-kiesést úgy ellensúlyozzuk, hogy mi sem megyünk külföldre pénzt költeni. |
|
glens |
|
Az utolsó mondat helyesen: Gazdasági talpraállás miatt vakcinát. |
|
R.András |
|
Kedves Barátok (glens, mackó),
Eléggé régi az ismeretségünk (egy híján 20 év) ahhoz, hogy ne kelljen egymás előtt alakoskodnunk. Viktort én nagyon tisztelem és becsülöm. Ott voltam 1989. jún. 16-án, amikor beígérte, hogy agyagba döngölik a kommunistákat. Élő egyenes adásban láttam, amikor az Országházban Antall József arcába mondta, hogy "miniszterelnök úr hazudik". Emlékszem a Millenárison az "Álmodó magyarok" kiállításra. Emlékszem 2002. tavaszán a "Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében" kampányra. És máig hiszek a szeretet és az összefogás erejében. Emlékszem 2002. ápr. 7-ének drámai éjszakájára. 2002. ápr. 17-én magam is fölléptem Czakó Gábor oldalán a márc. 15-e téren. Az már közös emlék, amikor a Csótány megbuktatására szervezkedtünk. És az elmúlt 11 év, amióta az iszonyatos liberális-globalista ellenszélben próbáljuk tenni, ami tehető. És ezt az oltakozást most Viktor elqrta. Nyilván nem véletlen. Már 2002-ben megmondta, hogy tudja a vereség okát: a mosléklelkű posztkádári magyar nép nem kaphat mást, mint amit megérdemel. Az "Álmodó magyarok" helyett Csótányt. Gazdasági talpraállás helyett vakcinát. |
|
glens |
|
Ezt alighanem rosszul látod. |
|
|
R.András |
|
Semmi más ok nincs az oltakozásra, mint hogy az idegenek szabadon behurcolhassák a kórt. Ha a kínaiak is oltakoznak, akkor ők is ostobák. |
|
glens |
|
Az oltakozás nem azért kell, hogy ne haljunk éhen, hanem azért, hogy vissza lehessen hívni a külföldi turistákat. Lehet, nyilván a turizmus is hoz egy csomó pénzt. (Remélem, csak érvényes védettségi igazolással lehet majd belépni, legalábbis és ezt választottam a konzultációs kérdőíven. ) De működnie kell az iparnak, a mezőgazdaságnak, a szolgáltatásnak is.
Kínában jelenleg 224 901 000 oltást adtak be, és Peking jutalmazással és büntetésekkel igyekszik felgyorsítani az oltakozást. Tehát nem csak az export a cél, hanem az is, hogy beoltsák az embereket. |
|
R.András |
|
Az oltakozás nem azért kell, hogy ne haljunk éhen, hanem azért, hogy vissza lehessen hívni a külföldi turistákat. A kínaiak nem oltakoznak, csak exportra gyártják a vakcinát. |
|
glens |
|
teljes mellszélességgel beállt oltakozni Mégis, mit kellett volna tennie? Az a feladata, hogy minél kevesebb halott legyen, de mindeközben az országnak működnie kell, hogy ne haljunk éhen. Ezen csak az oltás segít: lehet dolgozni, és vissza lehet szorítani a halálos áldozatok számát. |
|
|
R.András |
|
Orbán Viktor: Csehország mellett vagyunk 2021. április 26. 16:04
A V4-országok kormányfői megbeszélést tartanak a közép-európai térség biztonságáról. Erről tett közzé fotókat közösségi oldalán a miniszterelnök. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kezdeményezésére videókonferencia formájában értekezletet tartanak hétfőn a visegrádi csoportot (V4) alkotó országok miniszterelnökei. A megbeszélésen elsősorban a közép-európai térség biztonsága szerepel napirenden.
