|
Téma: Hit, vallás |
|
mpd |
|
Szó sincs róla, hogy meglepődnék ezen. Az Ószövetség másról se szól, csak vérről, gyilkosságokról, vérfertőzésről, meg effélékről. |
|
Rendes Kis |
|
Én úgy tudom, hogy a gyermekáldozat szokás volt akkoriban azon a vidéken. Abban semmi meglepő nem volt, hogy az Úr gyermekáldozatot kért. Az volt a feltűnést keltően szokatlan, hogy végül mégsem. |
|
mpd |
|
Nem a fenét. Becsapta, mégpedig nagyon aljas és szemét módon. |
|
keresztkem |
|
Az Úr Ábrahámot NEM CSAPTA BÉ, CSUPÁNCSAK "PRÓBÁRA TETTE" az ISTENSZERETETÉNEK EREJÉT! Ha "becsapás" meg a "próbáratevés" között különbséget zongorázni tudnám,én lennék a Szvjatoszlav Richter. keresztkem |
|
mpd |
|
Cöcö. Ábrahámot tán nem csapta be az Úr? Izsák feláldozása kapcsán? Átvágta, mint Toldi Miklós a malomkövet a kerítésen. |
|
keresztkem |
|
Abban NEM ÉRTÜNK(!) egyet, miszerint az "európai kereszténységnek--úgymond--"vége""..lenne. Abban igen, hogy az EURÓPAI KERESZTÉNYEK SZÁMA(!!!!!) csökken, és már eleve is jóval alacsonyabb: --egyrészt mint korábban; --másrészt mint más földrészek--pl. Afrika--keresztényeinek a száma. ÁM "EZ" nem azt(!)--MESSZE-MESSZE NEM(!)-- JELENTI HOGY BÁRMINEK IS "VÉGE" LENNE EURÓPÁBAN, AMI KERESZTÉNYSÉG.EZT "íGY" CSAK EGY NAGYON DURVA KVANTITATIV GONDOLKODÁSMÓD "VÉLELMEZ(HET)I". Ez kb, olyan, kissé--keserűen-- KARIKIROZOTTAN humoros föltételezés, mintha mondjuk a cipőboltban nem kap valaki szandált, és "fennszóval kihirdetné": "EURÓPÁBAN A SZANDÁLVISELÉSNEK BEFELLEGZETT"! HOLOTT CSAK AZ ÁLL FÖNN, HOGY: ő "úgy" vélelmezi "ezt", "mintha"(!)...mert számára valóban "nincs szandál". keresztkem |
|
gajo |
|
Köszönöm a kimerítő választ! Viszont! A kereszténységnek vége, legalábbis az európainak. |
|
keresztkem |
|
Igyekszem válaszolni a kérdésére, hogy tudniillik: "Mik az ismérvek"? Egészében véve és összességében: "KRISZTUSIBB ÉLETET ÉLŐ EMBEREK"! És ebbe azok a "dolgok" egytől egyig mind benne vannak, amiket írni tetszett, de még pluszban az is: JOBBAN EGYÜTT ÉLNEK A SZENTIRÁSSAL, azt többet olvassák, s jobban is ismerik, mint én. Persze. NEM tartanak be "minden parancsolatot" ámde HATÉKONYAN TÖREKEDNEK-IGYEKEZNEK(!!!) MINDEN PARANCSOLAT BETARTÁSÁRA! S "ez" inkább sikerül nekik, mint nem. És ami a leglényegesebb: SOK EMBERTÁRSUKON SEGITENEK--főleg "lelkileg" és kevésbé materiális téren.Persze azok többsége akiken segitenek, főleg lelki segitséget igényel. Kb. "ez" és "ennyi"? Mweggyőző volt a "beszámolóm"? keresztkem |
|
keresztkem |
|
"Komolyan mondom": "lát" orvos, mert a családban, baráti körben több is van. Csak azt nem tudom, minek köll, hogy "lásson"? Hisz': MAKKEGÉSZSÉGES VAGYOK.Mondom: ennek ellenére: "lát" orvos, sőt, "rendszeresen" "lát", sőt, több orvos is "lát". Kölcsönösen és nagy örömmel "látjuk" egymást: doktornőkkel és doktorurakkal. keresztkem |
|
onodij |
|
Kedvesem - komolyan mondom : lásson orvos ! |
|
gajo |
|
Szóval a fiaid jobb keresztények, katolikusok nálad. Mik az i9smérvek? Többet imádkoznak? Többet adakoznak? Minden parancsolatot, kivétel nélkül betartanak? Jobban szeretik embertársaikat? Többet járnak templomba?... Te hozzájuk képest rossz ember vagy? |
|
panda |
|
"3.) Fiaim munkaerkölcsei JOBBAK MA(!), mint a II.Világháború előtti emberek munkaerkölcse volt."
