Téma: Magyar Unitus Teológiai Intézet ! |
|
Rendes Kis |
|
"A reformátusok olyan katolikusok, akik gondolkoznak".
(W.L.) |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Procedentem sponsum Jan Garbarek & The Hilliard Ensemble |
|
|
Rendes Kis |
|
1. Szura Nyitás (Mekkai kinyilatkoztatás) A Mindenható és Könyörületes Allah nevében .1 Dicsőség Allahnak a Mindenségek Urának, .2 A Mindenhatónak és Könyörületesnek, .3 Az Itélet Napja Birtokosának. .4 Hozzád imádkozunk és Hozzád fordulunk menedékért, .5 Vezérelj minket az egyenes ösvényre, .6 Azoknak ösvényére, kiket Te kegyedben részesítesz, s mely nem azoké, kik kiérdemlik haragod és nem az eltévelygőké. ... http://terebess.hu/keletkultinfo/koran.html |
|
Rendes Kis |
|
Tegnap meghallgattuk az előadást az iszlámról. A helyzet jobb mint reméltem. A Korán első szúrája tökéletesen kompatibilis a keresztény hitvallással. Mohamed eleve a keresztény (és egyúttal a zsidó) vallás tévedéseit akarta kiigazítani. Vagyis az iszlám az első (vagy már nem is az első ?) reformáció. Tehát, itt kiáltó szüksége van az ökumenének ! |
|
Rendes Kis |
|
Még korábban pedig 1 kapitalista közgazdász is hasonló tanácsot adott a szocializmus gőzkazánjának a csapját tekergető gépészeknek !
|
|
mpd |
|
Ezt a viccet már elsütötték a KISZ IX. kongresszusa vs. Kádár viszonylatban a hetvenes években. |
|
|
Rendes Kis |
|
Tilos mellébeszélni!
„Hát ti mit mondotok, ki vagyok?” Péter válaszolt: „Te vagy a Messiás!” Ekkor Jézus a lelkükre kötötte, hogy ne szóljanak erről senkinek. Ezután arra kezdte tanítani őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, a vének, a főpapok és az írástudók elvetik, megölik, de harmadnapra feltámad. Ezt egészen nyíltan megmondta. Erre Péter félrevonta és szemrehányást tett nekik. De ő hátrafordult, ránézett tanítványaira, és így korholta Pétert: „Távozz tőlem, sátán, mert nem Isten szándéka szerint gondolkodsz, hanem emberi módon.” Majd összehívta a népet és tanítványait, s így szólt hozzájuk: „Ha valaki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét, és kövessen. Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, de aki elveszíti életét értem és az evangéliumért, megmenti azt.” Mk 8, 27-35 ... http://ulrichblog.wordpress.com/2015/09/11/evkozi-24-vasarnap-b-ev-2015 |
|
|
Rendes Kis |
|
Akkor lassan megint eláshatjuk harangjainkat: „A politikai korrektség nap mint nap kiveti ökológiai vemhét is. Napirenden: az emberi életérdek semmibevétele. Ökológiai mentőakciók ürügyén, a szúnyogtól a szitakötőig, a pocoktól a bóbitás nanduig, a namíbiai lajhártól a lantfarkú nünükéig – az állatvilág >>jogainak<< kiharcolása az emberi életérdek rovására a csimpánzok >>emberi jogaiért<< folytatott kereszteshadjárat után a keszegjáró rákok, félszegúszó halak és osztrigák >>jogaiért<< folytatott nemes megmozdulások stb., stb. A végére hagytam, jóllehet elégszer szóba hoztam már egyebütt. Az ön- és közveszélyes, elvakult, fundamentalista iszlám párosítása a tömegirtó fegyverekkel, idegbénító antrax- és baktériumrakétákkal amihez képest a harikrisnázás ártalmatlan ámolygás csupán, mert ez édes-mindnyájunkat fenyegeti: a kiüresedő/elbaromiasodó – Afrika dobjaira, a New York-i néger spirituálé tam-tamjaira vonagló, minden szuperprimitív kultuszra fogékony fiatalok körében kardcsapás nélkül hódító, ozmózissal terjedő iszlám a zsidókereszténység plasztik díszleteibe kétségbeesetten csimpaszkodó, dúsgazdag, de már politikai korrektséggel fertőzött egyházak mögött a szekuláris nyugati világ veszélyt-felfogni-képtelen, szibarita tömegei és teddide-teddoda vezetői jóformán gyanútlan, katatóniás szemlélői a fejleményeknek – mintha nem is velük történne, s nem róluk volna szó. Valamennyien a mában, a mának élnek, és még csak fel sem ködlik elméjükben a Latrocinium Magnumnak – az istenuralomnak modern, másodfelöntéses veszedelme, ami az iszlám elfogadásával jár, és a hódoltság előfeltétele.”