Csehország mellett vagyunk – írta közösségi oldalára feltöltött fotóihoz a kormányfő. ... https://gondola.hu/hirek/272071-Orban_Viktor__Csehorszag_mellett_vagyunk.html |
|
R.András |
|
„Elhatároztam, hogy a magyar nemzet becsületét megőrzöm a volt szövetségessel szemben is, midőn az a kilátásba helyezett megfelelő katonai segítség helyett a magyar nemzetet legnagyobb kincsétől, szabadságától, függetlenségétől akarja végleg megfosztani.” (Részlet Horthy Miklós 1944. október 15-i kiáltványából) Magyarország német megszállását, az ország külpolitikai mozgásterének összeszűkülését, a kiugrási kísérlet sikertelenségének okait és hadászati-hadműveleti eseményeinek összefüggéseit világította meg az M5 „Tőkéczki és Takaró: Történelem és irodalom mindenkinek” című, 2021. április 17-én adásba kerülő műsorában Babucs Zoltán, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának tudományos munkatársa, és Nyári Gábor a Retörki főigazgatója. ... www.facebook.com/magyarsagkutato/posts/3787074361422038 |
|
R.András |
|
Kedves Barátok,
helyzet van. Vészhelyzet és gólhelyzet. A vészhelyzet a vírus. A vírus pozitív hozadéka, hogy az emberekben föltámadt az életösztön: a koszos-rongyos kedvé- ért hajlandóak lemondani a "liberális értékek"-ről, az esztelen utazgatásról, autózgatásról, kocsmalátogatásról, piacgazdaságról. Ebből származik a gólhelyzet: ennek a lelkiállapotnak a hullámait meglovagolva végre agyagba lehetne döngölni a liberálissá vedlett globalista kommunistákat. Az első hullám kezelése ebbe az irányba mutatott, sivalkodtak is a libernyákok. Sajnos, ősszel Viktor az üres kapu mellé rúgta a lasztit, teljes mellszélességgel beállt oltakozni, hogy a "liberális értékeket" mihamarabb visszaadhassa a lakóságnak. Talán még nincs minden veszve, van még hátra egy év, hamar hívjuk össze a "Kormánypárti Kerekasztal"-t. |
|
|
|
|
R.András |
|
Például a dánok Dániában megvalósulni látszik, ami a hazai „szociáldemokratáknál” elképzelhetetlen.
Dán kollégáik fölfedezték, sőt ápolják és óvják a nemzeti identitást. Valaha Európában ez egykor magától értetődő szocdem értéknek számított ugyan – és egyben persze rút „árulásnak”, miként azt a proletár internacionalizmustól hevülő kommunisták folytonosan a fejükre olvasták. Igazi proletárnak csak osztálya van, hazája nincs, és nem is kell, hogy legyen, netán még elmaradna a világforradalom…
Ma, amikor az úgynevezett progresszív erők a proletárt burzsoára, az internacionalizmust globalizmusra cserélik, a nemzeti identitás megint fölösleges. Sőt leginkább attól „progresszív” valaki, ha koloncnak tartja a nemzetet, amely holmi akadályt képez immár nem a proletár, hanem a burzsoá „világforradalom” promenádján. Ezen baktat progresszív útitársként a tőkelogikába terepszínűen beolvadt harmadik utas szociáldemokrácia is, szerintük aki a 21. században a nemzeti szuverenitás gallyacskáját akasztaná a globális haladás küllői közé, mi más lenne, mint rongy „áruló”.
Persze akadnak azért szociáldemokrata politikusok, akik vitézül ágálnak ez ellen. Dániában ilyen maga a miniszterelnök, Mette Frederiksen, Németországban pedig Theo Sarrazin, Wolfgang Thierse urak a legismertebbek. Utóbbiak kapnak is érte szépen, főáramuk rögvest a Júdás-skatulyába suvasztja be őket, vitát nem nyitunk, előbb az ítélet, aztán a tárgyalás, ismerős ugye? (Egykor koncepciós pernek hívták az ilyesmit, ma eltörlés-kultúrának.)
Dánia azonban mégiscsak egy egész ország, „séróból” nem lehet csak úgy eltörölni. Pedig Dánia most igencsak kilóg a sorból, jelenlegi szocdem kormányuk mintha megértette volna, hogy a nemzet egyáltalán nem fölösleges, a hagyományok sugárzó hőjére az embereknek elemi szükségük van. Sőt a kulturális identitás legalább olyan fontos számukra, mint az újraelosztással kapcsolatos kérdések. Mi több, e kettő szorosan össze is függhet, főleg ha mindkettőt egyszerre éri mondjuk a migrációnak becézett népvándorlás kihívása.
