Téma: Pilisi Lovagrend |
|
R.András |
|
Aldous Huxley: Szép új világ Az emberek tudatában Orwell 1984-e a diktatórikus utópiák alfája és omegája. Ezt valószínűleg azért gondolják olyan sokan így, mert nem olvastak más utópisztikus könyveket (megértem, hogy a „84” után miért nem volt kedvük hozzá). Az utópiákat nem az 1948-ban írt „84” kezdi el és zárja le. Még jóval előtte, 1932-ben Aldous Huxley megírta a Szép új világot, aminek az első fele már sokkal elborultabb, mint a „84” egésze. Ez persze nem vesz el az Orwell könyv erényeiből. ... http://eszirat.eszi.hu/?p=557 |
|
R.András |
|
„... a tradicionálisnak nevezett vallások, bölcseletek, kultúrák a világi meg-nem-elégedést negatív színben láttatják, a társadalmi, anyagi, szociális elégedetlenséget hangsúlyozottan értéktelen gátló tényezőnek tekintik. Ezzel szemben létezik egy tradicionális értelemben is komolyan veendő elégedetlenség, amely az ember létrendi, spirituális helyzetével áll össze- függésben. Ha ez a spirituális elégedetlenség, tulajdonképpeni »hiányérzet« nem létezne, nem lenne szükség vallásokra.”
Stamler Ábel: A „soha-meg-nem-elégedés”. Gondolatok Eric Voegelin kapcsán Magyar Hüperión, 6. évfolyam 2. szám ... www.facebook.com/MagyarHuperion/photos/a.552862348082929/2020520477983768/?ty ... |
|
gajo |
|
Megyek keresek egy hivatásost, 20%-ra lealkudom! |
|
R.András |
|
Hú, ez nagy ötlet ! Megtennéd, hogy kitöltöd ? ... ... Nekem nincs pályázatírói rutinom !
|
|
|
R.András |
|
Egy alkalommal Jézus nagy tömeget látott maga előtt. Megesett a szíve az embereken, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért sok mindenre kezdte őket tanítani. Későre járt már az idő, amikor odaléptek hozzá tanítványai, és figyelmeztették: „A vidék elhagyatott, az idő is eljárt. Bocsásd el őket, hogy a környékbeli tanyákra és falvakba mehessenek, és ennivalót vegyenek maguknak!” Jézus azonban így válaszolt: „Ti adjatok nekik enni!” ... www.facebook.com/stephanus.hu/photos/a.183025355118532/2014527408634975/?type ... |
|
|
R.András |
|
Szeretteim! Ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentől vannak-e, mert sok hamis próféta áradt ki a világba. Erről ismerhetjük meg Isten Lelkét: Minden lélek, amely vallja, hogy Jézus Krisztus testben eljött, Istentől van. És minden lélek, amely nem vallja Jézust, nem Istentől van. Az Antikrisztusé az, akiről hallottátok, hogy eljön, és már most a világban van. Ti Istentől vagytok, fiacskáim, azokat pedig legyőztétek, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van. Ők ebből a világból valók, azért erről a világról beszélnek, és a világ hallgat rájuk. Mi Istentől vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk; aki nincs Istentől, nem hallgat ránk. Erről ismerjük meg az igazság Lelkét és a tévelygés lelkét. 1Jn 4,1–6 ... www.facebook.com/stephanus.hu/photos/a.183025355118532/2013208452100204/?type ... |
|
pandala |
|
Nemá', hisz' ott van egy golf-pálya is!! .... :-D |
|
gajo |
|
Én egy kakast látok..., meg valami nagy-nagy szegénységet... |
|
pandala |
|
Nekem olyannak tűnik ez a kép, mint amikor a GoogleMaps-on átkapcsolok "Műhold"-nézetbe ..
|
|
R.András |
|
Szegény Eric John Smith ... Remélem, Giovanni Martino Spanzottinak van igaza ! |
|
gajo |
|
Eric John Smith: Pieta
Figyeld meg Jézus szemét, ahogy belezuhant a huszadik századi szecskavágóban!!
|
|
|
R.András |
|
"Amikor az ember már nem veszi természetesnek a létét, hanem meglátja benne annak misztikusságát, ott kezdődik a gondolat."