|
|
keresztkem |
|
Ontológiailag defektábilis prekoncepció.(pre-dikátum?) Az Úrtól ugyanis semmi nem áll TÁVOLABB, mintsem hogy BÁRKIT BÁRMIBEN MEGTÉVESSZEN? Merthogy: a "MEGTÉVESZTÉS" vastagon az Ördög műfaja, s nem a Teremtő Istené. keresztkem |
|
mpd |
|
S teremté az Úr a Tiktaalikot, hogy megtévessze a paleontológusokat? |
|
keresztkem |
|
Gerontofób, biokrata vízi ornitológia. keresztkem |
|
|
keresztkem |
|
"..Az a fránya minőség..., volt! Érted Keresztkém? VOLT!!!" No, ez az, ami szerintem NEM IGAZ! Mert! Tudom és látom a saját szüleim kereszténységén sőt egész családom-"fölmenőim" kereszténységén, katolicizmusán azt, hogy az Ő KERESZTÉNYSÉGÜK DARABKERESZTÉNYSÉG VOLT(!!!)--noha azt is tudom, hogy őket a saját aktivitások "korában" meg társadalmi helyzetükben, a földrajzi környezetükben a TÖBBIEK--magukhoz képest(!)--kiváló keresztényeknek gondolták -vélték.MIKÖZBEN A FIAIM KATOLICIZMUSÁHOZ KÉPEST A SZÜLEIM KERESZTÉNYSÉGE A FASORBAN NINCS--ill.VOLT!!! Mert fiaim: 1.) Sokkal rendszeresebben BIBLIAOLVASÓK-IMÁDKOZÓK; 2.) Házaséletük--mármint a fiaimé(!)-- sokkal tisztább, igazabb, megcsalásmentesebb stb..stb--mint a szüleim generációjának házasélete volt; és sorolhatnám. 3.) Fiaim munkaerkölcsei JOBBAK MA(!), mint a II.Világháború előtti emberek munkaerkölcse volt. 4.) És nemcsak az én fiaim vannak így, hogy JOBBAL-KERESZTÉNYIBBEK, de más középkorú és fiatal generációlhoz tartozó katolikus családok tagjai is. 5.) Ők--a fiaim(!)-- jobb katolikusok MA, mint mi voltunk anno, és mi jobb katolikusok vagyunk, mint a szüleink voltak--a maguk aktiv idejében. 6.) Fiaim generációjának katolikusai TÖBBEKEN SEGITENEK, ÖNZETLENEBBEK, KÖNYÖRÜLETESEBBEK-KRISZTUSIBBAK, mint mi voltunk, miközbe' már mi is erkölcsösebbek, irgalmasabbak stb.. voltunk, mint a mi szüleink generációja--mely szegénységében önzöbb, írigyebb és kegyetlenebb volt, pl. a szegények irányába. Hihetetlen mindez, lehet, ámde MÉGIS "így" van! LEGALÁBBIS ÉN IGY LÁTOM--és elég biztosan látom így!! keresztkem
|
|
gajo |
|
Idézet: A minőség az a DOLOG BELSŐ TARTALMA ÉS TARTALMASSÁGA: LÉNYEGE!
Az a fránya minőség..., volt! Érted Keresztkém? VOLT!!! A gyertyák még adják a szikrát, de a karosszéria elrozsdásodott, tönkrement a sebváltó, nem fog a fék, kirohadtak az ülések.... , a karbantartás elmaradt... adogasd csak a minőségi benzint, ez a "LÉNYEGE". |
|
|
keresztkem |
|
"..Egyik ugyanis kizárja a másikat. " Ez "így" NEM IGAZ! Persze tudom: "valakiknek" "ezt" hiába mondom, ám ez engem nem igazán érdekel. keresztkem |
|
mpd |
|
Nem kéne a "nemzeti"-t keverni a "keresztény"-nyel. Egyik ugyanis kizárja a másikat. A kereszténység egy erősen kozmopolita, igazi mutlivallás. |
|
onodij |
|
ISTEN ! ÁLD MEG A MAGYART ! |
|
keresztkem |
|
A minőség az a DOLOG BELSŐ TARTALMA ÉS TARTALMASSÁGA: LÉNYEGE! A "kiló" meg a "darab" az meg az, hogy HÁNYAN IS MONDJÁK magukat kereszténynek, s mennyire "játsszák meg" a dolog "rituiáléját"--a CÉCÓT!? Mindazonáltal ROSSZUL TETSZIK TUDNI! A II.Vaticanum ELŐTTI(!!!) katolikus kereszténység az bizony--és sajnos--igenis kilóra és darabra mért kereszténység volt, már a középkorban is.Pont EZÉRT lett reformáció és pont EZÉRT volt nem alaptalan maga a reformáció. Sőt a korábbi, az 1054-es ún "keleti egyházszakadás" ezen a fölszinességen nemhogy javított volna, ámde rontott. Sajnos Luther-éknek nagyon sok mindenben igazuk volt 1 dolog kivételével--ami a leglényegesebb. keresztkem |
|
negyven rabló |
|
Idézet: A kereszténységnek vége!
Pesszimista vagy! Nincs vége, de a teljessé válni akaró, kozmopolita világpolitika mindent megtesz érte a "globális egyenlőség" jegyében! Minden olyan érzést, ami egy kicsit is nemzeti, vagy keresztény-keresztyén, nacionalistának minősít, holott ez a kifejezés alapjában pozitív és nem keverendő a sovinizmussal!
Példa linkek nélkül: Egy protestáns többségű országban a már sok évtizede gazdasági okokból behívott keleti embereknek az unokáik is követelik a mecseteket egy 80 millió körüli, más vallású országban. Más: Egy angol kisvárosban megtiltották az angol (nem a brit) zászló kitűzését, mert az ott élő kisebbséget ez zavarja a kereszt miatt, ami a keresztes háborúkra emlékezteti őket.A franciáknál megtiltották egy nővérnek a kereszt "láthatóan" történő viselését! Magyarországon, a repülőtéren levetették a keresztet!
Kijafranc érti ezt? |
|
negyven rabló |
|
Idézet: A kereszténységnek vége!
Pesszimista vagy! Nincs vége, de a teljessé válni akaró, kozmopolita világpolitika mindent megtesz érte a "globális egyenlőség" jegyében! Minden olyan érzést, ami egy kicsit is nemzeti, vagy keresztény-keresztyén, nacionalistának minősít, holott ez a kifejezés alapjában pozitív és nem keverendő a sovinizmussal! Példák, linkek nélkül (nem dolgozom, úgyis ismertek) |
|
|
Tovább ... |
|