Téma: Őskutatás, nyelvészet, régészet |
|
Walaki |
|
( Vagy, tán arra gondolsz, hogy szerinted a "nem finnugristák" is politikai alapon kezelik a kérdéskört? ) |
|
Walaki |
|
Mi ebben a vicces? Nem érted a "lényeget"? |
|
Walaki |
|
Amúgy, az igazi porblémo inkább azzal szokott lenni, hogy az antifinn ugristák néha annyira elvakultak, hogy amikor a finn ugristák csak és kizárólag csak a nyelvek egymásra hatásáról értekeznek, még akkor is "támadást" vélelmeznek az egyéb "rokonság" kapcsán, amikor az szóba sem kerül.... A nyelv az nemigazán genetikai!..
|
|
|
Walaki |
|
És mi köze ennek a linkelt topikhoz? Semmi. Mondom, ez itt nem nyelvi porblémo!...
|
|
gajo |
|
Leírja, hogy Eurázsia, közben nem tudja mit is jelent, láttam már ilyet... |
|
Walaki |
|
Nem, nem, hiszen nem nyelvi/nyelvtani probléma! És nem is "nemzeti-nyelv" problémo....
|
|
|
Walaki |
|
Nem azt furcsáltam, hanem azt, ahogy komolytalanul fogalmaztak, hisz' a ""finnugrok"" is eurázsiaiak!! "eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek" |
|
Walaki |
|
Igen. Az (is) Eurázsia. (Ld. még a korábbi hozzászólásomat. /a képeset/)
|
|
gajo |
|
A térkép szerint a magyarság Ázsiából származik. Az Urálon túlról!
|
|
Walaki |
|
Mondta valaki, hogy nem???
Te viszont, ezt mondtad: "A térkép szerint a magyarság nem eurázsiai," Ez viszont nem igaz! A térképed (is) rá a bizonyíték. |
|
|
Walaki |
|
Nem én kötekedek, hanem te. Nem baj, megszoktam. Pont, hogy te még mindig csak szajkózol....
(( A térkép(ed) szerint (is): dehogynem! Eurázsiai! Épp' erre mutattam rá.... Nem tettem semmi rosszat, csak kérdeztem. Teljesen jogosan. De, te nem arra válaszoltál. )) Javaslom, nézz utána a "kötekedni" szó jelentésének. |
|
gajo |
|
Szerinted. A térkép szerint a magyarság nem eurázsiai, hanem ázsiai, sőt egyesek még keletebbre helyezik a "finnugorság" kialakulását. Persze kötekedni lehet, és valóban szerencsétlen az "eurázsiai" meghstározás... |
|
Walaki |
|
ennek a képnek semmi köze ahhoz, amit felvetettem (kérdeztem) ....
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
|
arámi miatyánk - AVG Yahoo Search Results SEARCH.YAHOO.COM
|
|
|
Békáscity |
|
A NYIRKAI JÓSLAT - LOGOSZ VILÁG logoszvilag.blog.hu/2010/11/01/ebredj_magyarorszag_a_nyirkai_joslat_1
Egyre ismertebbé válik Magyarországon az a jóslat, amelyet 1946-47 körül Lápkumánja táltos szellemétől kapott hét magyar táltos. A Nyirkai Jóslat Máté ... |
|
|