05:35:10
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Hit, Tudomány
Téma: Rendkívüli szinódus a Vatikánban
... Elejére 1. lap 
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 11:40 | Sorszám: 34
?
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 11:06 | Sorszám: 33
Ilyesvalamire gondolok:
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 11:05 | Sorszám: 32
Keresztkém bácsi amint prófétaként prédikál!
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 10:21 | Sorszám: 31
Eddig azt hittem, hogy ez Segesdi György "Gondolkodó"-ja, de lehet hogy tévedtem !
Hogy ne lehetne lecserélni !
Mi legyen helyette ?
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 10:20 | Sorszám: 30
Noch dazu !
fokos
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 10:17 | Sorszám: 29
Bocs Rendes bácsi de most ébredtem rá, hogy a téma főfotója egy urukháj orkra emlékeztet. Lehet, hogy ő néger Hégelben, nem lehetne lecserélni?
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 10:15 | Sorszám: 28
És még Munkácsy is megföstötte.
fokos
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 10:09 | Sorszám: 27
Az Egyház a klérus és a hívek közössége. Ezt a klérus és a hívek is hajlamosak elfelejteni. Pap nélkül nincs mise, hívek nélkül nincs mise. A hierarchia fontos részét képezi az Egyházról elképzelt felfogásunknak, de a Pápa csalhatatlansága hit és erkölcs dolgában nem egyenlő a klérussal. Pláne nem az Egyházzal.
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 10:08 | Sorszám: 26
Hát ezaz, és így pechjére belekeveredett és most benne van a Credoban és önálló
tenorszólam a Passióban !
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 09:41 | Sorszám: 25
Nemigen tehette meg, hogy ne keveredjen bele, mert lázadás tört volna ki és abba ő is belebukik. meg hát, őszintén, mit érdekelte őt a zsidók házi purparléja. Gondolom, minden hétre jutott egy ilyen, miből szúrhatta volna ki, hogy ez most komolyabb.
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 09:30 | Sorszám: 24
Pilátus felesége is szerette volna őt meggyőzni arról, hogy ne keveredjék bele
ebbe az ügybe, de hiába.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 09:25 | Sorszám: 23
OFF:
Pilátust kár ebbe belekeverni szvsz
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 08:23 | Sorszám: 22
Azért sületlenség, amit mondani tetszik, hogy az Egyházzal nem lehet vitatkozni, mert
az Egyház önmagával is vitatkozik. Én sem kívülről vitatkozom az Egyházzal, hanem
belülről, hiszen ez a szent és csalhatatlan és megkérdőjelezhetetlen Egyház engem a
keresztség útján a tagjai közé felvett, amitől a mi csalhatatlan és bírálhatatlan
Egyházunk vitathatatlan tanítása szerint a Szentlélek olyan eltörölhetetlen pecséttel
megjelölt engem, amit ha akarnék, sem tudnék magamról levakarni.
Az Egyházban nem egyszerűen vita: hatalmas törésvonal van. Egyfelől van a hatalmas,
ítélkező, formális, pilátusi főpapság és az őket vakon követő, nemgondolkodó, nemérző,
betű szerint hívő nyáj, másfelől van a Jézushoz hű, alázatos (az igaz Isten iránt
alázatos, a farizeusi főpapsággal szelíden dacos) közpapság* és élő hitű nyáj, akik
csöndben asztalfiókba lökik a szinódusi határozatokat és a saját fejükre és szívükre
hallgatva követik Jézust, az Urat.
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 05:17 | Sorszám: 21
AZ EGYHÁZNAK IGENIS FELADATA HOGY "TURKÁLJON A HÁLÓSZOBÁMBAN" ÉS EGYÁLALÁN: FELADATA, HOGY MINDEN EMBERI ÜGYEMBEN "TURKÁLJON"!ÉS EGYÁLTALÁN: ÉN A PORSZEM(!)--A BUTA TÖKFEJEMMEL-- NEM IRHATOM ELŐ AZT, HOGY MI IS AZ EGYHÁZ FELADATA!
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 05:09 | Sorszám: 20
Lényeg.A Szent és Apostoli Anyaszentegyház BIRÁLHATALAN!
Ezért az Ön bárminő megállapitásai CSAK TÉVESEK LEHETNEK az Egyház 'fölött!
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 05:04 | Sorszám: 19
Már azzal is IGENIS "ellent mond", ha ki meri jelenteni, hogy "én nem mondok ellent" mert...ez és ez és ez...van, vagy lenne--az ön okoskodása szerint.TOTÁL ÖNHITTEN ÉS ALÁZATHIÁNYOSAN--biztos igaza tudatában!