(Határ Győző: Szentföld a Föld) ... www.facebook.com/attila.botar.1?fref=nf |
|
|
Rendes Kis |
|
Sajnos, nem is én voltam, pedig büszke volnék rá, ha én lettem volna |
|
menta |
|
nem rossz (nem én voltam, pedig a jelző alapján lehettem volna) |
|
Rendes Kis |
|
Egy alábecsült szellemi képességű honfitársunk alkotta meg az "unitus" szó magyar alakját: "egyformátus" ! |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Visszaadta kitüntetését a bíboros
A legmagasabb kanadai kitüntetés, az Order of Canada visszaadásával Jean-Claude Turcotte bíboros tiltakozását fejezi ki, amiért a rendjelet Henry Morgentalernek is odaítélték. Morgentaler évtizedek óta az abortusz legalizálásáért folyó harc vezéralakja. A 72 éves Turcotte bíboros – akit a szegények körében végzett példaadó tevékenységéért tüntettek ki az Order of Canada rendjellel 1996-ban – szeptember 11-i nyilatkozatában elmondta: állásfoglalása személyes meggyőződéséből fakad, amely szerint az életet a fogantatástól a halálig tiszteletben kell tartani. Morgentaler 85 éves lengyel származású holokauszt-túlélő, aki a háború után Montreálba emigrált, ahol 1969-ben nyitotta meg első abortuszklinikáját. Több ezer abortuszt végzett, akkor még illegálisan, amiért több hónapot töltött börtönben. A magas kitüntetésre idén júliusban a „nőkért végzett szolgálatáért, valamint és a humanizmus és a polgári jogok területén vállalt vezető szerepéért" jelölte a független Order of Canada bizottság – írja a CBCNews. Morgentaler jelölése óta Turcotte bíboroson kívül öten adták vissza Order of Canada kitüntetésüket: két ma is élő kitüntetett, valamint három elhunyt kitüntetett családja, illetve az általuk alapított alapítványok. ... http://magyarkurir.hu/hirek/montreali-biboros-ersek-visszaadja-magas-allami-k ... |
|
Rendes Kis |
|
A Hirosimára ledobott atombomba 70. évfordulója II. János Pál 1981-ben elhangzott hirosimai felhívása után a helyi katolikus egyház augusztus 6-15. közöttre 10 napos imakezdeményezést hirdetett, amelyet a békének szentelnek minden évben. Idén a háború befejezésének 70. évfordulójára emlékeznek. Augusztus 5-én a hirosimai székesegyházban katolikus és anglikán püspökök gyűltek össze imádkozni. ... http://hu.radiovaticana.va/news/2015/08/06/a_hirosim%C3%A1ra__ledobott_atombo ... |
|
menta |
|
Még egy könyv kezdeténél: a kezdet, eredet: Lukács 1,1 οἱ ἀπ᾽ ἀρχῆς αὐτόπται καὶ ὑπηρέται γενόμενοι τοῦ λόγου akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az Igének Határozott névelővel csak Jézus Krisztusra vonatkoztatva jelenik meg: A Kezdet ἐγὼ *τὸ Ἄλφα καὶ τὸ Ὦ, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος. Én vagyok az alfa és az ómega, a kezdet és a vég.
|
|
menta |
|
Talán minden csak "kezdetében, eredetében" érthető.. Ha nem úgy ismerem meg, egy múlt-tudatú emlékezés lesz, nem jelen idejű -'itt és most' - megismerés.. Három könyv kezdődik a Szentírásban ezzel a szóval: en arché Ἐν ἀρχῇ [Gen (Börésit),Jn,1Jn] Kezdetében, eredetében - ez nem időhatározó. Mód? Állapot? Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος Kezdetében/eredetében a Logosz
Valójában, ha olvasunk/hallunk egy szöveget - az értéshez, a világosságához, a forma nélkülihez, az értelméhez - a Logoszhoz- fellépünk és visszatérünk a formához. Beszédünkkor - a sajátos emberi lényegünknél, istengyermeki mivoltunk fényes bizonyítékaként, szakadatlanul zajlik ez a tudatmozgás, így értjük meg egymást, a Logosz erejéből, a világ világosságából. De jól érzékelhető ez a tudati mozgás fordításnál is. Van a mondat. Elolvasom. 'Fellépek' a forma fölöttihez és 'lehozom' egy másik formában.
Hogy megértsük egymást, ehhez segítsen bennünket Isten. |
|
|
|