Téma: Pilisi Lovagrend |
|
|
|
pandala |
|
Továbbfejlesztése: "Fogjuk meg, s vigyétek!!" |
|
|
R.András |
|
Úgy tudom, Mohamed reformátornak indult. Azt gondolta, hogy a zsidók és a keresztények is sok igaz kinyilatkoztatást megkaptak Allahtól, de nem mindent. Ő volt az, aki felrakta az i-re a pontot. Eredeti terve szerint a követőinek Jeruzsálem felé fordulva kellett volna imádkozniuk. Menet közben, mikor tapasztalta, hogy a zsidók nem fogadják el őt igaz prófétának, változtatta meg, hogy Mekka felé kell imádkozni. |
|
pandala |
|
Nade, ezt az egészet Allahról, praktice, Mohamed találta ki, nem?
|
|
R.András |
|
Noé próféta (béke legyen vele) és az özönvíz tanulságos története 2011-01-07
Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklatának összefoglalója
Ádám és Noé (béke legyen velük) között tíz évszázad telt el, mialatt az emberek az egyistenhitet követték. Ezután olyan dolgok történtek melyek a bálványimádáshoz vezettek. A magasságos Allah így szólt a Koránban:
Idézet: „és azt mondták: Ne hagyjátok el az isteneiteket! És ne hagyjátok el Vadd-ot, se Szuá-t, se Jagúsz-ot, Jaúk-ot és Naszr-ot!” (Korán 71: 23)
Ők kegyes életű, hithű emberek voltak, azonban amikor meghaltak, akkor a sátán arra vette rá az embereket, hogy szobrokat faragjanak róluk, hogy emlékezzenek rájuk. Először ugyan nem borultak le a szobrok előtt, de a későbbi generációk már közvetítő istenségeknek tekintették őket, és imádattal fordultak szobraik felé. Ezzel a földön romlás kezdett uralkodni. A Mindenható Allah elküldte Noét (béke legyen vele) az embereknek, hogy egyedül Allahot imádják:
Idézet: „Azt mondta: Ó népem! Én a ti nyilvánvaló intőtök vagyok [azzal] hogy szolgáljátok Allahot, féljétek őt és engedelmeskedjetek nekem, akkor megbocsát nektek bűneitekből…” (Korán 71: 2-4).
Népe azonban nem követte, sőt bántani kezdték:
Idézet: „Az ő népéből az előkelők azt mondták: „Bizony, mi úgy látjuk, te nyilvánvaló tévelygésben vagy”. Azt mondta „Ó népem! Távol áll tőlem a tévelygés, ellenkezőleg, küldött vagyok én a teremtmények Urától. Átadom nektek Uram üzeneteit, őszinte tanácsot adok nektek, és olyan dolgokat tudok Allahtól, amiket ti nem tudtok” (Korán 7: 60-62)
... http://iszlam.com/predikaciok/2011/item/1902-noe-profeta-beke-legyen-vele-es- ... |
|
R.András |
|
A természet emlékszik arra, amit az emberek elfelejtettek, hogy minden ciklusnak vissza kell térnie a nyugalomhoz, a csendhez, a sötéthez. Ez lesz az év leghosszabb éjszakája az északi féltekén. Ez a reflexió, a befele fordulás, a felülvizsgálat ideje. Minden belégzéshez kilégzésre, minden külső törekvéshez belső elmélyülésre van szükség. Visszatérésre a forráshoz, a középponthoz, ahonnan minden újra elkezdődik. A halálból születik az élet és a legsötétebb éjszakából hasad az új hajnal. Használjuk ki ezt a lehetőséget arra, hogy az elme zűrzavarát elcsendesítve eljussunk a nyugvópontra, hogy ott elültethessünk egy új magot, hogy megágyazzunk a jövőnek. A jövő év a megnyilvánulás, a változás és a megújulás éve lesz. Hogy mit hozunk ki belőle, rajtunk múlik. https://www.facebook.com/events/338282400084608/ ... www.facebook.com/groups/1218637858150781/permalink/2367990426548846/
Kommentár: Vannak ciklusok. Az élet-halál NEM ciklus. Az élet nem a halálból, hanem egy másik életből lesz. |
|
pandala |
|
én is szívesen ülnék tort ....
|
|
|
gajo |
|
Háát, igen. Kedveském fordul R.K.-hoz, nem csak sóhajtozni, hanem egy kicsit segíteni is kell! |
|
|
R.András |
|
Compassion and the Need for Universal Responsibility - His Holiness the Dalai Lama delivers the Silver Lecture on "Compassion and the Need for Universal Responsibility" to students and staff at Guru Nanak College of Arts, Science & Commerce in Mumbai, India as part of the college's 25th Anniversary Celebration on December 12, 2018. After his talk, His Holiness answers questions from the audience. ... www.facebook.com/DalaiLama/videos/191993411754858/?__xts__%5B0%5D=68.ARCoULSM ... |
|
|
|
R.András |
|
Mai állapot szerint ez a választék: - Jó megoldás nincsen. - Kevésbé rossz megoldás, hogy valakiket érdekeltté teszünk a megoldásban. - Rosszabb megoldás, hogy kényszert alkalmazunk. - Legrosszabb, ha jó megoldásról ábrándozunk, és nem teszünk semmit.
Lesz jó megoldás: elkészítem az öregedés elleni szert, attól mindenki megvilágosodik, kitör a világbéke, a hajléktalanok is önként, dalolva elhagyják a rossz szokásaikat és beköltöznek a szállóra ! |
|
|
|
|
|
pandala |
|
( MOST sem mondtál semmi érdemlegeset, hanem inkább kiszúrtál néhány szótot, s csak arra ""reagálsz"", oszt annyi .. Hatékony troll megoldás! )
|
|
pandala |
|
Sajnos nem. Sosem arra válaszolsz amit mondok. MINDIG inkább mellé beszélsz. Pedig, ha hiba van abban, akkor én várnám h rámutassál, de nem, csak hajtogatod a hüjjeségeidet.
|
|
dejszen |
|
Szóval..., az eszes lehet aljas de buta nem, az erős meg lehet aljas is és buta is.
|
|
R.András |
|
Kommentár: alighanem át kell értelmeznünk a "lovagiasság" fogalmát ... |
|
|