Albert Schweitzer
|
|
|
gajo |
|
"Vagy vess el minden elvet" |
|
|
|
pandala |
|
Továbbfejlesztése: "Fogjuk meg, s vigyétek!!" |
|
|
R.András |
|
Úgy tudom, Mohamed reformátornak indult. Azt gondolta, hogy a zsidók és a keresztények is sok igaz kinyilatkoztatást megkaptak Allahtól, de nem mindent. Ő volt az, aki felrakta az i-re a pontot. Eredeti terve szerint a követőinek Jeruzsálem felé fordulva kellett volna imádkozniuk. Menet közben, mikor tapasztalta, hogy a zsidók nem fogadják el őt igaz prófétának, változtatta meg, hogy Mekka felé kell imádkozni. |
|
pandala |
|
Nade, ezt az egészet Allahról, praktice, Mohamed találta ki, nem?
|
|
R.András |
|
Noé próféta (béke legyen vele) és az özönvíz tanulságos története 2011-01-07
Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklatának összefoglalója
Ádám és Noé (béke legyen velük) között tíz évszázad telt el, mialatt az emberek az egyistenhitet követték. Ezután olyan dolgok történtek melyek a bálványimádáshoz vezettek. A magasságos Allah így szólt a Koránban:
Idézet: „és azt mondták: Ne hagyjátok el az isteneiteket! És ne hagyjátok el Vadd-ot, se Szuá-t, se Jagúsz-ot, Jaúk-ot és Naszr-ot!” (Korán 71: 23)
Ők kegyes életű, hithű emberek voltak, azonban amikor meghaltak, akkor a sátán arra vette rá az embereket, hogy szobrokat faragjanak róluk, hogy emlékezzenek rájuk. Először ugyan nem borultak le a szobrok előtt, de a későbbi generációk már közvetítő istenségeknek tekintették őket, és imádattal fordultak szobraik felé. Ezzel a földön romlás kezdett uralkodni. A Mindenható Allah elküldte Noét (béke legyen vele) az embereknek, hogy egyedül Allahot imádják:
Idézet: „Azt mondta: Ó népem! Én a ti nyilvánvaló intőtök vagyok [azzal] hogy szolgáljátok Allahot, féljétek őt és engedelmeskedjetek nekem, akkor megbocsát nektek bűneitekből…” (Korán 71: 2-4).
Népe azonban nem követte, sőt bántani kezdték:
Idézet: „Az ő népéből az előkelők azt mondták: „Bizony, mi úgy látjuk, te nyilvánvaló tévelygésben vagy”. Azt mondta „Ó népem! Távol áll tőlem a tévelygés, ellenkezőleg, küldött vagyok én a teremtmények Urától. Átadom nektek Uram üzeneteit, őszinte tanácsot adok nektek, és olyan dolgokat tudok Allahtól, amiket ti nem tudtok” (Korán 7: 60-62)
... http://iszlam.com/predikaciok/2011/item/1902-noe-profeta-beke-legyen-vele-es- ... |
|
R.András |
|
A természet emlékszik arra, amit az emberek elfelejtettek, hogy minden ciklusnak vissza kell térnie a nyugalomhoz, a csendhez, a sötéthez. Ez lesz az év leghosszabb éjszakája az északi féltekén. Ez a reflexió, a befele fordulás, a felülvizsgálat ideje. Minden belégzéshez kilégzésre, minden külső törekvéshez belső elmélyülésre van szükség. Visszatérésre a forráshoz, a középponthoz, ahonnan minden újra elkezdődik. A halálból születik az élet és a legsötétebb éjszakából hasad az új hajnal. Használjuk ki ezt a lehetőséget arra, hogy az elme zűrzavarát elcsendesítve eljussunk a nyugvópontra, hogy ott elültethessünk egy új magot, hogy megágyazzunk a jövőnek. A jövő év a megnyilvánulás, a változás és a megújulás éve lesz. Hogy mit hozunk ki belőle, rajtunk múlik. https://www.facebook.com/events/338282400084608/ ... www.facebook.com/groups/1218637858150781/permalink/2367990426548846/
Kommentár: Vannak ciklusok. Az élet-halál NEM ciklus. Az élet nem a halálból, hanem egy másik életből lesz. |
|
|