Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
mpd |
|
Abba' is tudok segíteni. 5 éven keresztül évente 1300 hektár búzát meg 5-600 hektár cukorrépát termesztettem agramónus koromba'. Kedvenc témám a talajművelés, abban unortodox vagyok. |
|
|
Rendes Kis |
|
Nemcsak kertészek vannak. Vannak mezőgazdák is ! |
|
mpd |
|
Lennék fű, mely újra kinő Lennék lélegzetnek friss levegő |
|
rafiki |
|
(-:: Ha már vadalmafa nem lehetek, legalább legelő. |
|
mpd |
|
Merjünk legelők lenni? |
|
rafiki |
|
Minek kicsiben gondolkodni, ha nagyban is lehet? |
|
mpd |
|
De miért is? eddig szó se esett a legelőkről. |
|
rafiki |
|
Ha közterületen - ahogy írtad - megjelennek a rohadékok, akkor az gondozatlanságra és folytonos bolygatásra utal. A veteményes az más, de gondolom az nem is gépi kategória. Kapazint neki! |
|
rafiki |
|
A szövőlány cukros ételekről álmodik, és nem tud a kartelekről... (-:: |
|
Rendes Kis |
|
Rafiki gazdatárs a legelőkre gondol ... |
|
mpd |
|
Kuka kee. Nyírjam a veteményest?
|
|
rafiki |
|
Nyírni, hengerezni, trágyázni, enyhén locsolni. Drasztikusan átalakítja a spektrumot. |
|
mpd |
|
Egyébként egyre több olyan gaz jelenik meg a kertemben, ami régen elképzelhetetlen lett volna, tipikusan szántóföldi gyomok voltak ezek. Itt van például a ragadós galaj. Hihetetlen undorító valami, és felütötte a fejét kertekben, sőt, közterületeken is. Éppen tegnap történt, hogy a kert sarkában, a homoktövis alatt felfedeztem egy selyemmályvát (Abutilon). Na ez mán durva. A betyárkóróról már beszéltünk, az is ide tartozik. Vagy vegyük a legszemetebb gyomot, az egérárpát. Úgy terjed, mint a dögvész. |
|
mpd |
|
Nekem is megvót az a könyv. Vagy meg is van még.... de rég láttam, szvsz nincs mán. |
|
rafiki |
|
Priszter prof. azt mondja, hogy
Küllőrojt :: Erigeron Seprence :: Stenactis
forrás: Priszter Szaniszló - Növényneveink, Mg-i, 1986 |
|
rafiki |
|
Na most már totál homály van küllőrojt-seprence ügyben. Megyek továbbképzésre Priszter Szaniszlóhoz. |
|
tótumfaktum |
|
" Magyar Angol betyár-kóró (juhfark-kóró, kónizs, seprence küllőrojt) (Erigeron canadensis, Conyza canadensis)
butterweed
Canadian fleabane
Canadian Horseweed
coltstail
marestail "
|
|
mpd |
|
Nono. Az a ~ canadensis, aztat ismertük régebbről.
|
|
|
|
|
rafiki |
|
Csak annyit tennék hozzá, hogy küllőrojt != seprence. Még a nemzetség is más (Erigeron/Stenactis). |
|
|
mpd |
|
Gazdatársak! Nagyon jó meggyborom lett. NEM édes, sőt, kicsit kesernyés, mint régen az ürmös. (Pedig kimagoztam!) Nem sok cukrot tettem bele, de az nyilván zömében átalakult etanollá. Elég ütős is amúgy. |
|