Téma: Marx Károly prófétai habilitációja |
|
Rendes Kis |
|
Ez új volna ? Épp az imént mondtad, hogy ezt már Besenyő m.v. filozófus úr is kinyilatkozta. |
|
mpd |
|
Őszintén szólva, meglehetősen homályos nekem ez a Te eredetmítoszod. Eddig megszoktuk, hogy vagy kreacionista egy ilyen elmélet, vagy nagybummista (annak összes változatát ideértve). De ez a Tied, ez valami új, fura elmélet, amit nemigen lehet hova tenni. |
|
Rendes Kis |
|
Az igazság a bolondok elől sincs elrejtve. |
|
mpd |
|
...és az már nem semmi!!
(ezzel a kiegészítéssel szórul-szóra Besenyő M.I.V. István) |
|
Rendes Kis |
|
Olyan nem volt, hogy Nemlét. A Lét örök. Ez csak a Semmi létezését cáfolja. Dehát az nem is létezhet, mert akkor már Valami volna. |
|
Rendes Kis |
|
Miért bűn az, ha valaki járatos a közgazdaságtanban ? Jézus nem tartotta rangján alulinak, hogy foglalkozzék a kérdéssel. Életében egyetlen egyszer ragadtatta magát erőszakos cselekedetre, amikor a kufárokat kihajtotta a templomból. És a tanítványainak is nagyon pontos útmutatást adott. A maga radikális és fekete-fehér módján teljes vagyontalanságot írt elő nekik. Igaz, ezt a maga szelíd módján nem parancsba, hanem csak tanácsba foglalta. Ha követni akarsz, akkor add el a vagyonodat és oszd szét a szegényeknek. De ebben vídia keménységgel benne van, hogy ha nem adod el a vagyonodat, akkor nem lehetsz tanítvány. Ennek a követelménynek csak a szerzetesek felelnek meg. A szerzeteseken kívül a többi ú.n. keresztény ember nem tudom mi alapján nevezi magát kereszténynek. |
|
mpd |
|
Akkor nem is volt teremtés? Nabakker, téged mégiscsak megégetnek előbb-utóbb, mégpedig ökumenikus szertartás keretében. |
|
Rendes Kis |
|
Saját magát is teremtenie kellett volna, ha a Létnek volna kezdete, de nincsen, mert örök. |
|
mpd |
|
Idézet: Az Univerzum a mindenség. Minden BENNE van, KÍVÜLE nincs semmi.
Akkor viszont NEM LÉTEZHET(ETT) TEREMTŐ. Mert akkor saját magát is teremtenie kellett volna. q.e.d. |
|
Rendes Kis |
|
Az Univerzum szót nem én találtam ki. De pontosan ismerem a jelentését: minden benne van, rajta kívül nincs semmi. Még semmi sem. Szerintem sem én vagyok Isten. Ismerem a Multiverzum elméletet, tréfás kedvű fizikusok egy tér-idő pukkot neveznek univerzumnak, jó vicc. A "minden"-t már nem kell definiálni, azt már távoli eleink megtették. |
|
Felkesz Deneverr |
|
A Semmi az egy és oszthatatlan!! És annak az ágán ücsörög J.A. szíve... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Tévedés. Először is azért, mert nem te találtad ki a szót. Másodszor, szerintem nem te vagy Isten. Harmadszor, néz körül a Multiverzum elmélettel kapcsolatban... Negyedszer, te beleérthetsz ugyan "mindent", de akkor hozzá kell tenned, hogy te valami másra gondolsz... plusz, definiálnod kellene a "minden"-t is
|
|
Rendes Kis |
|
De, pontosan tudjuk, hogy mit értünk bele: mindent. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Ez falsch. Az "Univerzum" az csak egy az ember által kreált szó. Nem is tudja, hogy pontosan mit is ért bele... Na meg, időnként arról is elmélkednek, hogy talán több is van belőle ... |
|
Rendes Kis |
|
Ez biztosan falsch. Nincs külső. Az Univerzum a mindenség. Minden BENNE van, KÍVÜLE nincs semmi. Még semmi sem. |
|
mpd |
|
Ez a kiindulás. Egy külső teremtő nem különböztethető meg mondjuk egy csillagközi laboránstól, aki véletlenül előidézett egy Bumm!-ot. De a Külső Teremtő ugyanígy lehet maga a Véletlen, a Statisztikai Véletlen persze, amikor a Semmi egyszercsak két részre bomlik, de a kezdeti feltételek nem jók, ezért rögtön semmivé is válik az egész miskulancia. Aztán újra, asse marad meg. És egyszercsak a megfelelő feltételekkel beindul egy véletlen fodrozódással. Oszt jónapot.
