Téma: Minden a halálról. Végállomás vagy átszállás? |
|
rintintin |
|
A könyvolvasás szelid-türelmes mivolta TÁRSAM amióta élek.Mindég szerettem s szeretem ma is a könyveket: a könyvtárak "szagát", csendes-pisszegő hangulatát.Emlékszem, életem első, könyvtárból kikölcsönzott könyve Hugo: A Notre Dame toronyőre volt.Megrendítő olvasmányélménye volt ugyan egy kamasznak e könyv, de EZ A MŰ nekem médsem az irodalmi megrendülésről és katarzisről szólt elsősorban, hanem "A" könyvtár megszeretéséről.Emlékszem ősz volt, koraeste és szombat.És én elmentem egy könyvtárba, ahol emberek, többnyire fiatalok olvastak a neonfényes csendben.Sokan.A kinti sötét-szeles hidegből jólesett a könyvtár fényes melegébe' bejönni s az olvasóterembe' látni a sok csendes, elmélyülten olvasó embert: férfit és nőt. Mikor Pesten Műegyetemista voltam, nagyon szerettem a Műegyetem könyvtárát is, bár oda főleg vizsgaidőszakban jártam főleg.Nagyon jó ezeknek a helyeknek a "LÉGKÖRE"--például Debrecenben az akkori Kossuth Lajos Tudományegyetem könyvtáráé és annak olvasóterméé, melyet különösen nagyon megszerettem--egy bizonyos, személyes ok folytán.Emlékszem, ott sok akkori jeles debreceni irodalmár--költő, esszéista, bölcsész--sertepertélt majd' mindég az egyetemi könyvtár termeiben, s környékén--a gyönyörű debreceni egyetemi Aulában s a folyosókon. Jó hely a konyvtár, megnyugtató "eszköz" maga a könyv, s jóhangulatú dolog a könyvekkel való mindennémű és rangú "foglalatoskodás". |
|
|
rintintin |
|
Nem győzök hálát adni a Mindenható Istennek--és Szent és Apostoli Római Katolikus Anyaszentegyházamnak--hogy környezetemnek s nekem NINCS SZÜKSÉGÜNK(!) ilyen "hamvasbélaizmusra". Sem éltünkben sem halálunkban nincs.Noha e földi Világban szórakoztatónak valóban szórakoztató s olykor vicces is ez a hamvasizmus--s nem is "olcsó" és nem is felszines, ez elismerhető. |
|
|
tiszavirág |
|
Hányan nem tudják, hogy milyen fontos, hogy az ember nevét hogy kell pontosan írni! Az én nevemben is van olyan, hogy a hatóságoknál hogy így, hogy úgy írták és emiatt számtalan problémám volt, pláne most az elektronikus ügyintézésnél, egy téves betű és máris nem találnak a rendszerben. Szendrey Júlia tudatlanságának köszönhetjük például, hogy ma Magyarországon a kokárdát nem az előírásnak megfelelően kötjük. Szegény biztosan látta, hogy az olasz Garibaldinak milyen volt a kokárdája, és azt hitte a kis tudatlan, hogy ugyanúgy kell a magyart is kötni, pedig éppen fordítva. |
|
jojoba |
|
Hamisítanak itt mindent ezerrel.... |
|
|
|
|
jojoba |
|
Petőfi Sándor
VÉRMEZŐ ..................................
Martinovics apát, Hajnóczi, Zsigrai, Laczkovics és a szép ifju Szentmarjai, Ezek és több mások összeszövetkeznek, Széttörni rabláncát a magyar nemzetnek; Összeszövetkeztek élet és halálra, Szabadságot hozni a magyar hazára, A magyar hazának elnyomott népére, Az elnyomott népnek sohajtó lelkére.
...................................
1848 |
|
|
|
jojoba |
|
Látod, már ők is rosszul tudták. |
|
|
jojoba |
|
Idézet: HAJNÓCZY JÓZSEF a Martinovics féle összeeskövés tagjaként kivégzett magyar úr.
Hajnóczi József
Idézet: Hajnóczy Péter és valószínűleg ...
Hajnóczi Péter építész... |
|
rintintin |
|
1.) HAJNÓCZY JÓZSEF a Martinovics féle összeeskövés tagjaként kivégzett magyar úr. 2.) Hajnóczy Károly: nem tudom, hogy kicsoda. 3.) Hajnóczy Péter és valószínűleg a Vele azonos Dr.Hajnóczy Péter kiváló kortárs magyar író, egyetemi docens...volt.Eltávozott körünkből vagy 10 éve. 4.) Hajnóczy Rózsa: Germanus Gyula magyar orientológus 4.sz. felesége, író, legismertebb műve a "Bengáli tűz". 5.) Hajnóczy Csilla matematikus.Az UVATERV-nél dolgozott...anno. Egyébiránt az egész Hajnóczy familia felvidéki, szepességi, sáros-megyei és részben gömöri--jelenleg is élnek Lőcsén Hajnóczy-k. |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Belőlem rossz halott lesz, mert utálom a sötétet és a hideget ! |
|
|
hümér |
|
Álmodjál kérészekről, amint keresztkembe húznak, mint a vadlibák...
|
|
Rendes Kis |
|
Látom már, kell álmodnom valami ütőset ! |
|
mpd |
|
Még ennél is kacifántosabb. |
|
Rendes Kis |
|