Téma: Termékeny beszélgetés a Dalai Láma békefelhívásáról |
|
tiszavirág |
|
Igaza van, csak hogy baromi nehéz sok embert türelemmel végighallgatni. Némelyiktől kinyílik a bicska a zsebben. |
|
R.András |
|
When we develop patience, we find that we develop a reserve of calm and tranquility. We tend to be less antagonistic and more pleasant to associate with. This creates a positive atmosphere around us and it is easy for others to relate to us. Better grounded emotionally through patience, we become stronger mentally and spiritually, and tend to be healthier physically.
... www.facebook.com/DalaiLama/posts/10156056949352616?__xts__%5B0%5D=68.ARDil792 ... |
|
|
R.András |
|
Mind & Life XXXIII: Reimagining Human Flourishing: Live broadcasts of the five-day Mind & Life Dialogue “Reimagining Human Flourishing” at the Main Tibetan Temple in Dharamsala, HP, India on March 12-16. This dialogue, organized by the Mind & Life Institute, will focus on education in light of His Holiness’s longstanding priority and deep commitment to secular ethics education initiatives. The program gives attention to social-emotional education and how compassion, ethics, and attention training can be more fully integrated into existing educational frameworks. ... www.facebook.com/DalaiLama/videos/10155446474992616/ |
|
R.András |
|
Előzetes hozzászólás (2018 február 23., Ars et Vita)
Kedves Testvérek !
Arra a feladatra vállalkoztam, hogy a Dalai Láma vallásközi békére szólító felhívásának eleget téve, kidolgozom a szekuláris etikát.
Az őseimtől azt tanultam, hogy “sok beszédnek sok az alja”. A Bibliából azt tanultam, hogy “beszédetek legyen igen, igen, nem nem”. Az élettapasztalatom szerint, ha egy törvényben nagyon sok a betű, akkor abban a törvényben nagyon sok a kiskapu.
Mindezeknek a feltételeknek engedelmeskedve, a szekuláris etikám igen tömörre sikeredett – egyetlen szó:
1.§ Testvériség.
Ez az egyetlen szó kötelezővé teszi mindazt, ami szükséges az emberek békés együttéléséhez, és tiltja mindazt, ami akadálya az emberek békés együttélésének.
Tiszteletteljes javaslatom: Mi, itt egybegyűltek, a szekuláris etika megvalósítására csatlakozzunk a (jelző nélküli) Testvériséghez.
Szeretettel: R.András jelző nélküli testvér |
|
|