|
|
Rendes Kis |
|
Nem is szóltál, hogy mikor mentél át kreacionistába ?! |
|
mpd |
|
Falsch. A recept már a 0.000000 másodpercben megvolt. Éppen ezért KÜLSŐ a teremtés. A recept nem az ősrobbanással jött létre, azt előre adták meg. |
|
Rendes Kis |
|
Valóban, az én receptem alapján nem könnyű hidrogént gyártani. Mondjuk, ilyen őslevest még annyira sem könnyű kotyvasztani. De (a létezés bizonyítja a lehetőséget): valakinek 1x már sikerült, mert a környékünkön 10^23/cm^3 mennyiségben kavarognak hidrogénok. Ha igaz, ezek az őslötty fölpukkanásának első 1/1000-ed mp-e után keletkeztek. Vagyis, az első 1/1000-ed mp-ben ezek még nem voltak. De a recept, hogy hogyan kell hidrogént készíteni, már akkor is megvolt. Vagyis, a hidrogén ideája előbb volt, mint a hidrogén. |
|
mpd |
|
Ez így semmi. Így nem lehet hidrogént csinálni. Végy egy nagy semmit, és érd el, hogy anyagra és antianyagra essen szét, nagy robbanás keretében. Ha szerencséd van, nem egyenletesen oszlik el a térben, és ott, ahová több anyag jutott mint antianyag, majd lesz hidrogén, ha az alap-paramétereket jól adtad meg. De ez KÜLSő teremtést feltételez, és így a Teremtő nem része az általa alkotott világnak. Ebből következően a teremtett világban csak matéria lesz. A Bibliában a teremtés kapcsán van-e szó róla, hogy ideát is teremtett az Úr? |
|
Rendes Kis |
|
Az idea nem lélek, hanem eszme. Más néven recept. Hogyan kell hidrogént készíteni ? Végy egy protont. Adj hozzá egy elektront. Addig rázd, amíg az elektron elkezd a proton körül keringeni. Hidegen tálald. Évmilliárdokig eláll. Akarommondani elpörög. |
|
mpd |
|
Szóval a hidrogénnek is van lelke? Ne keverjük a dolgokat, a hidrogén neve, leírása meg effélék nagyon messze esnek a hidrogén ideájától. |
|
Rendes Kis |
|
Node: matéria létezik-e idea nélkül ? A hidrogénnek is van ideája ! |
|
mpd |
|
Idea nem létezik matéria nélkül. Ha most nem a szokásos csontot rágjuk, miszerint mi volt előbb, hanem csak arra koncentrálunk, hogy bármiféle idea a hidrogéngázzal együtt illanna szerteszét a világűrbe, ha nem lenne a felfogására alkalmas KÉSZÜLÉK. Ami persze lehet élőlény is, de mindenképpen anyagi valami. Nem hiszem, hogy bárki elmenne odáig a hülyeségben, hogy egyik idea a másikat egy harmadik idea segítségével érzékeli. |
|
Rendes Kis |
|
Hát igen: az idea, mint a vídia. Igen, a gótika ! Igen - az idea volt az erősebb, a kő néha már nem bírta. Mi szeretjük a követ, de ő nem szeret minket. Ez a Nagy Aszimmetria ! A Lét két oldala: idea és matéria. Melyik az Atya ? |
|
|