Tessék tudomásul venni: ÖN NEM TUD, és NEM IS TUDHAT SEMMIT! ÉS PERSZE ÉN SEM.
Ameddig ennyire "frechten" önhittnek és nagyképűen alázathiányosnak tetszik lenni ADDIG ÖN NEM KATOLIKUS! És addig minden amit saját gondolkodásának biztos tudatában mond: CSAK HIBÁS LEHET!AKÁR OLVASATLANÚL--AB START-- IS HIBÁS MINDEN SZAVA!!!
Az meg azután az alázathiány csúcsa, hogy expressis verbis ILYET ki mer jelenteni, hogy:
"Az Egyház hitgyakorlata mond ellent az Egyház saját tanításának." Mert 'ilyet egy igazi katolikus még akkor sem mondhatna 'ki SZENT ÉS APOSTOLI ANYASZENTEGYHÁZUNKRÓL, ha valóban "így" lenne.Ráadásul szerencsére NINCS IGY!
Porszemek vagyunk T.Uram!!! AKIK SEMMIT NEM TUDHATUNK ÉS NEM IS TUDUNK--és ráadásul NEM IS OKOSKODHATUNK oly' csacsiságokat, amiket ide tetszett skríbálni!
Ha "EZT" aaaz alapvető ALÁZATIGÉNYT nem tetszik érteni, akkor persze akár okoskodhat is, AZ LÉGVÁR, semmit nem mondó szofisztika.
Amit nem katolikusoknak persze lehet, ám igazi katolikusoknak NEM! Nagyon-nagyon NEM!
Mert mi katolikusok nem "gondolkozhatunk" csaak úgy "ukk-mukk-fukk" a saját tévesen tökéletesnek hitt logikánkkal a SZENT ÉS APOSTOLI ANYASZENTEGYHÁZ FÖLÖTT!!!
MI ostobák és buták vagyunk mind! Ön is én is egytől-egyig mind! Ha EZT és csakis ezt képtelen fölfogni--kicsinységünk és fölismert kollektiv ostobaságunk jegyében, akkor NINCS MIRŐL sem beszélnünk sem gondolkoznunk.
AKKOR CSAK ÉLVEZZE KI A SAJÁT igazának NAGYSZERŰSÉGÉT ÉS NEKÜNK KOMOLY ISTENHíVŐKNEK MEG TESSÉK BÉKÉT HAGYNI--a magunk SZENT EGYÜGYŰSÉGÉBEN! Kérem!
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 21. 21:11 | Sorszám: 18
Bocsánat, én nem mondok ellent az Egyház tanításának.
Én pontosan ugyanazt mondom, amit az Egyház: a házasság szent és felbonthatatlan.
Ennyi a tan.
Plusz még annyi gyakorlati útmutatás, hogy: a házasság szentségét a házasulandó felek
szolgáltatják ki egymásnak.
Kész, snitt.
Az Egyháznak az a feladata, hogy ezt a tanítást híven megőrizze, továbbadja nemzedékről
nemzedékre és hirdesse a szószékekről és a hittantermekben meg a jegyespárokkal folytatott
házasságra felkészítő beszélgetéseken.
Az Egyháznak NEM feladata, hogy túrkáljon a hálószobámban és megszámlálgassa, hogy a
hitvesi nyoszolyám lepedőjén vagy éppenséggel a lelkiismeretemen hány és milyen alakú folt
van és fölöttem ez alapján ítélkezzen.
Az ítélet a Mennyei Atyánál van.
Nem én mondok ellent az Egyház hitgyakorlatának.
Az Egyház hitgyakorlata mond ellent az Egyház saját tanításának.
Botrányos és égbekiáltó bűn, hogy az Egyház a legszentebb szentségét, az Eucharisztiát
fenyítőeszköznek használja a házastársak megrendszabályozásában.
hümér
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 21. 17:41 | Sorszám: 17
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 21. 16:26 | Sorszám: 16
És még egy MÓDSZERTANI "rendbetevés"!
Ön--kedves R.K.--azt szajkózza-csépeli, hogy ÖN SZERINT MINEK KELL-LENE LENNIE, AZ ÖN LOGIKÁJA SZERINT TERMÉSZETESEN--"helyesen".
Ezzel szemben ÉN AZT MONDOM: MI VAN(!) az élő eleven hitgyakorlaban a Katolikus Egyházon belül.