Volt ez másképp is, csak hát a dán szociáldemokraták meglepően tanulékonynak bizonyultak. Éveken át közelről (hátulról) láthatták, hogy a neolib főáram által „szélsőjobbnak”, „populistának” minősített szociálkonzervatív Dán Néppárt milyen sikeresen szólítja meg a baloldal törzsszavazóit. A liberális bevándorlás-politika merőben ellentétes a jóléti modellel, mondta a Néppárt, amire a dánok döntő többségükben rábólintottak. A szocdemek 2015-ben mégsem ehhez igazították kormánypolitikájukat, csupán 2019-ben került sor erre, amikor a bevándorlók korábbi 1 százalékos mutatója már 13 százalékra emelkedett. Dánia evvel lakosságarányosan a legtöbb menedékkérőt fogadta be az unión belül, s Frederiksenék ekkor határozták el: megfékezik az elszabaduló párhuzamos társadalmakat. A minap pedig Európában elsőként repatriáltak egy szíriai csoportot, vissza az újra biztonságosnak nyilvánított Damaszkusz környékére. Mindeközben mégsem hagyják magukra őket, sőt súlyos összegeket áldoznak, komoly infrastruktúrát teremtenek olyan észak-afrikai befogadó központok létrehozására, ahol az EU határain kívül bírálhatók el a kérelmek.
Politikájuk mögött komoly társadalomszervezési koncepció és felelősség-etikai megfontolás rejlik. Szerintük a nemzeti és kulturális identitást nem volna szabad az etnikai homogenitással összekeverni, de éppolyan veszélyes, ha elfeledjük, hogy az őshonos többség kulturális jogai egy adott társadalom szilárdságának alapelemei. A pluralitás nem önmagában jó, hanem konkrét arányában, vagyis akkor, ha erősíti a társadalmat és nem akkor, ha szétveri. Hogy ezt fölöttébb nehéz megvalósítani? Persze, hogy az. De ha egy társadalom szétzilálódott már, összerakni aztán sokkal nehezebb.
A mi „szocdemjeink” igencsak távol esnek dán kollégáiktól, de nemcsak azért, mert a kormányrúdtól is igen távol állnak. Nagyobb probléma, hogy politikai akaratuk sincs a fentiekhez, szellemi horizontjukról már nem is beszélve.
Galló Béla ... https://gondola.hu/cikkek/119245-Peldaul_a_danok.html |
|
negyven rabló |
|
Mi az, hogy vonattal?! Bringával kéne, vagy gyalog! Nem tudjuk, hogy szereti-e a buzi eszkimókat és a fehér négereket. Vagy a fekete-fehéreket, vagy a nehézéletű transzfehér-feketéket és azokat, akik képesek fát hasogatni a kályhába! Szóval, nekem gyanús! Ráadásul Annalenának nevezik. Mijeza kirekesztés? Ez kifejezetten női név! Talán nincs is farka? |
|
pandala |
|
nabamme .. Idézet: Ő lehet Németország első zöld kancellárja? – Annalena Baerbock portréja 2021. április 20. 19:01 Írta: Greczula Levente László
Kerüli a felhajtást, mindig pontos, vonattal jár, és nincs még negyven sem – Annalena Baerbock jóformán a semmiből lett a Zöldek társelnöke, most pedig akár Merkel utódja is válhat belőle, ha úgy alakul ősszel a német választási matek. Portré.
Úgy tűnik, mégis lesz egy izgalmas, valódi esélyekkel is rendelkező kancellárjelölt az idei Bundestag-választáson: még be sem töltötte a negyvenet, de már a kormányfői székért indítják a Zöldek Annalena Baerbockot, a párt egyik társelnökét. Ő a párt első kancellárjelöltje, és mivel a Zöldeket stabilan 20 százalék környékére, illetve afölé mérik, még az is elképzelhető, hogy tényleg ő lép majd a leköszönő Angela Merkel helyére – amennyiben egy elméleti Zöldek-SPD-FDP szociálliberális koalíció kisakkozná a hatalomból a CDU-t. ....
https://mandiner.hu/cikk/20210420_annalena_baerbock_portre
|
|
R.András |
|
Második állomásához ért a Nemzetpolitikai Államtitkárság erdélyi mentorprogramja Mintegy száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik szerdán az online térben a Nemzetpolitikai Államtitkárság erdélyi mentorprogramja keretében, amely második állomásához érkezett. A Design Terminallal és a Pro Economica Alapítvánnyal partnerségben megvalósuló rendezvény célja... ... www.facebook.com/kulhonma/posts/614335806633587 |
|
|
|
pandala |
|
Baj lesz, ha egy újabb Megyó kerül "hatalomra" .... És most nem is csak igazán erre az idiótára gondolok. / A 2002-ben és a 2022-ben is majdnem ugyanannyi a kettes :-D :-( /
|
|
|