Téma: Marx Károly prófétai habilitációja |
|
schlempe |
|
Marx tökét az NSZK-ban őrzik? No, ez számomra nóvum. |
|
schlempe |
|
Én pedig úgy tudom, hogy Karl Marx egy trier-i, aposztata zsidó család "sarja". Ergo. Ki-ki döntse el--egyéni izlés szerint-- azt, hogy az "aposztata-zsidó" az ateistának számit e, vagy olyan zsidaj-nak, aki ideiglenesen és átmenetileg fölfüggesztette zsidó vallását Mindezt azért így gondolom a legokosabbnak, mert például Magyarországon a mai "vezető zsidók" teszem azt pl. Zoltay Gusztáv úr munkásőr korába még ateistának gondolta magát...oszt mivé lett? |
|
Felkesz Deneverr |
|
- A két német állam hogyan osztozott meg Marx hagyatékán?
- Úgy, hogy az NSZK kapta a Tőkét, az NDK pedig a Kiáltványt.
|
|
Rendes Kis |
|
Úgy tudom, Marxot ateistának szokás tartani. Kérem, tegye föl a kezét, aki nem így tudja. Pedig szerintem hibás ez a vélekedés. Marx a két isteni princípiumot "Lét"-nek és "Tudat"-nak hívja. Pontosabban, a "Lét" nem a neve az Atyaistennek, hanem a foglalkozása. De ez nem baj, sőt. Mi, akik hívőnek tartjuk magunkat, szintén úgy tanultuk, hogy Istent nem szabad nevén nevezni és Marx úr pontosan megfelelt ennek a szabálynak. A Fiúisten foglalkozása a "Tudat". Őt nevén szoktuk szólítani, Jézusnak, de ezt sem biztos hogy helyesen tesszük. Hiszen, ha komolyan vesszük hogy Ő is Isten, akkor Őt sem szabadna néven nevezni. A harmadik Isteni princípiumot nem tudom, minek hívja Marx úr, utána kellene olvasnunk. Vélemény ? |
|
|