EZ KÉT, ÉLESEN KÜLÖNBÖZŐ DOLOG! MÁRCSAK EMIATT SEM ÉRTHETÜNK EGYET, MÉG AKKOR SEM ÉTHET-NÉÉNK, HA ÖNNEK IGAZA LENNE.ÁM RÁADÁSUL MÉG NINCS IS IGAZA.....
rintintin
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. október 21. 16:17 | Sorszám: 15
Belefáradtam."Okos enged szamár szenved"--mondtuk gyerekkorban a mondókát.Ha Önt boldogítja az ilyen kifacsart "visszavonulásom", akkor tessék hinni, írni és mondani azt amit jólesik.Én tudom: ÚGY SINCS, MERT NEM LEHET(!) ÖNNEK IGAZA!Hiszen maga a mai katoliokus EGYHÁZI DOKTRINA GYA-KOR-LA-TA és a HITGYAKORLAT IS az Ön "erősködésének" ELLENTMOND--TÉNYSZERŰEN!De én már meguntam az Önnel való "ellenemondást"--ha Önnek "ez" kell...megkapta.De hogy ez MIT ÉR? ....Ostoboság erről csépelni a szót..egyébiránt.Legalábbis szerintem NINCS IGAZA ÉS KÉSZ.És mondjon gondoljon azt amit akar!
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 21. 15:06 | Sorszám: 14
Ítélkeznek, drága keresztkem bácsi: először is összeülnek, üléseznek, törvényt hoznak.
Hogyan lehet eldönteni hogy házas vagy nem házas, házasság volt, de már elmúlt, vagy
soha nem is volt házasság.
Aztán a törvényt az illetékes egyházfi alkalmazza a Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné házas
(vagy nem is házas ?) párra és ha megfelelőnek találtatnak, kapnak az Eucharisztiából,
ha nem, akkor viszont nem !
Tökéletesen cizellált pilátusi eljárásrend.
Ez Jézus elítélése és kivégzése.
Abban igaza van, hogy az Eucharisztia nem "jár" mindenkinek.
Az Eucharisztia kegyelem, a Lélek ajándéka.
Az kapja, aki felismeri Őt a kenyértörésben.
De erről nem szinódus határoz, hanem: a Lélek.
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 21. 14:26 | Sorszám: 13
Kedves R.K. Úr! NEM ITÉLKEZNEK!
Az Eucharisztia nem HITBIZOMÁNY! "Ő" NEM "JÁR" feltétel nélkül és automatikusan mindenkinek.
Tahát: NEM TUDOM OSZTANI NÉZETÉT, de itt nem Ön vagy én vagyok a lényeges, hanem az ANYASZENTEGYHÁZ MAGA! S az Anyaszentegyház nem Önnek hanem nekem ad igazat.EZ TÉNY! Persze nem az én érdemem.
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 21. 14:06 | Sorszám: 12
Drága keresztkem bácsi: ítélkeznek.
A nem megfelelően házasodóktól megvonják az Eucharisztiát.
rintintin
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. október 21. 13:14 | Sorszám: 11
A fenti megállapitásaiban foglaltak NEM JELENTENEK ITÉLETET SEMMILYEN ÉRTELEMBEN!Legföljebb néhány, negatívumnak is(!?) minősíthető vallási intézkedést.
Ettől függetlenül Ön vélekedhet úgy ahogyan Önnek jólesik, ám vélekedésének nincs lényegi következménye.Miért?
1.) Mert az Anyaszentegyház--mint ISTENI ALKOTMÁNY(!)-- SEMMIT NEM VÁLTOZTAT FELFOGÁSÁN ÉS MEGGYŐZŐDÉSÉN az Ön vélekedésének nyomán.
2.) És a katolikus hívek--akik mellesleg integráns résszei az EGYHÁZNAK(!)-- is követni fogják a Római Szentszéki Tanitóhivatal elveit és gyakorlatát: iránymutatását--s nem az Önét vagy más "okos emberét"--mert ők tudják, ez a lépésük integráns és döntő eleme katolicizmusuknak.
3.) És még egy nagyon lényeges (katolikusok számára lényeges) dolog: az Isteni Kinyilatkoztatás a katolikus hívő számára egy 3 erű patak.Ezek:
i.) A Szentírás;
ii.)A Szenthagyomány;
iii.) A Római Szentszéki Tanítóhivatal MINDENKORI tanítás a föntiekről.
S a 3 ér egyenrangú!
Rendes Kis
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. október 21. 13:02 | Sorszám: 10
Hogy ne ítélkeznének: arról tanácskoznak a püspök atyák, hogy áldoztassák-e azokat,
akik látszólag vagy tényleg vétettek a szentségi házasság szabályai ellen.
Ráadásul, a kiszabott büntetés, az áldoztatás megvonása olyan, mintha a beteg embert
arra ítélnék, hogy nem kaphat gyógyszert.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...